Φωτογραφίες: Eurokinissi
ΠΟΛΗ

10 κατακλυσμικές φωτογραφίες από την κακοκαιρία που έπληξε την Αθήνα

Έβρεξε και οι δρόμοι της πόλης έγιναν ποτάμια. Τι πιο σύνηθες, θα μπορούσε να πει κανείς.

Ας το παραδεχτούμε: δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε το συγκεκριμένο άρθρο. Είναι τέτοιες οι εικόνες, όμως, των γενναίων φωτογράφων που βγαίνουν έξω για να καταγράψουν την κατάσταση στην Αθήνα, που δεν μπορείς να τις παραλείψεις. Έχουμε αποδεχτεί, άλλωστε, πως κάθε φορά που βρέχει σε αυτή την πόλη, οι δρόμοι της γίνονται ένα απέραντο ποτάμι. Στην καλύτερη, μπορείς να το διασχίσεις. Στη χειρότερη απλά βουτάς μέσα σε αυτό, γνωρίζοντας πως θα γίνεις μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω.

Έτσι, λοιπόν, και εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μια επιλογή των πιο χαρακτηριστικών φωτογραφιών που συνόδευσαν και αυτή την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα. Πριν, όμως, περάσουμε σε αυτές ας δούμε πως έχει η κατάσταση μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη, τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή σημειώνεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας Ελλάδος.

Τα φαινόμενα ήδη πλήττουν την Αττική, με τις φωτογραφίες των πρακτορείων, αλλά και τα videos των χρηστών των social media να αποτυπώνουν με απόλυτη ακρίβεια τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη. Εξαιτίας, μάλιστα, της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε στην πόλη τις πρωινές ώρες, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, ενώ δημιουργήθηκαν ακόμη και μικροί αυτοσχέδιοι «καταρράκτες» στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην περιοχή του Διονύσου, όταν και η κυκλοφορία διακόπηκε σε ορισμένους δρόμους. Την ίδια ώρα, σημειώθηκε χαλαζόπτωση που έφτασε ως και το κέντρο της Αθήνας. Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, μάλιστα, στάλθηκε μήνυμα από το 112 για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως τα εσπερινά σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία, που παρεμπιπτόντως δεν έχει κάποια ονομασία, θα συνεχιστεί και την Παρασκευή τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να καλυτερεύει σταδιακά από το Σαββατοκύριακο.

10 χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την κακοκαιρία στην Αθήνα

κακοκαιρία

κακοκαιρία

κακοκαιρία

κακοκαιρία

κακοκαιρία

κακοκαιρία

κακοκαιρία

κακοκαιρία

κακοκαιρία

κακοκαιρία