ISTOCK
ΓΕΥΣΗ

Βρες το καλοκαίρι στην Αθήνα στα πιο απρόσμενα μέρη

Φέτος φτιάχνουμε το καλοκαίρι μας στην πόλη όπως εμείς θέλουμε.

Συνηθίζουμε να μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι περιμένοντας την ημέρα που θα φύγουμε για διακοπές. Όταν θα έχουμε κλείσει κάθε εκκρεμότητα για να μπούμε στο πλοίο που θα μας πάει στο αγαπημένο μας νησί. Το καλοκαίρι όμως υπάρχει σε όλες εκείνες τις στιγμές που δημιουργούμε με την παρέα μας, αυθόρμητες ή και ενίοτε σχεδιασμένες.

Μπορεί η Αθήνα να μην έχει ασβεστωμένα σπιτάκια με μπλε πορτοπαράθυρα, πλακόστρωτα σοκάκια ή αυλές με βασιλικούς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις το καλοκαίρι στην πόλη. Το καλοκαίρι θέλει αυθορμητισμό, είτε αυτό σημαίνει μια απρογραμμάτιστη βραδινή βουτιά μετά τη δουλειά, ένα πικνίκ στο πάρκο ή ούζο σε μία παραλιακή ταβέρνα. Ναι, μπορείς να βρεις το καλοκαίρι στην Αθήνα στα πιο απρόσμενα μέρη και να το μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

ούζο πλωμαρίου

Έχοντας στην παρέα το Ούζο Πλωμαρίου που είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι, όλοι έρχονται πιο κοντά. Κι αυτό, γιατί κάθε ώρα είναι ιδανική για να βρεθείς γύρω από ένα τραπέζι με θέα θάλασσα ή την πόλη.

Ζήσε σαν ταξιδιώτης

unsplash

Υπάρχουν κάποια μέρη που αποτελούν πόλους έλξης για κάθε ταξιδιώτη στην Αθήνα. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, λιγότερο τουριστικά για πραγματικούς ταξιδιώτες. Μουσεία λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου ενδιαφέροντα, με μυστικούς κήπους όπου μπορείς να δροσιστείς μια ζεστή ημέρα. Διαδρομές στο κέντρο της πόλης όπου ανοίγεται ένας μεγάλος διάλογος με την ιστορία της. Αρχιτεκτονικά διαμάντια σε γειτονιές που ξεφεύγουν από τον μαζικό τουρισμό. Με οδηγό το διαδίκτυο και το GPS σου, μπορείς να σχεδιάσεις τις ελεύθερες ώρες σου και να ζήσεις σαν ταξιδιώτης στην πόλη.

Απόλαυσε τον δημόσιο χώρο

Τα πάρκα της Αθήνας είναι οάσεις πράσινου στην πόλη. Δεν έχεις παρά να περπατήσεις σε αυτά και – γιατί όχι – να οργανώσεις πικνίκ με τους φίλους σου. Σε αυτή την περίπτωση, φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα, από κάποια μεζεδάκια μέχρι Ούζο Πλωμαρίου, για πραγματικά απολαυστικές στιγμές.

ούζο καλοκαίρι

Αν θέλεις πραγματικά να ξεφύγεις και να νιώσεις σαν να είσαι στην εξοχή (στην πραγματικότητα δε θα έχεις αφήσει το κλεινόν άστυ), δεν έχεις παρά να βρεθείς στην Καλοπούλα. Μάλιστα, στο Αναψυκτήριο που λειτουργεί μπορείς να κάνεις μια στάση για να πάρεις δυνάμεις και να συνεχίσεις τον περίπατό σου.

Οι αστικοί κήποι και τα πάρκα της πόλης μπορούν να γίνουν το καταφύγιό σου. Αφιέρωσε χρόνο για να παρατηρήσεις τη φύση που υπάρχει γύρω σου, απολαμβάνοντας τη συντροφιά των δέντρων και των φυτών με όλες σου τις αισθήσεις.

Φτιάξε ατζέντα

 

Συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θερινοί κινηματογράφοι και θεατρικές παραστάσεις που βγαίνουν από τις κλειστές αίθουσες, μπαίνουν στην ατζέντα σου για τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα εκπλαγείς με το πόσα δρώμενα συμβαίνουν στην πόλη.

Απόλαυσε το Ούζο σου

ISTOCK

Όπως κάθε εποχή έτσι και το καλοκαίρι φέρνει τις δικές του γεύσεις. Τώρα είναι η ώρα να τις τιμήσεις. Το καλοκαίρι το Ούζο Πλωμαρίου έχει την τιμητική του, αφού είναι κι αυτό που φέρνει την παρέα πιο κοντά. Η ώρα του Ούζου είναι η ώρα της παρέας.

PEXELS

Το απολαμβάνεις με νερό ή πάγο. Ο πάγος δίνει στο Ούζο τη σωστή θερμοκρασία, ενώ με την προσθήκη νερού το Ούζο αποκτά το χαρακτηριστικό γαλάκτωμα που όλοι αγαπάμε. Και για να είσαι εσύ ο ειδικός στο σερβίρισμα, προτίμησε να προσθέσεις πρώτα το νερό και στη συνέχεια των πάγο, για να αποφύγεις τη δημιουργία κρυστάλλων.

Κυνήγησε τη «χρυσή» ώρα

UNSPLASH

Η καλύτερη στιγμή για φωτογραφίες είναι η λεγόμενη «χρυσή» ώρα, δηλαδή η ώρα λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα, όταν ο ήλιος βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα, δίνοντας στις λήψεις μία επιπλέον λάμψη. Αν θέλεις να απαθανατίσεις τις καλοκαιρινές στιγμές με την παρέα, προτίμησε ένα απόγευμα με καθαρή ατμόσφαιρα – λίγη συννεφιά βοηθάει αλλά πολύ λίγη – και ξεκίνα να τραβάς περίπου μια ώρα πριν από το ηλιοβασίλεμα. Είναι εκείνη η ώρα που έχετε ολοκληρώσει την ιεροτελεστία του Ούζου και είστε έτοιμοι για την επόμενη περιπέτεια. Αλήθεια, έχεις δει το φως του ήλιου να πέφτει από τις αθηναϊκές ταράτσες; Αυτή είναι μια εικόνα καλοκαιριού στην πόλη.

Πήγαινε στη θάλασσα

Είτε αυτό σημαίνει να φτάσεις στη μυστική σου παραλία για βουτιά είτε στην αγαπημένη σου παραλιακή ταβέρνα. Αρκεί να περπατήσεις στην άμμο και να βρέξεις τα πόδια σου για να διώξεις την ένταση της ημέρας και να νιώσεις πραγματικά το καλοκαίρι. Και αφού υψώσεις το ποτήρι σου και πιείς την πρώτη απολαυστική γουλιά από το Ούζο σου θα ξέρεις ότι το καλοκαίρι σου το φτιάχνεις εσύ όπως και όπου θέλεις.