Μιχάλης Τσίτας
ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Τα καλοφτιαγμένα ποτά και το φαγητό είναι καλοί λόγοι για να πας στο Lot51

Το μαγαζί που ανάδειξε σε δημοφιλή προορισμό τα Ιλίσια σερβίρει καλοφτιαγμένα ποτά και το ιδανικό comfort food για να τα συνοδεύσεις. Και έχει ακόμα μερικές εκπλήξεις για τους θαμώνες του.

Κάθεσαι στην μπάρα, παραγγέλνεις ένα G&T. Έρχεται άρτια σερβιρισμένο, πίνεις τις πρώτες γουλιές και νιώθεις ικανοποίηση. Από τη στιγμή που το ποτό φτάνει μπροστά σου, ένα αόρατο νήμα ξετυλίγεται, από τον άνθρωπο που το ετοιμάζει μέχρι αυτόν που εμπνεύστηκε το μαγαζί που επέλεξες για την έξοδό σου.

Το Lot51 δεν είναι ένα προσωποκεντρικό μαγαζί, παρόλο που οι ιδιοκτήτες του είναι πανταχού παρόντες. Είναι η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο, με τους κατάλληλους ανθρώπους να είναι στα καίρια πόστα της κουζίνας, του καφέ, του μπαρ και της εξυπηρέτησης.

Κάπως έτσι, το μαγαζί που έκανε δημοφιλή προορισμό τα Ιλίσια, έχει κάθε λόγο να έρχεται πρώτο στο μυαλό μας κάθε στιγμή της ημέρας. Έχοντας κατοχυρώσει το κομμάτι του καφέ, δίνοντας πλέον βάση σε καφέδες μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης με ευδιάκριτα χαρακτηριστικά, το comfort φαγητό και το ενημερωμένο μπαρ, εξελίσσεται μέσα από άλλα ενδιαφέροντα projects.

Μιχάλης Τσίτας

Στην κουζίνα παραμένει ο Χρήστος Γκατζάνης, ο οποίος έχει φτιάξει ένα συμπυκνωμένο μενού για κάθε ώρα της ημέρας, από επιλογές σε αυγά για brunch και πιάτα για lunch break, όπως πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης σε τρεις εκδοχές (Bufala, Peperoni και Calzone με λουκάνικο μαύρου χοίρου), burgers (μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τηγανητό κοτόπουλο) και σαλάτες μέχρι finger bites για τις βραδινές εξόδους.

Για τα ποτά, ο Μανώλης Αγγελίδης ενώνει τις δυνάμεις του με τον παλιό γνώριμο πίσω από την μπάρα του Lot51, Αντώνη Σινοδινό, και σχεδιάζει ένα ενδιαφέρον μενού με πολλές μαγειρικές παρασκευές, zero waste φιλοσοφία και συνεργασία με την κουζίνα.

Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα κλασικά, από ένα G&T που επιδέχεται μικρούς πειραματισμούς ώστε να αναδεικνύεται ο χαρακτήρας του κάθε gin μέχρι τα πειραγμένα daquiri φράουλα (με υλικά όπως μπούκοβο, φράουλα και θυμάρι) και pornstar martini (με φραγκόσυκο, αέρα από passion fruit και χειροποίητο αλάτι), η ομάδα πίσω από το μπαρ φιλοδοξεί να μας εντυπωσιάσει χωρίς να παρεκκλίνει της ουσίας.

Μιχάλης Τσίτας

Τα cocktails δεν χρειάζονται πολλά υλικά, αρκεί όμως μια λεπτομέρεια για να κάνει τη διαφορά, όπως οι σόδες που φτιάχνονται και εμφιαλώνονται στο Lot51 και δίνουν έμπνευση. Σκέψου μια pina colada fizz με σόδα καρύδα ή μια παραλλαγή της paloma με σόδα γκρέιπφρουτ.

Η εναλλαγή των εποχών δίνει με τη σειρά της ιδέες, κι έτσι για τον χειμώνα απολαμβάνεις μια εκδοχή του old fashioned με κάστανο ή ένα clarified punch τιραμισού. Θα δούμε επίσης αρκετές παραλλαγές από τα αγαπημένα μας spritz καθώς ζουν το δικό τους momentum.

Οι κεραμικές κούπες του Project Earth είναι το τέλειο δώρο για όσους αγαπούν τον καφέ. / Μιχάλης Τσίτας

Στις νέες ιδέες έρχεται να προστεθεί το Project Earth με χειροποίητα κεραμικά πιάτα και κούπες με σήμα τον φοίνικα, για να έχεις κάτι από το coolness του μαγαζιού και στο σπίτι σου και μια σειρά από merch (σκουφιά, κάλτσες, μπλούζες) με την urban αισθητική που χαρακτηρίζει το Lot51.

Τέλος, το Micro Lot (Μικράς Ασίας 4, Αθήνααποτελεί την εξέλιξη του αρχικού καταστήματος και λειτουργεί αποκλειστικά για delivery και takeaway.