ΛΙΣΤΕΣ

Ποια είναι η πιο σπαστική ανθρώπινη συμπεριφορά;

Οι επιλογές πολλές και τα σκυλιά δεμένα ώστε να διαλέξεις χωρίς φόβο και πάθος εκείνο το χαρακτηριστικό που σου σπάει τα νεύρα και βρίσκεται σε αφθονία εκεί έξω.

Με το ενός λεπτού σιγής για τις φορές που έχεις κρατήσει αμυντική θέση ακούγοντας τι κάνεις λάθος και τι δεν κάνεις σωστά να 'τρέχει', πάρε μία ανάσα. Γιατί σήμερα δεν θα τα βάλουμε με σένα. Έτσι για την αλλαγή, σκεφτήκαμε να αφήσουμε για λίγο τον Ματθαίο Γιωσαφάτ και γενικότερα την ψυχολογία να κάνουν από μία σιέστα στο ντιβάνι τους, να αφήσουμε κατά μέρος αυτά στα οποία υστερούμε ως προσωπικότητες και να ασχοληθούμε λίγο με τα αντίστοιχα όλων αυτών που βρίσκονται στην καθημερινότητά μας και παρτάρουν τα ελαττώματά τους πάνω μας.

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο εξωφρενικά ψέμματα που μας έλεγαν οι γονείς μας

Ο γύφτος που παίρνει τα παιδάκια που δεν τρώνε, ο πελαργός που φέρνει τα μωρά και πολλοί ακόμη αδιανόητοι μύθοι με τους οποίους μεγαλώσαμε.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι γονιός, αυτό το παραδέχομαι έστω κι αν ακόμη δεν το έχω ζήσει. Τουλάχιστον έχω βιώσει την μία πλευρά, αυτή του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα

Πες μου τι γιορτάζετε να σου πω τι δώρο θα της πάρεις

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι απλά η αφορμή για να σφραγίσεις τη σχέση σας με ένα δώρο. Δώρα εξάλλου, υπάρχουν.

Η θεωρία του τέλειου δώρου για την αγαπημένη σου έχει εδώ και χρόνια πάρει τις σωστές, ρεαλιστικές της διαστάσεις. Το παλιομοδίτικο “δεν έχει σημασία τι θα της πάρεις, αλλά με πόση αγάπη θα το κάνεις” έχει κερδίσει πολλούς πόντους σε μια εποχή που οι επιλογές για δώρα (αλλά και πρακτικά για οτιδήποτε) είναι άπειρες.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο άκυρες Παγκόσμιες Ημέρες εκεί έξω

Ημέρα Χελώνας, Heavy Metal και Σέρφινγκ. Όρεξη να υπάρχει και φαντασία.

Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση τη σημασία κάποιων Παγκόσμιων Ημερών, τις οποίες άλλωστε έχουμε τιμήσει πολλές φορές κι εμείς εδώ στο Oneman με βίντεο κι αφιερώματα.

Διαβάστε περισσότερα

Πες μου πού πονάς, να σου πω ποιος άγιος θα σε γιατρέψει

Το Panagiamegalohari.gr μας μιλά για τους Αγίους που πρέπει να απευθυνθείς αν αρρωστήσεις.

Ευτυχώς, τα όσα ακολουθούν δεν περιλαμβάνονται σε κάποιο σχολικό βιβλίο ούτε αποτελούν επίσημη θέση της χριστιανικής θρησκείας, αλλά στο Panagiamegalohari.gr, το οποίο με μία δημοσίευσή του μας ενημέρωσε πως με βάση ένα φυλλάδιο στο Άγιο Όρος, υπάρχουν ορισμένοι Άγιοι στους οποίους αν ο πιστός προσευχηθεί με ειλικρίνεια θα τον βοηθήσουν να καταπολεμήσει συγκεκριμένες παθήσεις, αλλά και σε διάφορες εκφάνσεις τις κοινωνικής του ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 12 συναισθήματα που δεν ήξερες ότι έχεις

'Shinrin-yoku: η χαλάρωση που προκαλείται από ένα μπάνιο στο δάσος' και όλα όσα δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να νιώσεις.

Ο Tim Lomas, λέκτορας ψυχολογίας στο East London University συγκέντρωσε λέξεις, που αφορούν συναισθήματα, από διάφορες γλώσσες του πλανήτη για τις οποίες δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση στα αγγλικά.

Διαβάστε περισσότερα

11 μεγάλα γεγονότα που όλοι δηλώνουμε πως ήμασταν εκεί

Ξέρεις κάποιον που δεν ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο;

Δεν σου έχει τύχει να νομίζεις πως έχεις ζήσει από κοντά ένα γεγονός, μόνο και μόνο επειδή έχεις ακούσει άπειρες σχετικές γλαφυρές περιγραφές, αλλά εσύ εκείνη την μέρα στην πραγματικότητα να βρισκόσουν κάπου αλλού; Και με το πέρασμα του χρόνου όχι μόνο να υποστηρίζεις ότι βρισκόσουν εκεί, αλλά να έχεις αρχίσει να πλάθεις ιστορίες σχετικά με τον τρόπο που συμμετείχες και εσύ στο συμβάν;

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.