GAME OF THRONES

Εάν ισχύει αυτή η παλαβή θεωρία για το ‘Game of Thrones’, θα ζήσουμε Monty Python

Είναι τόσο παρανοϊκή που αν δεν ισχύσει θα απογοητευτούμε.

Είναι το ‘Game of Thrones’ από τις σειρές όπου μπορείς να τα περιμένεις όλα; Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι; Νιώθω πως, με εξαίρεση τις φονικές τάσεις του show και του George R.R. Martin, όχι. Παρ’ όλα αυτά, η παρακάτω θεωρία που ξετρύπωσε το αμερικανικό Esquire από το Reddit – ή αλλιώς εκεί που πάνε οι θεωρίες για να ζήσουν – είναι τόσο παρανοϊκή που δεν υπήρχε περίπτωση να μην τη μοιραστούμε. Δεν είναι καν τόσο κακή που γίνεται καλή, είναι απλά μια τρέλα. ΤΡΕΛΑ.

Εδώ και τρία χρόνια που γράφω για το ‘GoT’, τρεις ερμηνείες είχα δώσει ως πιο πιθανές για τον τίτλο της σειράς του Martin, το ‘Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου’. Συμβόλιζε είτε την πραγματική ταυτότητα του Jon Snow ως απόγονος ενός Targaryen και μίας Stark (ήμουν φαν της θεωρίας R+L=J πριν καν ξεκινήσει η σειρά), είτε την ένωση του Jon και της Daenerys (επίσης την πίστευα σχεδόν εξαρχής), είτε του παιδιού που πιστεύω ότι θα φέρουν στον κόσμο βάσει της τελευταίας σεζόν που είδαμε.

 

Κι αν πρόκειται όμως για πραγματικό τραγούδι;

Σύμφωνα με τον χρήστη typinginmybed στο Reddit, το ‘τραγούδι της φωτιάς και του πάγου’ όπως ονόμασε ο Rhaegar το παιδί που κρατούσε στα χέρια του στο όραμα της Dany στο ‘A Clash of Kings’, δεν συμβολίζει τη γνωστή προφητεία όπως υποθέταμε οι περισσότερα, αλλά κυριολεκτικά ένα τραγούδι.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει τα εξής:

«Οι μοναδικοί επιβεβαιωμένοι τρόποι για να σκοτώσεις White Walkers περιλαμβάνουν μαγεία – αυτό εμπεριέχει το δρακόγυαλο που είναι μαγικό (έχει επιβεβαιωθεί από τον GRRM) και που χρησιμοποιούν τα Παιδιά του Δάσους, το βαλυριανό ατσάλι που έχει εμποτιστεί με βαλυριανή μαγεία, και τη φωτιά των δράκων που είναι μαγικά πλάσματα.

Καταρχάς, ξέρουμε ότι υπάρχει μια προφητεία για τον Πρίγκιπα που περιλαμβάνει ένα τραγούδι (δική μας σημείωση: το σχετικό κείμενο γράφει ότι «αυτός είναι ο πρίγκιπας της προφητείας και δικό του είναι το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου»). Τι ακριβώς είναι το τραγούδι, δεν το γνωρίζουμε. Το ίδιο το τραγούδι δεν είναι η προφητεία, αυτό είναι που αποπροσανατολίζει πολύ κόσμο. Νομίζουν ότι η προφητεία είναι το τραγούδι, όταν η προφητεία σχετίζεται με τον Πρίγκιπα που έχει ένα τραγούδι».

Με λίγα λόγια,

Όταν μπαίνει σε λεπτομέρειες όμως, κάτι αρχίζει να αχνοφαίνεται.

«Ίσως να υπάρχει ένα μαγικό τραγούδι, κυριολεκτικά, που θα μπορούσε να σκοτώσει εντελώς τους White Walkers και ίσως ο Rhaegar το γνώριζε. Υπάρχουν τόσες αναφορές για τον Rhaegar που τραγουδούσε με την άρπα του. Και ο Rhaegar ήταν πρώτα απ’ όλα τραγουδιστής, έμαθε να πολεμά κυρίως εξαιτίας αυτού του τραγουδιού, όποιο κι αν είναι. Παρ’ όλα αυτά, για να επιδράσει το τραγούδι, χρειάζεται ο τραγουδιστής του να εμποτιστεί κι ο ίδιος με μαγεία της φωτιάς και μαγεία του πάγου. Στη σειρά, γνωρίζουμε ότι οι Targaryen έχουν ξεχωριστή σχέση με τη φωτιά, ενώ οι Stark λέγεται ότι έχουν σχέση με τον πάγο και, ευρύτερα, με τον χειμώνα. Άρα αυτοί οι δύο οίκοι είναι εμποτισμένοι με μαγεία της φωτιάς και μαγεία του πάγου. Αυτό δεν ακυρώνει τη θεωρία του Azor Ahai ή της Nissa Nissa, γιατί είναι σαφές ότι η μάχη με σπαθιά είναι απαραίτητο συστατικό για να νικηθούν οι White Walkers. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον ντουζίνες από White Walkers, η πιθανότητα να δολοφονηθούν όλοι είναι δύσκολη. Για την ακρίβεια, στη διάρκεια της Long Night, δεν σκοτώθηκαν όλοι και το πώς νικήθηκαν παραμένει μυστήριο. Ίσως εδώ έρχεται το τραγούδι, ό,τι κι αν είναι, και το πρόσωπο που έχει εμποτιστεί με το αίμα της φωτιάς και το αίμα του πάγου και που θα το τραγουδήσει θα είναι αυτό που θα καταστρέψει τους White Walkers για πάντα.

Εκτός από τον Rhaegar, γνωρίζουμε ότι η Melissandre χρησιμοποιεί ξόρκια στις τελετές της, αυτή είναι η διαδικασία που ανέστησε τον Jon Snow με τη βοήθεια του R’hllor, κι έτσι ξέρουμε ότι υπάρχει προηγούμενο χρήσης λέξεων για να εφαρμόσεις μαγεία στο συγκεκριμένο σύμπαν. Άλλο ένα παράδειγμα στη σειρά είναι ο Thoros of Myr που χρησιμοποιεί λέξεις για τον Rh’llor για να αναστήσει τον Beric Dondarrion. Ξέρουμε δηλαδή ότι οι λέξεις, και συνεπώς και τα τραγούδια, μπορούν να έχουν μαγικές ιδιότητες και μπορούν να έχουν επίδραση όταν το άτομο που τα λέει έχει σχέση με τη μαγεία. Ίσως το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου είναι ακριβώς αυτό».

Περιττό να πω ότι οριακά διψάω αυτή τη στιγμή να δω τον Jon, τη Daenerys, τον Πρίγκιπα της Προφητείας όποιος κι αν είναι, ενδεχομένως το παιδί του ή κι εγώ δεν ξέρω ποιον άλλον, να ξεσπούν σε τραγούδι. Ένα ‘We Are the World’ στη διαπασών που θα λυγίσει τον Night King από τα συναισθήματα, από την κακοφωνία, από τις χορευτικές φιγούρες.

Προς το παρόν θα γίνει η 12η πιο τρελή θεωρία που έχουμε ακούσει για το ‘Game of Thrones’, αλλά αν βγει, θα φάμε πολύ ευχαρίστως τη γλώσσα μας.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Ξέρουμε τα τελευταία λόγια του Ned Stark και επισήμως
Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Ξέρουμε πού διαδραματίζεται η 1η σκηνή της πρεμιέρας (και εγκρίνουμε)
Έχουμε το πρώτο μεγάλο σπόιλερ του 8ου κύκλου ‘Game of Thrones’
Ο στρατός των White Walkers μόλις έγινε ακόμη πιο δυνατός