WOMEN

Οι σεξοσικάτες Γαλλίδες που ψηφίζουμε δαγκωτές

Μια μέρα πριν από τον πρώτο γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών είπαμε να ρίξουμε τη δική μας ψήφο εμπιστοσύνης.

Το ότι ο Εμανουέλ Μακρόν παντρεύτηκε τη δασκάλα του, προφανώς και είναι ένα γεγονός που και δεν μας αφήνει αδιάφορους και φέρνει νομοτελειακά στο νου την Isabelle Huppert στο La Pianiste. Αλλά, κατά τα άλλα, δεν μπορούμε να πούμε ότι το lineup των υποψηφίων μας ενθουσιάζει.

Εξού και είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στη ανεξάντλητη δεξαμενή ωραίων και σικάτων παρουσιών από όπου οι Γάλλοι θα μπορούσαν δυνητικά να επιλέξουν μια προεδρίνα που θα έκανε την υπόλοιπη ανθρωπότητα να σηκωθεί όρθια και να χειροκροτήσει.

Γιατί προφανώς και είναι τεράστιο κλισέ, ένα από τα μεγαλύτερα ολάκερης της πλάσης, ότι οι Γαλλίδες είναι ταυτόχρονα οι πιο σικάτες, μοδάτες, μυρωδάτες και σέξι γυναίκες εκεί έξω.

Επίσης, άσχετο, τα πιο καυτά Bond Girls (βλέπε Claudine Auger, Catherine Serre, Carole Bouquet, Sophie Marceau, Eva Green, Bérénice Marlohe και Léa Seydoux).

Το μοναδικό ‘πρόβλημα’; Ότι κάθε διαδοχική γενιά τους που εμφανίζεται στο προσκήνιο, από το 1940 και μετά έρχεται και το επιβεβαιώνει.

Δεν πρόκειται να χαραμίσω το χρόνο σου μιλώντας για / αποθεώνοντας ξανά ημίθεες όπως την Brigitte Bardot στα ντουζένια της. Ορισμένα πράγματα, όπως και ορισμένες γυναίκες, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία (ναι, εσάς κοιτάζω Ιsabelle Adjani, Catherine Deneuve, Simone Signoret).

Ούτε υπάρχει κανένας λόγος να τονίσουμε π.χ. το τι εστί Sophie Marceau (είπαμε, τη δημιούργησε ο Θεός και ο Διάβολος μαζί). Η πλέον άξια δηλαδή εκπρόσωπος των Γαλλίδων που είναι πάνω από 50.

Πάντα μαζί, σε μικρότερο βαθμό (αν και αυτό, εν τέλει, είναι θέμα προσωπικού γούστου) με την ‘παλιοσειρά’ της, Emmanuelle Béart. Η οποία, ωστόσο, κατάφερε -σε αντίθεση με την Σόφι- να καταστρέψει το πρόσωπό της με τις πολλές πλαστικές. Και, φυσικά, την Juliette Binoche.

Οι δυο παραπάνω, μαζί με την -41χρονη πλέον- Marion Cottilard, τεράστια προσωπική μου αδυναμία και εξωφρενικά ταλαντούχα γενικώς, αποτελούν δικαίως την επιτομή του πως πρέπει να είναι και να φέρεται μια Γαλλίδα.

Με την Eva Green, μούσα του Bernardo Bertolucci πολύ πριν ‘μπλέξει’ με τα blockbuster και σαφώς πιο σέξι / kinky από τον μέσο όρο να τις ακολουθεί, στα 36 της, με αξιώσεις.

Όσον αφορά την Laetitia Casta του γνωστού Γαλατικού χωριού, 38 χρονών πλέον, που βλέπεται και στην κεντρική φωτό, τι άλλο να ειπωθεί; Εδώ οι συμπατριώτισσες ήταν που την ψήφισαν ώστε – μετά από τις Brigitte Bardot και Catherine Deneuve- να αντιπροσωπεύει την Marianne, το εθνικό τους σύμβολο. Αυτό που βλέπουμε στα γραμματόσημα και ως προτομή σε όλα τα δημαρχεία. Ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε;

Νομίζω ότι, από τις παλιές, δεν ξεχάσαμε κάποια. Εκτός ίσως από την -πανέμορφη στα νιάτα της- Vanessa Paradis, 44 ετών πλέον, τα γονίδια της οποίας έχει σαφώς κληρονομήσει η -γεννημένη στη Γαλλία, θυμίζω- κόρη της Lily-Rose Depp. Άντε και την παλιά μας καψούρα, την Virginie Ledoyen του The Beach.

Ενώ στις σικάτες δεν μπορούμε παρά να συμπεριλάβουμε την – 59χρονη πλέον- Inès de La Fressange, φυσική διάδοχος της οποίας, στο μυαλό μου τουλάχιστον, είναι/ παίζει να γίνει η 26χρονη Camille Rowe, μοντέλο, σχεδιάστρια, fashion it girl και insta hit (μέσω του account fingermonkey) που αγαπάνε – για εντελώς διαφορετικούς λόγους- άντρες και γυναίκες.

Για την Camille τα έχουμε ήδη πει. Όπως έχουμε μιλήσει αναλυτικά για την τιμημένη ελληνογαλλική παροικία. Ξεκινώντας με την βαθιά σικάτη μούσα της Chanel Anna Mouglalis, στα 38 της, με την οποία ναι, μέχρι και για ψάρεμα θα πηγαίναμε.

Και συνεχίζοντας τόσο με την ραγδαία ανερχόμενη -o ορισμός της ταλαντούχα λολίτας- Adèle Exarchopoulos που άφησε τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό  στο ‘Η Ζωή της Αντέλ-Μπλε, το πιο ζεστό χρώμα’.

Καθώς επίσης την εξωτική (ένεκα καταγωγής του μπαμπά από τις Ολλανδικές Αντίλες) Ιουστίνη Αλεξανδροπούλου, των 181 αψεγάδιαστων εκατοστών, που, αφού κέρδισε το Γαλλικό Elite Model of the year, παραδόξως μετακόμισε στην Ελλάδα.

Αλλά, από εκεί και πέρα, τις έχουμε ψιλο-αδικήσει τις Γαλλίδες νέας εσοδειάς. Με την εξαίρεση πάντα της Lea Seydoux που είναι ‘αναγκαστικά’ μονίμως οπτικού μας πεδίου (Blue is the Warmest Color, Spectre, Mission Impossible).

Της Nora Arnezeder που επέλεξε ο Orlando Bloom ως αντικαταστάτρια της Miranda Kerr και το CBS για να πρωταγωνιστήσει στο Zoo.

Της καραμελένιας Γαλλοκαναδέζας ανερχόμενη ηθοποιού Charlotte Le Bon, με προϋπηρεσία ως μοντέλο, κορίτσι του καιρού, κινηματογραφική μούσα του Yves Saint Laurent και Μισελενάτη sous chef.

Και, φυσικά, της ‘ακατάλληλης για ανηλίκους’ Marine Vacth του ‘Νέα και Όμορφη’ με το τόσο, μα το τόσο ταιριαστό όνομα.

Δεν πειράζει. Χρόνος, μέχρι το δεύτερο γύρο των εκλογών, για να μιλήσουμε για αυτές υπάρχει άπλετος. Άλλωστε το μοναστήρι να είναι καλά (έντος Ευρώπης) και όλα θα γίνουν.