Milos Bicanski / Getty Images
BUZZ

Ο «Παύλος, διάδοχος του θρόνου»: 5 Έλληνες που ό,τι δήλωσαν ήταν

«Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι». Οι παρακάτω περιπτώσεις ανθρώπων το επιβεβαίωνουν.

Ας το παραδεχτούμε: όλοι μας έχουμε παραφουσκώσει τo βιογραφικό μας για να πάρουμε μια δουλειά. Η προϋπηρεσία είναι πάντοτε μεγαλύτερη, το ίδιο και οι εργασιακές μας αρετές περί «συνεργατικότητας», «εργατικότητας» και «συνέπειας». Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένοι άνθρωποι που το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Πρόκειται για όλους εκείνους που όχι απλά μεγεθύνουν αυτό που είναι, αλλά δημιουργούν και ρόλους που δεν τους έχει αναθέσει κανείς.

Τελευταία περίπτωση αυτή του Παύλου Γλύξμπουργκ, ο οποίος βγήκε στο BBC δηλώνοντας «Διάδοχος του Θρόνου» στην Ελλάδα. Μόνο που ίσως έχει ξεχάσει κάτι πολύ βασικό. Βασιλεία στην Ελλάδα δεν υπάρχει εδώ και 49 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια θα μου πεις. Δεν είναι, όμως, ο μόνος. Κατά καιρούς στη μαγική χώρα που ζούμε έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφοροι άνθρωποι που έχουν δηλώσει πως είναι επιστήμονες της NASA, υποψήφιοι επενδυτές ποδοσφαιρικών ομάδων ακόμη και πρόεδροι συλλόγων που εκπροσωπούν το ελληνικό ίντερνετ.

Για να μπείτε στη διαδικασία να κάτσετε να τους ψάξετε, δημιουργήσαμε μια ενδεικτική λίστα. Τώρα εάν μετά την ανάγνωσή του πλάσετε και εσείς ένα δικό σας αξίωμα, η ευθύνη είναι όλη δική σας.

Ελένη Αντωνιάδου – Επιστήμονας NASA

Για χρόνια η Ελένη Αντωνιάδου συστηνόταν σε όλους ως μια διακεκριμένη επιστήμονας που συνεργάζεται στενά με τη NASA. Κέρδισε δεκάδες βραβεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ μέχρι και το BBC – το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται είναι επιρρεπές στα λαθάκια του – τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις καλύτερες νέες επιστήμονες του κόσμου. Μόνο που το 2019 αποκαλύφθηκε πως όλα ήταν ψέμα. Το μακροβιότερο παράδειγμα «ό,τι δηλώσεις είσαι» που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα.

Βλάσης Τσάκας – Φίλος Σαουδάραβα πρίγκηπα

Βλάσης Τσάκας Action Images / Eurokinissi

Τον Δεκέμβριο του 2011 έμελλε να εμφανιστεί στα κοινά της χώρας ένας άνθρωπος που θα απασχολούσε τα αθλητικά μέσα για αρκετούς μήνες. Πρόκειται φυσικά για τον γνωστό σε όλους μας Βλάση Τσάκα ο οποίος υποστήριξε σε όλους – και κυρίως στη διοίκηση του Παναθηναϊκού – πως είναι ο εκπρόσωπος ενός Σαουδάραβα πρίγκηπα, Αλ Σαούντ, ο οποίος θέλει να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στο τριφύλλι. Γρήγορα, όμως, αποδείχτηκε πως ήταν όλα ένα ψέμα. Βέβαια, ο Βλάσης Τσάκας ως «εκπρόσωπος του πρίγκηπα» είδε τσάμπα ματς των πρασίνων από τις σουίτες της Λεωφόρου και δεν πλήρωνε ταξί για τις μετακινήσεις του. Well played.

Αρτέμης Σώρρας – Τρισεκατομμυριούχος

Αρτέμης Σώρρας Στέλιος Μισίνας / Eurokinissi

Όλοι μας το έχουμε παίξει κατά καιρούς λεφτάδες. Ε, ο Αρτέμης Σώρρας το παράκανε λίγο. Και αυτό το «λίγο» έχει να κάνει με το γεγονός πως ξαφνικά εμφανίστηκε και δήλωσε πως όχι απλά είναι τρισεκατομμυριούχος αλλά πως πρόκειται να δώσει όλη αυτή την αμύθητη περιουσία για να βγάλει την Ελλάδα από τον βούρκο της οικονομικής κρίσης. Μπορεί να αποδείχθηκε γρήγορα πως τα χρήματα αυτά δεν υπήρχαν ποτέ, ωστόσο, ο ίδιος δημιούργησε κόμμα, την Ελλήνων Συνέλευσις, το οποίο μάλιστα συγκέντρωσε 15 χιλιάδες ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Νίκος Βασιλάκος – Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Διαδικτύου

Το ίντερνετ έχει γίνει βασικό κομμάτι της ζωής μας. Μέσω αυτού συνομιλούμε με τους φίλους μας, μέσω αυτού πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας και μέσω αυτού παίρνουμε οποιαδήποτε πληροφορία αγνοούμε. Ο Νίκος Βασιλάκος, λοιπόν, αποφάσισε να αυτοανακηρυχθεί Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών του Διαδικτύου. Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος. Τις τελευταίες μέρες κολλάει το Instagram στο κινητό μου. Θα μπορούσε, άραγε, να μου δώσει μια λύση;