ORIGINALS

Τα 20 πράγματα που είναι καλύτερα όταν συνοδεύονται από σοκολάτα

Συγκεντρώνουμε όλες εκείνες τις μικρές καθημερινές απολαύσεις της ζωής μας και φαντασιωνόμαστε πόσο υπέροχος θα ήταν ο κόσμος αν τις συνοδεύαμε με λίγη σοκολάτα.

Τέσσερις συλλαβές που προφέρονται αργά και ηδονιστικά: Σοκολάτα. Ακόμη και οι πιο εγκρατείς άνθρωποι και μόνο στο άκουσμα αυτής της λέξης, παρασύρονται. Κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να απομονώσουν το εκάστοτε περιβάλλον τους και να χαθούν σε μερικές σοκολατένιες οάσεις κλεμμένες από τη φαντασία του Γουίλι Γουόνκα. Κάποιοι άλλοι, δεν χρειάζονται υπερπαραγωγές. Αρκούνται στη μικρή φαντασίωση ότι έχουν ένα κομμάτι σοκολάτας στο στόμα τους.

Όταν δε αυτό το μικρό κομμάτι μπορεί να συνδυαστεί με μία ακόμη απόλαυση αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς τότε η σκέψη γίνεται ο πιο ηδονικός λόγος να σταματήσεις το χρόνο και να την πραγματοποιήσεις. Τώρα που το συζητάμε έχεις ήδη στο μυαλό σου μερικές καλές τέτοιες σκέψεις πραγματοποιήσιμες εύκολα ή λίγο πιο δύσκολα. Μερικές ίσως τις διαβάσεις παρακάτω. Άλλες πάλι όχι. Παρεμπιπτόντως, αν θέλεις, μπορούμε αυτές τις τελευταίες να τις συζητήσουμε στα σχόλια. Εγώ θα βάλω την crunch (τη λευκή). Εσύ βάλε τις ιδέες. Τίμιο.

Σοκολάτα, check. Φαντασιώσεις που αγγίζουν την τελειότητα με την όποια συμμετοχή της; Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

> Στο σινεμά. Αραχτός στο κάθισμά σου παρακολουθείς με μανιώδη προσμονή την εξέλιξη της ιστορίας. Ας υποθέσουμε ότι βλέπεις το ερωτικό θρίλερ της φετινής χρονιάς, το Handmaiden. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και ταυτόχρονα ‘τι.στο.καλο.εγινε.τωρα.’ σκηνές του έργου παίζεται τώρα που μιλάμε στη Μεγάλη Οθόνη. Η αδρεναλίνη, σε φάση κρασαρίσματος τρελαίνει τους παλμούς της καρδιάς σου και εσύ νιώθεις ότι ζεις ένα από τα καλύτερα ξοδέματα χρόνου των τελευταίων ημερών. Ε, σκέψου τώρα τι στιγμή της κορύφωσης να μπορείς να βάλεις στο στόμα σου ένα κομμάτι σοκολάτας. Ναι, ναι, παράδεισος.

> Στο ασανσέρ. Κατά τη διάρκεια των ομολογουμένως πιο αμήχανων αλλά και ταυτόχρονα των πιο ξεκούραστων λεπτών της ημέρας η τάση να δραπετεύσεις κάπου με περισσότερο αέρα και λιγότερες φάτσες αγνώστων να κοιτούν πάνω κάτω δεξιά αριστερά με την ελπίδα να μην διασταυρωθούν τα βλέμματά σας και αναγκαστείτε να ανταλλάξετε τον όποιο μορφασμό, η σκέψη μίας σοκολάτας να γαργαλάει τον ουρανίσκο σου αποδεικνύει ότι κάποιες φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο φανταστικά.

> Στο σεξ. Και εδώ δεν μπαίνουν λεπτομέρειες. Μόνο άπειρα συννεφάκια με συνδυασμούς και εικόνες σοκολατένια πλασμένες.

 

> Στον καναπέ. Καθισμένοq, απλωμένος θα λέγαμε στα δύο μαξιλάρια του χαζεύεις τηλεόραση. Είναι από εκείνες τις φορές που δεν θέλεις να κουνηθείς από τη θέση σου ακόμα και αν έρθει το τέλος του κόσμου, ακόμα και αν ο Trump να γίνει πλανητάρχης. Ζεις την πιο γλυκιά μιζέρια σου με λίγα λόγια. Ώσπου μία σοκολάτα σαν το μάννα εξ ουρανού προσγειώνεται στο μπράτσο του καναπέ. Η φαντασίωση μπορεί να κλείσει με έναν χορό γύρω από τον καναπέ αλά ζουλού.

> Την ώρα που παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά. Το καλύτερο multitasking στην ιστορία των multitaskings: Το να ανοίγεις τη συσκευασία μίας σοκολάτας ενώ ακούς τους τίτλους αρχής ενός επεισοδίου.

Δοκίμασε να δαγκώσεις μία crunch ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πριν την πρώτη σκηνή. Απογείωση.

> Στο αεροπλάνο. Προς συμπλήρωση της παραπάνω εικόνας σκέψου την ώρα που με δύναμη αφήνεις το έδαφος για μία βόλτα στα σύννεφα να έχεις παρέα μερικούς υπέροχα επεξεργασμένους κόκκους σοκολάτας.

> Στη σχολή. Η διάλεξη του καθηγητή είναι τόσο ενδιαφέρουσα που έχεις τρελαθεί να κρατάς σημειώσεις (υπάρχουν και αυτές οι στιγμές). Είσαι ενθουσιασμένος που επιτέλους, βρήκες ένα νόημα σε αυτά που σπουδάζεις. Ε, σκέψου τώρα όλο αυτό να μπορείς να το συνδυάσεις με λίγη σοκολάτα.

 

*Πρόσεξε μην λερώσεις τις σημειώσεις.

> Στη δουλειά. Έχει αποδειχθεί ότι συνεργός στις περισσότερες ‘αποδράσεις’ εν ώρα εργασίας είναι μία σοκολάτα. Ωστόσο, ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τη ρουτίνα. Μόλις ολοκλήρωσες ένα πολύ δύσκολο πρότζεκτ με επιτυχία. Νιώθεις περήφανος για τον εαυτό και την ομάδα σου. Πόσα καύσιμα για να πετάξεις ακόμη υψηλότερα εκείνη τη στιγμή μπορεί να σου χαρίσει έστω και μισό κομμάτι σοκολάτας. Η ερώτηση είναι ρητορική.

> Στο γήπεδο. Ένα πράγμα μόνο: Δίπλα στο σκορ που είναι υπέρ της ομάδας σου, βάλε και μία σοκολάτα. Βάλε μία crunch. Δεν μεταδίδω άλλο.

> Μία Κυριακή μεσημεροαπόγευμα. Από αυτές που έχεις βγει με την παρέα σου για φαγητό στο αγαπημένο σας στέκι. Έχετε πιει, έχετε γελάσει, έχετε κλάψει, έχετε μοιραστεί την τελευταία σοκολάτα από το περίπτερο απέναντι.

> Ή μία Κυριακή ξημερώματα. Που γυρνάς σπίτι και έχεις περάσει υπέροχα μετά από πολύ καιρό. Όχι δεν είσαι μεθυσμένος. Και ναι, μόνο μία σοκολάτα μπορεί να το κάνει πιο τέλειο από αυτό που είναι.

 

> Όταν γνωρίζεις την κουλτούρα ενός λαού. Όπου και αν ταξιδεύεις. Σε όποια ήπειρο. Η σοκολάτα που τρώνε που οι κάτοικοι της πόλης που βρίσκεις μπορεί να μοιραστεί μαζί σου μερικές από τις πιο κρυφές τους επιθυμίες και να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά τους. Και ναι, ο συνδυασμός σοκολάτας και περιπάτου ενώ γνωρίζεις μία περιοχή θα έπρεπε να υπάρχει στα must do κάθε ταξιδιωτικού οδηγού.

> Στο θέατρο. Μία παράσταση που σε έκανε να φουσκώσεις από θαυμασμό και ικανοποίηση μόλις τελείωσε. Μόλις είδες τον Φάουστ. Οι στιγμές που θα ακολουθήσουν του χειροκροτήματος σε βρίσκουν να μη θες να μιλήσεις σε κανένα ώστε να αναλογιστείς αυτό που μόλις είδες. Ψάχνεις την τσέπη σου ασυναίσθητα και βρίσκεις μία σοκολάτα. Και μπουμ, ευτυχία.

*Στο θέατρο δεν τρώμε κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι αγένεια.

> Στο αυτοκίνητο. Ακολουθείς την αγαπημένη σου διαδρομή μετά από καιρό. Όλα νιώθεις ότι συνωμοτούν υπέρ σου. Ο καιρός, η κίνηση (εν τη απουσία της) τα φώτα του δρόμου. Στη θέση του συνοδηγού βρίσκεται μία σοκολάτα. Σταματάς στον παράδρομο, την ξετυλίγεις και δαγκώνεις το πρώτο κομμάτι της.

> Στο πατρικό σου. Η παραπάνω διαδρομή σε βγάζει στο σπίτι που μεγάλωσες. Η μαμά σού έχει μαγειρέψει το αγαπημένο σου φαγητό και εσύ νιώθεις εκείνη τη γλυκιά νοσταλγία των χρόνων που δεν σε ένοιαζε τίποτα πέρα από το ‘τι θα φας όταν γυρίσεις από το σχολείο’. Εκείνη την ώρα, δαγκώνεις το πρώτο κομμάτι από τη σοκολάτα που σου έδωσε η γιαγιά σου.

> Στην αναμονή των δημόσιων υπηρεσιών. Εδώ δεν χρειάζεται περιγραφή. Η γεύση της σοκολάτας και ‘νεκρούς από το περίμενε’, ανασταίνει.

> Στη μετακόμιση. Αδυνατείς να υπολογίσεις πόσες φορές έχεις ανεβοκατέβει τη σκάλα ή πόσες κούτες έχεις πηγαινοφέρει στα διάφορα σημεία του σπιτιού. Ακουμπάς στον πάγκο της κουζίνας για να πάρεις μία ανάσα. Το συννεφάκι με τη σοκολάτα να αιωρείται πάνω από το κεφάλι σου είναι ορατό μέχρι και από την κορυφή του Ολύμπου.

> Ενώ παίζεις επιτραπέζιο. Ειδικά στην περίπτωση που μιλάμε για ένα παιχνίδι τύπου Risk ή Trivial που τη θέλουν τη σκέψη τους, το τρίπτυχο σοκολάτα-φίλοι-επιτραπέζιο μπορεί άνετα να δώσει την εικόνα της ευτυχίας.

> Στο λεωφορείο. Όλες οι διαδρομές είναι καλύτερες παρέα με μία σοκολάτα. Αυτή του λεωφορείου, ωστόσο, πρέπει να και οφείλει να πάρει τα πρωτεία.

> Όταν καταλαβαίνεις ότι είσαι ερωτευμένος με την κολλητή σου. Μία σοκολάτα μπορεί να σε καταλάβει. Μία σοκολάτα μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις την απόφαση να της μιλήσεις. Μία σοκολάτα δεν κρίνει. Ποτέ.