WOMEN

Οι 38+1 πιο αδιανόητα καυτές σταρ του Μπόλιγουντ

1,2 δις θεατές minimum βλέπουν τις πάνω από 1.000 ταινίες που παράγονται ετησίως. Αυτές είναι οι γυναίκες που αποθεώνουν.

Κάθε κινηματογραφική βιομηχανία χρειάζεται τους σταρ της. Και μπορεί στο Bollywood τα αρσενικά να είναι που κάνουν κουμάντο, αυτές όμως είναι οι καμπύλες (δεν νοείται Ινδή σταρ και ανορεξική) που κάνουν την διαφορά.

Η αφορμή

Η 33χρονη Priyanka Chopra, νικήτρια του Miss World 2000 και βραβευμένη ηθοποιός, τραγουδίστρια και παρουσιάστρια, που βρέθηκε φέτος να πρωταγωνιστεί στο πολυαναμενόμενο Quantico του ABC ως η υποψήφια πράκτορας του FBI που παίζει να είναι τρομοκράτης.

 

Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή προσπάθεια από Αμερικάνικο studio να εκμεταλλευτεί την γκέλα που έχουν οι Ινδοί σταρ στο 1/4 περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού. Ξεκινώντας με την Priyanka που, έτσι για να καταλαβαινόμαστε, είναι κάτι σαν την Angelina Jollie της υποηπείρου της. Με λίγο από Scarlett Johansson στο μείγμα, εξαιτίας των trademark ‘με τσίμπησε μια μέλισσα’ χειλιών της.

 

Μπόνους ότι είναι πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF, σταθερά μέσα στις τρεις πιο ακριβοπληρωμένες σταρ και αυτή που έχει το best bikini body. Κάτι που είναι φανερό και από το παρακάτω videoclip της.

 

Πανάξια διάδοχος της -εξίσου εκθαμβωτικής- Aishwarya Rai, 41 ετών πλέον και επίσης νικήτριας του Miss World το 1994, που ήταν η πρώτη Ινδή ηθοποιός που έκανε το πέρασμα στο Hollywood (βλέπε The Pink Panther, Guru, The Last Legion) και η πρώτη που έγινε μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ των Κανών.

 

Σαφώς πιο βαβαβούμ όνομα από την Freida Pinto που μπορεί να είναι σταρ σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι στην Ινδία. Εκεί που την κριτικάρουν ακριβώς για την άρνησή της να παίξει σε Ινδικές ταινίες.

 

Ενώ, ειδικά φέτος, είχαμε άλλη μια Ινδή που έκανε το διεθνές μπαμ. Συγκεκριμένα την εκθαμβωτική Nargis Fakhri (35 ετών από το Queens, γνωστή από το America’s Next Top Model) που βρέθηκε να παίζει μπουνίδια με την Melissa Mccarthy στο Spy.

 

Πάντως, μιας και που μπήκαμε στο θέμα, θέλω να εκφράσω την οργή μου για το γεγονός ότι η Ινδικής καταγωγής Νεουορκέζα Noureen DeWulf, συμπρωταγωνίστρια του Charlie Sheen στο Anger Management, δεν έχει γίνει ακόμη τόσο γνωστή όσο θα περίμενε κανείς από κάποια με τέτοια σωματικά προσόντα.

 

Όποιο tikka masala και αν σηκώσεις, μια Ελληνίδα θα βρεις

Οι Ινδοί λατρεύουν τις μελαχρινές καλλονές. Ειδικά όταν τους έρχονται από τα ξένα. Όπως έγινε -σε μικρότερο βαθμό- με την Μπέτυ Κουράκου, πρώην του Μπαλοτέλι και εσαεί ημίγυμνη στην καρδιά μας, που βρέθηκε για ένα μεγάλο διάστημα στην Βομβάη με συμβόλαιο με καλό πρακτορείο.

 

Και, σε μεγαλύτερο βαθμό, με την εκθαμβωτική Μαρία Τσαγκαράκη. Μιςς Κρήτη 2009 , Αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 2010 και Miss Globe Cosmopolitan 2011, που και τα διαφημιστικά της έκανε, και πρόταση για ταινία της έγινε και είδε το πρόσωπό της γιγαντοαφίσα στις μεγαλύτερες Ινδικές πόλεις.

 

 

Αν και η μοναδική που κάνει όντως καριέρα στο Bollywood είναι η 25χρονη Ελληνοσουηδέζα Elli Avram, πρώην πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ που προσγειώθηκε στην Βομβάη τον Σεπτέμβριο του 2012, πρωταγωνίστησε στο κωμικό θρίλερ Mickey Virus και πλέον θεωρείται η πιο ανερχόμενη στάρλετ της χώρας.

 

Oι πιο ακριβοπληρωμένες

Μπορεί οι σταρ του Bollywood να είναι εξίσου διάσημες με εκείνες του Χόλιγουντ αλλά, στην καλύτερη περίπτωση, πληρώνονται το 1/9 των χρημάτων που παίρνουν οι ομόλογες τους. Στην πρώτη πεντάδα των τελευταίων χρόνων, πέρα από την Chopra, βρίσκουμε την 34χρονη Kareena Kapoor, που αποτελεί κάτι σαν το αντίπαλο δέος της -χωρίς τα χείλια και τις καμπύλες.

 

Την πληθωρική -και πολυβραβευμένη- 37χρονη Vidya Balan, που ωστόσο τρώει συχνό κράξιμο για τα παραπανίσια κιλά της και τον κιτσάτο τρόπο που ντύνεται.

 

Την ραγδαία ανερχόμενη (ειδικά μετά το Queen) τα τελευταία χρόνια Kangana Ranaut, 28 ετών, πρώην μοντέλο, που είναι σαφώς περισσότερο χαριτωμένη παρά σέξι.

 

Kαι, τέλος, την -δικαίως πιο ακριβοπληρωμένη Ινδή ηθοποιό της χρονιάς- Deepika Padukone. 29 ετών, γεννημένη στην Κοπεγχάγη, πρώην πρωταθλήτρια του badminton και εγγύηση. Είτε στο box office, είτε στο πόσα τεύχη θα πουλήσεις αν την βάλεις εξώφυλλο.

 

Στην πρώτη πεντάδα ‘σουλατσάρει’ σταθερά και η μεγάλη αντίζηλος της Deepika, η βρετανικής καταγωγής Katrina Kaif. 32 ετών, πρώην μοντέλο και από τις πιο σέξι Ινδές των τελευταίων δυο δεκαετιών. Aν και σίγουρα όχι από τις πιο ταλαντούχες.

 

Μάλιστα πριν από μερικές μέρες η Kaif ανακηρύχθηκε και πάλι πιο σέξι Ινδή, με την Padukone να έρχεται στην 2η θέση και την τρίτη να καταλήγει στο νέο αίμα του Bollywood, που αντιπροσωπεύει η 22χρονη Alia Bhatt. Κυριολεκτικά νέο αίμα, καθώς η Alia είναι κόρη γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού.

 

Η πρώην πορνοστάρ που έγινε αρνάκι

Ποιος να το περίμενε ότι η Sunny Leone, η Ινδικής καταγωγής Καναδέζα, πρώην Penthouse Pet και σταρ της Vivid, θα γινόταν σταρ σε μια χώρα όπου οι τσόντες είναι παράνομες και οι πρωταγωνιστές τους παρίες. Και όμως, ελάχιστα χρόνια μετά την πρώτη φορά που πάτησε το πόδι της στη Βομβάη για να μπει στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού, αυτό έγινε. Πλέον παίζει σε ταινίες, γυρίζει διαφημιστικά και μόλις κυκλοφόρησε το νέο fitness dvd της.

 

 

H Leone παραμένει η μοναδική σταρ του Χόλιγουντ που μπορείς να δεις να βγάζει τα μάτια της. Από την άλλη μπορείς μια χαρά να ακούσεις την καταξιωμένη Bipasha Basu, μια από τις μεγαλύτερες σταρ της βιομηχανίας και ψηφισμένη ως πιο σέξι γυναίκα της Ασίας, να λέει -πίσω το 2011- τις προστυχιές της σε ένα τηλεφώνημα με γνωστό πολιτικό. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών, με τα δικαστήρια να απαγορεύουν να κυκλοφορήσει η συνομιλία επί πέντε χρόνια και την ίδια να μην το παραδέχεται ποτέ.

 

Όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα έχουν να κάνουν συνήθως με βιασμούς ή μούφα ταινίες. Άξια λόγου -επειδή είναι ωραία γυναίκα- ο ισχυρισμός της Payal Rohatgi (πρώην μοντέλο) ότι ο γνωστός σκηνοθέτης Dibakar Banerjee την έβαλε να του κάνει στριπτίζ προκειμένου να της δώσει ρόλο σε ταινίες.

 

Και η σύλληψη, το 2014, της -βραβευμένης με National Award- Shweta Basu Prasad επειδή ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα πορνείας. Μάλιστα η 24χρονη φέρεται να δήλωσε πως δεκάδες συνάδελφοί της έκαναν την ίδια δουλειά για να συμπληρώσουν το μεροκάματο. Ένα χρόνο μετά, βέβαια, το κορίτσι αθωώθηκε.

 

Ειδική αναφορά στην διαβόητη 31χρονη Sherlyn Chopra, πρώην μοντέλο, που, το καλοκαίρι του 2012 έγινε η πρώτη Ινδή που φωτογραφήθηκε γυμνή για το εξώφυλλο του Playboy. Και η οποία συνεχίζει να προκαλεί, αφού βρέθηκε πρόσφατα πρωταγωνίστρια στο Kamasutra 3D.

 

Ειδικότερη αναφορά στην 24χρονηPoonam Pandey, την -ραγδαία ανερχόμενη στα Ινδικά social media- πρώην μοντέλο, με τα πλούσια προσόντα. Για την ακρίβεια, τα πολύ πλούσια προσόντα.

 

Oι καταξιωμένα σέξι

Εν αρχή η 30χρονη Sonam Kapoor, fashion icon, σταθερή αξία στο box office και από τις λίγες ηθοποιούς του βεληνεκούς της που δεν φοβούνται να κάνουν μια λίγο πιο σέξι φωτογράφηση.

 

Ιδίας ‘προχώ’ λογικής και η 27χρονη Anushka Sharma -η οποία, πέρα από πρωταγωνίστρια είναι και παραγωγός- που συχνά πυκνά ψηφίζεται ως το καλύτερο beach body και δεν διστάζει από καιρό σε καιρό να κάνει δώρο στο αντρικό κοινό μια φωτογράφηση στο Maxim.

 

Πιο χαλαρή, λόγω καταγωγής, με την επίδειξη των πλούσιων σωματικών προσόντων της είναι και η Ινδικής καταγωγής Miss Sri Lanka, Jacqueline Fernandez, 30 ετών, που έκανε όνομα παίζοντας σε ερωτικά θρίλερ.

 

Την λίστα με τα πρωτοκλασάτα ονόματα, που, για να εξηγούμαστε, κάθε χρόνο μένει ίδια στα ψηλά, αλλά αλλάζει εντελώς στα χαμηλά, συμπληρώνει η 39χρονη Chitrangada Singh. Πρώην μοντέλο διεθνών προδιαγραφών, σταθερή αξία, αγαπημένη τόσο του αντρικού και του γυναικείου κοινού, όσων και των δεκάδων δημοφιλών brands που της ζητάνε να είναι το πρόσωπό τους.

 

Καθώς επίσης η 28χρονη πρώην χορεύτρια Aditi Rao Hydari, από τις πιο workaholic ηθοποιούς της γενιάς της.

 

Η νέα γενιά αντιπροσωπεύεται εδώ από την ευρωπαϊκών προδιαγραφών -όσον αφορά το σώμα- Kriti Sanon. Μια 25χρονη κόρη καθηγητών πανεπιστημίου με πανύψηλα πόδια και πραγματικά καθηλωτικό χαμόγελο.

 

Αν και εκείνη στην οποία ποντάρω τα ρέστα μου είναι η 29χρονη Diana Penty, πρώην μοντέλο διεθνούς εμβέλειας και πτυχιούχος ΜΜΕ από καλό πανεπιστήμιο που έγινε πρώτο όνομα με το box office hit Cocktail.

 

Οι αξιοφίλητες

Ναι, το ξέρω, λίγο ξενέρωτη είναι η συγκεκριμένη κατηγορία. Όπως, αντίστοιχα, η λίστα που την ενέπνευσε. Αποτελεί, ωστόσο, μια χαρά αφορμή να σας συστήσουμε μερικές ακόμη καλλονές. Όπως την 29χρονη Asin, ηθοποιός και χορεύτρια που μιλάει επτά γλώσσες και κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή ξεκινώντας από την β’ κατηγορίας κινηματογραφική βιομηχανία της νοτίου Ινδίας.

 

Την 38χρονη Mallika Sherawat, πρώην μοντέλο και καθαρόαιμο sex symbol. Από τις λίγες που μπορείς να δεις στα περιοδικά με τόσο λίγα ρούχα όσο έχουμε συνηθίσει στη Δύση και η οποία έχει κάνει και κάτι ψιλά στο Χόλιγουντ.

 

Kαι, φυσικά, την αειθαλή Malaika Arora Khan, μοντέλο, χορεύτρια, ηθοποιός, VJ και, πάνω από όλα, σύζυγος του πρίγκιπα του Bollywood, Arbaaz Khan (ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός)

 

Σταθερά μέσα στις πιο σέξι παρουσίες επίσης βρίσκεται η 33χρονη Celina Jaitley, πρώην μοντέλο και υποψήφια στα Miss Universe.

 

Καθώς επίσης και η Miss Universe 2000 ( ναι, 1 στις δυο Ινδές σταρ έχουν κερδίσει παγκόσμια καλλιστεία) Lara Dutta που έχει δώσει πολλές χαρές στο αντρικό κοινό από το 2004 όταν και έκανε το ντεμπούτο της.

 

Tα κορίτσια του ημερολογίου

Ότι είναι το ημερολόγιο της Pirelli για τον υπόλοιπο κόσμο, είναι το bikini ημερολόγιο της μπύρας Kingfisher για την Ινδία. Αυτό βοήθησε, από το 2003 που ξεκίνησε, να εκτιναχθεί η καριέρα κοριτσιών για τα οποία έχουμε ήδη μιλήσει, όπως οι Katrina Kaif, Deepika Padukone και Nargis Fakhri. Kαι δεκάδων άλλων, από τα οποία ξεχωρίσαμε την 36χρονη Τσέχα Yana Gupta που ήρθε στην Ινδία για διαλογισμό και τελικά παντρεύτηκε και έγινε ηθοποιός και συγγραφέας.

 

Tην πληθωρική Karishma Kotak, 33 χρονών, γεννημένη στο Δυτικό Λονδίνο, παρουσιάστρια και ηθοποιός πλέον, που έκλεισε την δουλειά με το ημερολόγιο μόλις δυο μήνες αφού προσγειώθηκε στην Βομβάη.

 

Την ‘δεν έχουν καμία συγγένεια’ Esha Gupta. 29 ετών πλέον, καταξιωμένη ηθοποιός και κεντρική φωτό στο άρθρο.

 

Tην 28χρονη Βραζιλιάνα Bruna Abdullah, που ήρθε να κάνει το ημερολόγιο το 2012 και δεν έφυγε ποτέ, αφού ο ένας ρόλος σε blockbuster διαδέχθηκε τον άλλο.

 

Την δίμετρη Ujjwala Raut, 37 ετών πλέον, το μοναδικό δηλαδή καθαρόαιμο supermodel που έχει παράγει ποτέ η Ινδία. Και η οποία, παραδόξως, δεν έχει παίξει ποτέ σε ταινία.

 

Και, τέλος, την 29χρονη Lisa Haydon, με το υπέροχο στήθος και το προκλητικό βλέμμα. Μια γυναίκα κόλαση που έχει τη δυναμική να φτάσει ακόμη ψηλότερα.

 

Το ίδιο που ήδη συμβαίνει στην 23χρονη Βρετανίδα Amy Jackson, που βρέθηκε από το πουθενά στο ‘μάτι’ Ινδών παραγωγών και, μέσα σε 6 μήνες, θεωρείται η πιο καυτή ‘εισαγωγή’ της τελευταίας δεκαετίας. Kαι σκέψου ότι δεν εμφανίστηκε καν στο ημερολόγιο.