ΓΕΥΣΗ

Το The C καλωσορίζει το καλοκαίρι σε ένα μαγευτικό σκηνικό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το νέο project συνδυάζει φαγητό, χαλαρή ατμόσφαιρα και φυσικά μία παραλία για βουτιές και δροσιά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Φαντάσου μία υπέροχη παραλία να απλώνεται μπροστά σου με αναπαυτικές ξαπλώστρες, ομπρέλες και sunbeds και πίσω της ακριβώς έναν ατμοσφαιρικό, κατάφυτο χώρος, που συνδυάζει εστιατόριο και lounge. Μετά το One & Only και πριν την Α’ Πλαζ Βούλας (στην είσοδο της Βούλας από Γλυφάδα) είναι στημένο το The C, το νέο project του Ρωμανού
Γεωργίου, του Δημήτρη Μπέη και του Δήμου Λύτρα, που συνδυάζει φαγητό, χαλαρή ατμόσφαιρα και φυσικά μία παραλία για βουτιές και δροσιά.

Σε ένα απίθανο σκηνικό που εκπέμπει μία χαλαρή αύρα είναι στημένο το κυρίως εστιατόριο με κομψά τραπέζια και άνετες καρέκλες, ενώ το lounge είναι διακοσμημένο με άνετους καναπέδες, μίνιμαλ πολυθρόνες και τέντες από φυσικά υλικά που προφυλάσσουν από τον δυνατό ήλιο, δίνοντας μια νότα δροσιάς.

Η διακόσμηση του The C φέρει την υπογραφή της Αφροδίτη Μπονάτσου και της ομάδας της Stones & Walls και κινείται στους χρωματικούς τόνους της άμμου και της πέτρας, με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο. Το αποτέλεσμα είναι μια χαλαρή και urban ατμόσφαιρα στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας που μπορείς να απολαμβάνεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εδώ είσαι σε καλά χέρια. Τη συνολική εμπειρία φιλοξενίας σχεδιάζει, οργανώνει και φροντίζει ο Μάνος Χαρίτος, με μακρά θητεία στον χώρο του hospitality management. Στην κουζίνα του The C βρίσκονται η Ντορίνα Ντεμάι και ο Λάζαρος Σταμούλης, δύο chefs με μεγάλη εμπειρία. Βασική φιλοσοφία του μενού τους είναι η έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, την απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων. Τα πιάτα έχουν μεσογειακές και ελληνικές ρίζες, σταθερό βλέμμα προς τις διεθνείς τάσεις, ενώ δεν λείπουν και κάποιες ασιατικές πινελιές που ανεβάζουν την ένταση.

Θα βρεις έναν κατάλογο βολικά χωρισμένο σε έξι ενότητες: Ψωμί & Αλοιφές, Γη, Ωμά, Θάλασσα, Αγρός, Επιδόρπια. Ξεχωρίζουν πιάτα όπως η βελούδινη φάβα αρτυσμένη με τσάτνεϊ κάπαρης, η δυναμωτική σαλάτα με κινόα και γαρίδες, το φίνο καρπάτσιο από ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, το spicy tiradito μαγιάτικο, το βαθιάς νοστιμιάς linguine με ταρτάρ γαρίδας και αυγά avruga, το μεσογειακής λογικής ριζότο «γεμιστών» και τα άψογα ψημένα black angus μπιφτεκάκια με γιαούρτι μυρωδικών και pico de gallo τα οποία θα συνοδεύσεις κλασικά με τραγανές τηγανητές πατάτες. Ένα πληθωρικό γαλακτομπούρεκο, με παγωτό βανίλια στην καρδιά του, σε περιμένει στο τέλος.

Το The C αγαπά το κρασί και για αυτό εμπιστεύτηκε τον sommelier Γιώργο Καραμανώλη για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας προσεγμένης wine list που να εκτιμά τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα κάθε παραγωγού.

Είναι προσανατολισμένη στον ελληνικό και τον γαλλικό αμπελώνα, αλλά δεν λείπουν και επιλογές από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Ιορδάνης Ιορδανίδη, head sommelier του The C, θα σου προτείνει το ιδανικό wine pairing για μία άρτια γαστρονομική εμπειρία.

Δεν λείπουν και οι προτάσεις σε signature cocktails, οι οποίες περιλαμβάνονται σε μια λίστα που έχει δημιουργήσει ειδικά για το The C η έμπειρη ομάδα της Barflies. Θα λατρέψεις το δροσερό Mint Punch με τσίπουρο, πράσινο τσάι, μέντα και σορμπέ εσπεριδοειδών, το οποίο μπορείς να απολαύσεις είτε στο κυρίως εστιατόριο είτε στη θάλασσα.

Υπάρχει ένα ξεχωριστό snack menu για την παραλία με λιχουδιές όπως το λαχταριστό pastrami sandwich, αλλά και breakfast menu, καθώς μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου από τις 10:00 το πρωί και να περάσεις ευχάριστα έως τις δέκα το βράδυ.

Η ομάδα του Τhe C, μοιράζεται το κοινό ήθος για βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία, μια πρακτική που υπαγορεύει και το φυσικό του περιβάλλον, ανάμεσα στη θάλασσα, στην άμμο και στην πλούσια βλάστηση.