ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Το Chocolate Fest ΄23 έρχεται στο Γκάζι

Από τις 10 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι μεταμορφώνεται σε μια θεματική έκθεση με θέμα την αγάπη για τη σοκολάτα.

Η σοκολάτα θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της λέξης αγάπη. Όπως ακριβώς και η αγάπη, ο τρόπος που αγαπάει ο καθένας και το πρόσωπο που επιλέγει να αγαπήσει, έτσι και η σοκολάτα είναι ένα γλυκό πολυδιάστατο.

Γλυκιά, πικρή, με οξύτητες, ταιριάζει με όλα – από πιπέρι και τσίλι μέχρι εσπεριδοειδή και κόκκινα φρούτα. Και μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής σε ό,τι δημιουργία κι αν σκεφτείς.

Στην ταινία Willy Wonka and The Chocolate Factory, μία σοκολάτα κρύβει το τυχερό εισιτήριο για να μπει στα άδυτα του πιο μαγικού εργοστασίου σοκολάτας και να ζήσεις την περιπέτεια.

Με μία σοκολάτα μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου κόσμο και να γιορτάσεις την αγάπη όπως σου βγαίνει, μακριά από συμβατικές γιορτές. Όπως ακριβώς θα συμβεί στη σοκολατοχώρα που στήνεται στο Γκάζι για το Chocolate Fest ’23, όπως αυτό διοργανώνεται από την bright.

Μια σοκολατοχώρα στο Γκάζι

Για πέντε ημέρες, από τις 10 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι μεταμορφώνεται σε μια θεματική έκθεση με θέμα – τι άλλο: Την αγάπη. Την αγάπη για τη σοκολάτα.

Σε μία εποχή που όλα αλλάζουν, αυτό που χρειαζόμαστε, και που πάντα θα χρειαζόμαστε, είναι αγάπη και λίγη σοκολάτα. Γιατί αγάπη και σοκολάτα πάνε μαζί.

Εκθέτες, ζαχαροπλαστεία, αγαπημένα σοκολατένια brands, pastry chefs και καλλιτέχνες της γεύσης θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε ένα πιο γλυκό ταξίδι με τις μοναδικές γλυκιές δημιουργίες τους. Διαδραστικές εμπειρίες, προϊόντα με θέμα τη σοκολάτα, live cooking από celebrity pastry chefs, σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, θεϊκά σοκολατοαγάλματα και σοκολατοσυντριβάνια, μουσική και οι πιο ιδιαίτερες σοκολατένιες γεύσεις έρχονται να ολοκληρώσουν την εμπειρία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο θεματικό event σοκολάτας στην Ελλάδα, όπου θα συγκεντρωθούν τα μεγαλύτερα brands σοκολάτας, ζαχαροπλαστεία, chefs και τεχνίτες της γεύσης για μία απολαυστική εμπειρία χωρίς ταμπέλες στην αγάπη.

Το εισιτήριο κοστίζει 4€ αλλά μπορείς να το αγοράσεις online σε Early Bird προσφορά

Και ένα trivia για την αγαπημένη μας σοκολάτα

  • Χρειάζονται 400 κόκκοι κακάο για να φτιαχτεί ένα κιλό σοκολάτας.
  • Κάθε δέντρο κακάο παράγει περίπου 2.500 κόκκους.
  • Οι μέχρι σήμερα έρευνες υποστηρίζουν ότι η σοκολάτα μπορεί να απολαμβάνεται ως μέρος μιας ισορροπημένης, υγιούς για την καρδιά διατροφής και τρόπου ζωής.
  • Η μέση μερίδα σοκολάτας γάλακτος έχει περίπου την ίδια ποσότητα καφεΐνης με ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη.
  • Επειδή τα κακαόδεντρα είναι τόσο ευαίσθητα, οι αγρότες χάνουν, κατά μέσο όρο, το 30% της σοδειάς τους κάθε χρόνο.
  • Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ένα από τα σημαντικότερα κορεσμένα λιπαρά της σοκολάτας δεν αυξάνει τη χοληστερόλη όπως άλλα σκληρά λιπαρά – πράγμα που σημαίνει ότι η σοκολάτα μπορεί να απολαμβάνεται με μέτρο.
  • Η σοκολάτα προέρχεται από ένα οπωροφόρο δέντρο- φτιάχνεται από έναν σπόρο. Το Theobroma Cacao είναι το δέντρο που παράγει τους κόκκους κακάο και σημαίνει “τροφή των θεών”. Ο Σουηδός βοτανολόγος Carl Linnaeus του έδωσε το όνομά του.