PUBLI

Επόμενη στάση: Συγγρού-Φιξ

Με μια πρώτη ματιά, δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο εδώ. Ευτυχώς που πίσω απ' τη Συγγρού κρύβεται το Κουκάκι. Ευτυχώς.

Everest, Αττικοί Φούρνοι, Γρηγόρης, Goody’s. Αυτά μπορείς να βρεις ακριβώς έξω απ’ τη ‘δυνατή’ πλευρά της στάσης Συγγρού-Φιξ. Η αλήθεια είναι ότι μόνο με γνωστές φίρμες, καμία πλευρά δεν μπορεί να γίνει δυνατή, αλλά την ονομάζουμε έτσι γιατί η αδύναμη, αυτή στο ρεύμα προς Αθήνα δεν έχει πραγματικά τίποτα, εκτός από μια στάση λεωφορείου.

Ανεβαίνοντας τη Δράκου όμως, πέφτεις πάνω στη Φαλήρου, ε και στη Φαλήρου το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον. “Υπάρχει ζωή στο Συγγρού-Φιξ”, είπαμε με τον Μάρκου και αρχίσαμε τις διαδικασίες.

Ναι, παραδεχόμαστε ότι ξωκείλαμε λίγο απ’ το κόνσεπτ ‘γράφουμε μόνο για ό,τι βλέπουμε έξω απ’ τον σταθμό’, αλλά η άλλη λύση θα ήταν απλά να βγάζαμε το σήμα του σταθμού φωτογραφία και να συνεχίζαμε κατευθείαν προς Ακρόπολη.

Τουλάχιστον, βάλαμε ένα όριο στο πόσο ξωκείλαμε. Ό,τι υπήρχε απ’ τη Δημητρακοπούλου και πάνω κάναμε ότι δεν το είδαμε.


Προβολή Μετρό Συγγρού σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

 

(Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου)

Μπαμπά, μην τρέχεις

Κανονικά: Μπάρα καφετέρια, ‘Ο Μπαμπάς’

Ο κόσμος παραμιλάει για το μοχίτο μαστίχα του Μπαμπά, η διακόσμηση είναι υπέροχη (κι ας ακούγεται αποστειρωμένο το επίθετο ‘υπέροχη’) και με κάποιο μαγικό τρόπο απ’ το μαγαζί αναδύονται vibes που θα χαλάρωναν και την Ελένη Λουκά σε gay parade.

(Φαλήρου 53, τηλ. 215-5505565)

Ηρωίδα #1. H Nικολέτα

Τη Νικολέτα (με τα τατουάζ της) θα τη βρεις τα περισσότερα πρωινά της εβδομάδας να σερβίρει στον Μπαμπά και αρκετά βράδια της εβδομάδας να σερβίρει στο Κ44. Είναι δικός μας άνθρωπος και να προσέχεις τα λόγια σου γιατί είναι και πολύ καλή φωτογράφος.

Παστίτσιο, κύριοι

Κανονικά: Ψησταριά ‘Αμβροσία’

Ναι, είναι λίγο περίεργο να γράφουμε για μια από τις πιο γνωστές ψησταριές της περιοχής -έχει ταΐσει φοιτητές και φοιτητές- και να εξάρουμε το παστίτσιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σχάρες έχουν κάποιο πρόβλημα (αντιθέτως), αλλά ότι το παστίτσιο είναι άλλης κλάσης.

(Δράκου 3-5, τηλ. 210-9220281)

Το Περίπτερο

Κανονικά: Άλλο ένα περίπτερο

Δεν έχουμε καλό σερί με τα περίπτερα. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Το περίπτερο στη Φαλήρου είναι ένα κανονικό περίπτερο χωρίς τη μεγάλη ανατροπή.

Το X-File #1

Κανονικά: O Μπλεκ

Χρυσή στιγμή του περιπτέρου τα δύο τεύχη του Μπλεκ που στριμώχνονταν μπροστά από κάτι σταυρόλεξα.

Μια ντίβα 40 ετών

Κανονικά: Diva Pizza

 

Ένα αναπάντεχα καλό ιταλικό εκεί που δεν το περίμενες. Με ιστορία από το ’75, εξαιρετικά ιταλικά πιάτα και bonus τον μουσακά που προστέθηκε σχετικά πρόσφατα στο μενού, αφού η Diva κάνει το τραπέζι σε εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Φανταστικές πίτσες επίσης.

(Δράκου 13, τηλ. 210-9246555)

Ήρωας #2. Ο Άρης

Ένας γλυκός άνθρωπος στο τέλειο πόστο. Ο Άρης θα σε εξυπηρετήσει όπως αρμόζει σε μια Diva και θα σου προτείνει πάντα τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Ο άνθρωπός σου στη Diva.

Γύρω-γύρω όλοι

Κανονικά: Η Σβούρα

Μικροσκοπικό καφενείο στον πεζόδρομο της Δράκου που βάζει άνετα κάτω σε γούστο πολύ μεγαλύτερα και μπάνικα καφενεία-καφετέριες. Oneman show από τον Αχιλλέα που ψήνει τους καφέδες και σερβίρει. Η Σβούρα προσφέρεται και για ούζο και μεζέδες. Αυτά είναι τα σημαντικά.

(Δράκου 8, τηλ. 210-9220919)

Το X-File #2

Κανονικά: Μια μίνι πλατεία με λίγα παγκάκια

Και γιατί όχι;

Έτσι το κάνουν στο Κουκάκι

Κανονικά: Συγγρουόμενο

Φάση φοιτητές, φάση άραγμα, φάση ό,τι πιο κοντά υπάρχει στο σταθμό Συγγρού-Φιξ που να θυμίζει Ψυρρή της χρυσής πενταετίας 2001-2005. Ποικιλίες, ρακές, τσίπουρα, καφέδες και μηδέν αφεντικά, μηδέν υπάλληλοι. Κοοπερατίβα κανονικότατη. Ο Μιχάλης πίσω από την μπάρα άργησε λίγο, αλλά μας είπε τελικά ότι διαβάζει ΟΝΕΜΑΝ.

(Φαλήρου 57, τηλ. 210-9227270)

Το Bar με B κεφαλαίο

Κανονικά: Monsieur Barbu

O ‘κύριος Μουσάτος’ είναι καλά κρυμμένος στη Φαλήρου, μετράει όχι πολλούς μήνες ζωής, αλλά αν τον ανακαλύψουν τα ευρύτερα πλήθη, θα μιλάμε για το μυστικό που δεν θα ‘ναι πια μυστικό, γιατί θα έχει κατακλύσει την Αθήνα. Σπουδαίος χώρος, πιάτα επιμελημένα απ’ τον Monsieur Barbu αυτοπροσώπως (δοκίμασε άμεσα το burger μόσχου) και ξεσηκωτικά πάρτι τα Παρασκευοσάββατα.

(Φαλήρου 59, τηλ. 210-9247555)

Ήρωας #3. Ο Χρήστος

 

Τι εννοείς “από που πήρε το όνομά του το Monsieur Barbu”; Ο Χρήστος με χρόνια στα περιοδικά της ΙΜΑΚΟ από το μετερίζι του photoshop, υπήρξε μάρτυρας του μίζερου θανάτου των περιοδικών και με τα πολλά άνοιξε τον κύριο Μουσάτο. Το στιλ του μαγαζιού εξηγείται με μια ματιά στον Χρήστο και την αισθητική του. Δικός μας.

Τα 10 σημεία βαθμολόγησης της στάσης:

Φαγητό: 7,5/10

Καφές: 8/10

Ποτό: 8/10

Πρώτη εικόνα έξω απ’ το σταθμό:  2,5/10

Χ-Files: 6/10

Το Περίπτερο:  4/10

Male Fun: 8/10

Κόσμος που κάθεται:  8/10

Περαστικοί (ποσοτικά-ποιοτικά): 7/10

Ψώνια: 4/10

Σύνολο: 63/100

Ο Επίλογος: Τα 63 είναι πολλά και οφείλονται στη Φαλήρου και στο Κουκάκι που ξετρυπώσαμε πίσω από το σταθμό. Αν δεν υπήρχε το Κουκάκι, το μετρό Αργυρούπολη (του 36/100 έ;) θα ήταν παράδεισος μπροστά στο μετρό Συγγρού-Φιξ.

Προηγούμενα Σκορ:

Μετρό Ελληνικό 57/100

Μετρό Αργυρούπολη 36/100

Μετρό Άλιμος 48/100

Μετρο Ηλιούπολη 45/100

Μετρό Αγ. Δημήτριος 73/100

Μετρό Δάφνη 76/100

Μετρό Άγιος Ιωάννης 52/100

Μετρό Νέος Κόσμος 67/100