WOMEN

Η σεξουαλική βαθμολογία των Όσκαρ

Σε μία απογοητευτική βραδιά για τους λάτρεις του γυναικείου φύλου, λίγες ήταν εκείνες που ξεχώρισαν.

Έχουν περάσει μόλις 12 μήνες από τότε που η Angelina Jolie πρόβαλε το πόδι από το φόρεμα ξεσηκώνοντας μία καταιγίδα γέλιου, hashtags και meme. Μόνο που η Angelina πέρυσι πέταξε έστω ένα πόδι προς τέρψη του κοινού. Φέτος δεν έχουμε σχεδόν τίποτα. Ούτε να κοροιδέψουμε, ούτε να αποθεώσουμε.

Λίγες ώρες μετά την λήξη της σεμνής τελετής, το ONEMAN αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να κρίνει τις πρωταγωνίστριες των Όσκαρ για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί και την αίθουσα της τελετής απονομής.

Πάμε λίγο, ξεκινώντας από τις νικήτριες…

(Να σημειωθεί ότι δεν τις κρίνω για τις ερμηνείες τους. Μόνο για την σεξουαλικότητά τους τη βραδιά της τελετής)

6/10 στην Jennifer Lawrence

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Με μια τούμπα. Η οποία τούμπα κατάφερε να κατεβάσει μερικά εκατοστά το στράπλες φόρεμά της αλλά και που το κατέβασε, μείναμε να ατενίζουμε ένα ατελείωτο , στεγνό, αδιάφορο στέρνο.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Γιατί πήρε το Όσκαρ και εντάξει μωρε, την αγαπάμε και λίγο την συγκεκριμένη και της το συγχωρούμε που ήταν λίγο σαν τούρτα.

3/10 στην Anne Hathaway

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Βάζοντας το Twitter να αναρωτιέται για δύο ώρες αν είναι αυτές οι ρώγες της που ξεχωρίζουν από το φόρεμα. Όχι, δεν ήταν οι ρώγες της. Αλλά και οι ρώγες της να ήταν και πάλι δεν θα ήταν αρκετές για να μας αλλάξουν άποψη.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Γιατί εκεί είναι το ταβάνι για την γλυκανάλατη Anne. Καμία σεξουαλικότητα, καμία πρόκληση να αρπάξεις. Βραστά κολοκύθια που αν δεν ρίξεις αρκετό αλάτι και λαδόξυδο, δεν τρώγονται με τίποτα.

8/10 στην Katherine Zeta Jones

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Με ένα πολύ δυναμικό χορευτικό από το Chicago. Και ναι, μας έπεισε με υπέροχα πόδια και όλα εκείνα τα στοιχεία που μας έκαναν κάποτε να την γουστάρουμε πάρα πολύ.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Γιατί “μας είχε” από την πρώτη στιγμή με αυτό το ντεκολτέ που έφερε στη ζωή μας χθες βράδυ, σε μία τελετή που υστερούσε δραματικά στο θέμα ντεκολτέ.

7/10 στην Jessica Chastain

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Χωρίς να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο. Για την ακρίβεια ήταν αρκετά τρακαρισμένη και αδιάφορη.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Δεν παίρνει μεγαλύτερο βαθμό γιατί έχει κάνει και καλύτερες εμφανίσεις. Φτάνει όμως στο 7 γιατί ήταν η φετινή εκπρόσωπος των redhair. Κι αυτή είναι μια παράδοση που δεν θέλουμε να σταματήσει ποτέ.

5/10 στην Jennifer Garner

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Απλά με το να υπάρχει στον χώρο. Αντλαμβανόταν βέβαια ότι ήταν η σειρά του Ben να λάμψει και γι’ αυτό έκατσε στη γωνίτσα της και απλά περίμενε τον Ben να την ευχαριστήσει. Το έκανε. Το παίδεψε, λέγοντας ότι είναι δουλειά ο γάμος, αλλά το έκανε.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Γιατί έχει αρχίσει και σβήνει η εικόνα της Garner που αγαπήσαμε. Δεν της βάλαμε χαμηλότερη βαθμολογία γιατί δεν είμαστε και αδιάφοροι για όσα μας έχει χαρίσει.

8/10 στην Charlize Theron

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Με πάρα πολύ απλές κινήσεις. Μερικές χορευτικές φιγούρες στο ξεκίνημα του show και ένα υπέρτατο κουλνες όταν βρέθηκε επί σκηνής για να δώσει βραβείο.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Όταν είσαι τόσο όμορφη, μπορείς να έχεις και κοντό μαλλί και ό,τι άλλο θες και πάλι να έχεις τους άνδρες να σε κοιτούν σαν χαζοί. Δεν είναι εύκολο να στηρίξεις ένα κοντό μαλλί. Ακούς Anne;

6/10 στην Jennifer Aniston

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Απλά όντας όμορφη. Μόνο που δεν γίνεται έτσι η δουλειά. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρει πολύ καλά η γυναίκα που τα τελευταία 5 χρόνια έκανε τα πάντα για να ανεβάσει τις σεξουαλικές της μετοχές στο Hollywood με εξώφυλλα, sex scenes και πικάντικες δηλώσεις.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Για έναν και μόνο λόγο. Γιατί μετά το πόδι Angelina, περιμέναμε φέτος η Jennifer να κάνει κάτι παραπάνω από το να μοστράρει τα κοσμήματα που της έδωσε ο αρραβωνιαστικός της. Ντάξει, αν είναι έγκυος την συγχωρούμε. Αλλά ο βαθμός δεν αλλάζει.

4/10 στην Reese Witherspoon

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Πληρώνοντας τον σκηνοθέτη να της κάνει ένα πλάνο κάθε 10 λεπτά. Νομίζω δεν είδαμε κάποια άλλη γυναίκα περισσότερο από την Reese. Κατά τα άλλα όμως απλά χαμογελούσε και υπήρχε. Αυτό δεν είναι αρκετό.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Γιατί είναι η Reese Witherspoon και δεν γίνεται να σου αρέσει πάρα πολύ. Το καταλαβαίνω σε κάποια ερμηνεία να σε μπερδέψει και να την γουστάρεις λίγο παραπάνω αλλά όχι.

6/10 στην Nicole Kidman

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσε. Το φόρεμά της. Και τα κατάφερε απλά πιέζοντας λίγο το στήθος της. Όχι, μπράβο της πραγματικά που κατάφερε να μην σε χαλάει κάτι.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Μόνο και μόνο για την προσπάθεια και γιατί φόρεσε κάτι που πραγματικά έκανε την παγοκολώνα, όχι να λιώνει, αλλά να αρχίζει έστω να ιδρώνει λιγάκι. Κι ας λέει ο Σγουρός ότι είναι διαστροφική.

9/10 στην Halle Berry

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Όντας η γυναίκα που γνωρίζουμε τόσα χρόνια. Χωρίς πολλές υπερβολές. Απλά με ένα υπέροχο φόρεμα που τόνιζε τόσο – όσο το στήθος της και αφήνοντας την υπόλοιπη δουλειά σε αυτό το φανταστικό πρόσωπο.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Γιατί ακόμα κι αν το κοκοράκι στο μαλλί έμοιαζε πιο αταίριαστο και παιδικό από ποτέ, η Halle ήταν κατά τα άλλα τέλεια. Σεξουαλική, όμορφη, καλοντυμένη. Το τελευταίο το έγραψα για ξεκάρφωμα.

7/10 στην Kerry Washington

 

Προσπάθησε να μας πείσει: Με ένα αρκετά ωραίο φόρεμα. Όχι ότι δεν μπορούσε να φορέσει κάτι που να αναδεικνύει περισσότερο το ομολογουμένως πολύ ωραίο σώμα που έχει, αλλά την συγχωρούμε. Το κορίτσι έχει βίσμα σε αυτή τη βαθμολογία. Εμένα.

Της βάλαμε αυτόν τον βαθμό: Και όχι καλύτερο γιατί έκανε πάλι τα σπαστικά της. Αυτά τα ημικλάματα που κάνει και στο Scandal. Αυτή τη φάτσα της χαρμολύπης και τα “oh my God” που μονολογούσε μετά από μια συγκινητική ομιλία.