AP Images
PROFILE

Η Ivanka Trump είναι η εκδίκηση του πατέρα της

Η πιο πλούσια άνεργη του πλανήτη, ετοιμάζεται να αποτελέσει παρελθόν από το επάγγελμα της 'συμβούλου προέδρου των ΗΠΑ'. Το μέλλον της διαγράφεται ήδη λαμπρό και ταυτόχρονα εφιαλτικό (για την ανθρωπότητα).

Η Ivanka Trump είναι 39 ετών και μετά τη λήξη της θητείας του πατέρα της στο Λευκό Οίκο, δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα χέρια και να απολαύσει την αίγλη (και τα εκατομμύρια δολάρια) που συνοδεύουν το όνομα Trump. Η 39χρονη είναι ήδη έτοιμη να αναλάβει μια σειρά από φιλόδοξα projects, που καλύπτουν από την pop κουλτούρα μέχρι – ενδεχομένως – ακόμα και την πολιτική.

Αποχή από τα καραγκιοζιλίκια

O Donald Trump έχει στυλώσει τα πόδια και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ‘ανατινάξει’ κάθε μέσο για την ομαλή διαδοχή του στην προεδρία από τον Joe Biden. Καθώς φωνάζει ασταμάτητα πως οι εκλογές ήταν ‘παράνομές’ και πως του κλάπηκαν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια ψήφοι (ισχυρισμός που δεν αποδεικνύεται από πουθενά), η κόρη του, Ivanka Trump μαζί με τον σύντροφό της, Jared Kushner, ήταν οι πρώτοι που έδωσαν προς τα έξω το μήνυμα “OK χάσαμε, προχωραμέ”.

Η Ivanka Trump σύντομα θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν από τη θέση του ‘senior adviser’ του Προέδρου των ΗΠΑ. Η πιο φιλόδοξη διάδοχος της οικογενειας Trump ήδη έχει στρώσει το δρόμο της κοινωνικής και πολιτικής της ανέλιξης με χρυσά ροδοπέταλα. Ο Guardian έχει ορίσει τον χάρτη των κινήσεων που αναμένεται να γράψει στη σκακιέρα του μέλλοντός της. Είναι μια λίστα που κάνει την Kim Kardashian να ζαλίζεται από τη ζήλεια.

Reality TV

Διαβάζουμε πως τα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα εδώ και λίγους μήνες προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν την οικογένεια Trump με ιδέες για ένα reality show επιχειρηματικότητας στα πρότυπα του ‘Apprentice’, με πρωταγωνίστρια την Ivanka Trump. Η 39χρονη Ivanka άλλωστε, φημίζεται για το στρατηγικό μυαλό της όσο αναφορά τις διαπραγματεύσεις σε αγοραπωλησίες.

Μόλις το 2008, είχε πρωταγωνιστήσει στις διαπραγματεύσεις για την αγορά από τις επιχειρήσεις Trump, τής έκτασης National Doral στο Μαϊάμι (αξίας ενός δις), με το σχεδόν συμβολικό αντίτιμο των 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει λανσάρει και μια σειρά πολυτελών κοσμημάτων με το όνομά της.

Real Estate

Πρόσφατα, η εταιρεία ιδιοκτησίας ακινήτων που διατηρεί με το σύντροφό της, Jared Kushner, υπέβαλλε αρκετές αιτήσεις εξώσεων προς ενοικιαστές σπιτιών, που είχαν πληγεί κατά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό και αυτο το γνωρίζει μια χαρά η Ivanka, που θα παραμείνει το όνομα-εγγύηση στη διαχείριση ακινήτων από τις επιχειρήσεις του ομίλου Trump.

Διαφημίσεις προϊόντων

To καλοκαίρι, η Ivanka Trump παραβίασε τον ηθικό κανόνα που απαγορεύει στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου να διαφημίζουν προϊόντα και εταιρείες, αλλά είπαμε ‘νόμιμα, ηθικά, κλπ’, αυτά είναι ενοχλητικές λεπτομέριες για την οικογένεια Trump, που δεν σταμάτησε να κάνει μπίζνες καθ’ όλη την τετραετία παραμονής της στα ενδότερα των γραφείων του POTUS. Οι προτάσεις για νέα endorsements πέφτουν ήδη ΄βροχή’.

Επιστροφή στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι το κέντρο του αμερικάνικου σύμπαντος και παρά τις Liberal ρίζες της, η επιχειρηματική ελίτ της ήταν αυτή που έδωσε μια ισχυρότατη ώθηση στον Donald Trump ώστε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Σήμερα βέβαια, αποχωρεί στιγματισμένος από σκάνδαλα, παρατυπίες, ακόμα και περιστατικά όπου σχεδόν συντάχθηκε με ακροδεξιές ομάδες και συνωμοσιολόγους/δημιουργούς fake news. Η Ivanka είναι πιο έξυπνη.

Άλλωστε αυτή ήταν πάντα η φωνή της λογικής στο Λευκό Οίκο, εκείνη που προσπαθούσε να τιθασεύει την οργή και τον μηδενισμό του πατέρα της προς κάθε κατεύθυνση και αυτή που έδιωξε τον γκουρού της συνωμοσιολογίας Steve Bannon από το στενό πυρήνα των συμβούλων του. Θα γυρίσει στη Νέα Υόρκη η Ivanka και θα ξαναμπεί στα λόμπι των opinion leaders. Έχει το πορτοφόλι για να τους ‘αγοράσει’ όλους μαζί.

Ivanka/Donald Jr 2024;

O Donald Trump λέει πάντα πως εκείνος και η κόρη του μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Εμπιστεύεται την κρίση της σε σημαντικές διαπραγματεύσεις, της έδωσε και το -κάτι σαν project εύρεσης εργασίας –findsomethingnew.org, που προέτρεπε εκατομμύρια άνεργους, χτυπημένους από την πανδημία, να κάνουν αλλαγή καριέρας, που παρά την προφανή κυνική του αντιμετώπιση στην καλπάζουσα ανεργία, εκείνη το υποστήριξε με φανατισμό. Η Ivanka μαζί με τον αδελφό της, Donald Trump Jr, αν πιστέψουμε και αυτό το δημόσιευμα της  Daily Mail, δεν αποκλείεται να ‘προθερμαίνεται’ για να χτυπήσει την πόρτα των Προεδρικών Εκλογών του 2024. Γιατί μπορεί και να σας έχει λείψει λίγος Trump στις ζωές σας ως τότε (#Not).