ΒΙΒΛΙΟ

Η Μεγάλη Βίβλος του Stephen King

To PopCode πιάνει το μεγάλο βιβλίο της καριέρας του Stephen King από το ξεκίνημά του.

The King of Horror. Αυτός είναι ο τίτλος του Stephen King. Ο διάσημος συγγραφέας θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, έχει πουλήσει περισσότερα από 300,000,000 βιβλία σε όλον τον κόσμο και συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει νέα βιβλία και να κατακτά νέους οπαδούς.

Με σημείο εκκίνησης τα American ’80s του περασμένου καλοκαιριού, περάσαμε τον επόμενο ένα χρόνο καταγράφοντας σταθερά και διεξοδικά όλη την καριέρα και τη ζωή του μεγάλου δημιουργού, κοιτώντας κάθε δεκαετία ξεχωριστά, με σημείο κορύφωσης την κινηματογραφική μεταφορά του magnum opus του, ‘The Dark Tower’.

Σε αυτό το post, μπορείτε να βρείτε όλη μας την αναδρομή συγκεντρωμένη, σαν index και στα 11 μέρη του αφιερώματος.

Καλή ανάγνωση, Πιστέ Αναγνώστη.

Μέρος 1: Η αρχή και τα ’70s

H παιδική ηλικία του Stephen King, ‘Carrie’, ‘The Shining’, ‘Salem’s Lot’, ‘The Stand’, ‘Dead Zone’, η κινηματογραφική μεταφορά της ‘Carrie’. Τα πάντα από τη γέννησή του, στα πρώτα του συγγραφικά βήματα, ως το 1979.

Μέρος 2: Τα ’80s, 1980-1984

Τρομερά παραγωγική περίοδος για το συγγραφέα με την κυκλοφορία των ‘Firestarter’, ‘Cujo’, ‘Running Man’, ‘Different Seasons’, ‘Christine’, ‘Pet Sematary’, την αρχή στο μεγάλο του έπος με το ‘The Dark Tower: The Gunslinger’, και τις μεταφορές στο σινεμά για ‘Shining’ και ‘Dead Zone’.

Μέρος 3: Τα ’80s, 1985-1989

Κυκλοφορούν τα μεγάλα χιτ ‘It’, ‘Misery’, συνεχίζεται το ‘Dark Tower’ με το ‘The Drawing of the Three’, έχουμε την πρώτη απόπειρα του συγγραφέα στα κόμικς με το ‘Heroes for Hire Starring the X-Men’, ενώ στο σινεμά έχουμε τις μεταφορές των ‘Stand By Me’ και ‘The Running Man’.

Μέρος 4: Τα ’90s, 1990-1993

Το ‘It’ αποκτά μια cult τηλεοπτική μεταφορά και το ‘Misery’ έρχεται στο σινεμά και βραβεύεται με Όσκαρ. Εκδοτικά έχουμε τη συλλογή ‘Nightmares & Dreamscapes’ και το ‘Waste Lands’, το 3ο βιβλίο ‘Dark Tower’.

Μέρος 5: Τα ’90s, 1994-1996

Το ‘The Green Mile’ κυκλοφορεί σε 6 συνέχειες, το ‘Shawshank Redemption’ γίνεται μια από τις δημοφιλέστερες κινηματογραφικές μεταφορές όλων των εποχών, ενώ ο King γράφει μαζί με τον Michael Jackson και την μικρού μήκους ταινία ‘Michael Jackson’s Ghosts’.

Μέρος 6: Τα ’90s, 1997-1999

To ‘Chinga’ είναι το ‘X-Files’ επεισόδιο που ο King γράφει μαζί με τον Chris Carter, ενώ εκδοτικά θα κυκλοφορήσει τα ‘Bag of Bones’, ‘Hearts in Atlantis’ και το 4ο βιβλίο ‘Dark Tower’ με τίτλο ‘Wizard and Glass’. Επίσης βγαίνει στις αίθουσες η ταινία ‘Apt Pupil’ από τον Bryan Singer, με τον Ian McKellen, αλλά και το ‘The Green Mile’ του Frank Darabont.

Μέρος 7: Τα ’00s, 2000-2004

Το ‘Riding the Bullett’ είναι το πρώτο μαζικής παραγωγής ebook, ενώ ο King γράφει ακόμα τα ‘Dreamcatcher’ και τα ‘Song of Susannah’ και ‘The Dark Tower’ που ολοκληρώνουν το 7τομο έπος του. Εμφανίζεται ως guest σε επεισόδιο των ‘Simpsons’, ξεκινά στήλη στο Entertainment Weekly, γράφει βιβλίο για το πρωτάθλημα μπέιζμπολ των Red Sox, και γράφει την τηλεοπτική σειρά ‘Kingdom Hospital’, την πρώτη φορά που γράφει σενάριο βασισμένο σε προϋπάρχουσα δουλειά άλλου δημιουργού. Στα σινεμά βγαίνει το ‘Hearts in Atlantis’ και στην τηλεόραση η σειρά ‘Dead Zone’.

Μέρος 8: Τα ’00s, 2005-2009

Κυκλοφορεί το ‘Undeer the Dome’, ένα από τα ογκωδέστερα μυθιστορήματα της καριέρας του, ενώ τα ‘Dark Tower’ και ‘The Stand’ μεταφέρονται σε κόμικς από τη Marvel. Τα ‘The Mist’ και ‘1408’ κυκλοφορούν στα σινεμά.

Μέρος 9: Τα ’10s, 2010-2014

Το ‘American Vampire’ της Vertigo γίνεται το πρώτο ορίτζιναλ κόμικ του συγγραφέα, ενώ κυκλοφορεί τα βιβλία ’11/22/63′ και ‘Mr. Mercedes’. Το ‘Under the Dome’ μεταφέρεται κι αυτό στην τηλεόραση.

Μέρος 10: Τα ’10s, 2015-2017

Φτάνουμε στο σήμερα και κοιτάμε το μέλλον, καθώς οι διασκευές King βρίσκονται πραγματικά παντού: ’11/22/63′, ‘The Mist’, ‘Mr. Mercedes’, ‘Castle Rock’ στην τηλεόραση, μα πάνω απ’όλα το ‘The Dark Tower’ στη μεγάλη οθόνη.

Μέρος 11: To έπος του ‘Dark Tower’

Μια αναδρομή σε όλη την εκδοτική ιστορία της 7λογίας ‘Dark Tower’, καθώς και η σχέση της με όλο το υπόλοιπο έργο του συγγραφέα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η λογοτεχνική στήλη του PopCode