ΛΙΣΤΕΣ

15 κλασικές περιπτώσεις ετεροντροπής

Όταν θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί για κάτι που έκανε κάποιος άλλος.

Λες και δεν μας φτάνουν οι ντροπές που νιώθουμε για τους εαυτούς μας, υπάρχουν στιγμές μέσα στην καθημερινότητα που ντρεπόμαστε και για κάποιον τρίτο. Αυτό το είδος ντροπής λέγεται ετεροντροπή, 'second hand embarrassment'.

Διαβάστε περισσότερα

6 διάσημοι που δεν ήξερες ότι είχαν δίδυμα αδέρφια

Όχι, ο Ρόναλντ ντε Μπουρ και ο Φραν ντε Μπερ δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.

Οι δίδυμοι έχουν κάτι το εξωγήινο. Τις περισσότερες φορές οι ομοιότητές τους είναι τόσο μεγάλες που βγάζουν κάτι απόκοσμο. Δημιουργούν το αίσθημα ότι δεν γεννήθηκαν από την ίδια μητέρα, αλλά πως κάποιος τρελός επιστήμονας ανακάλυψε κάποια στιγμή τον έναν από τους δύο και για x δικούς τους λόγους αποφάσισε να τον κοπιάρει.

Διαβάστε περισσότερα

Γρόθος, μινάρας και βουτσές: 34 πατροπαράδοτες ελληνικές βρισιές

Μια μαγευτική ξενάγηση στο λεβέντικο υβρεολόγιο της ελληνικής επαρχίας.

Τα βρισίδια είναι σαν τα κοψίδια. Όσο πιο μακριά από την πόλη τα τρως τόσο πιο νόστιμα είναι.

Διαβάστε περισσότερα

10 ιστορικά γεγονότα που έπρεπε να τα ζήσουμε με social media

Γιατί το έπος της Πορτογαλίας θα ήταν πολύ πιο απολαυστικό αν τσακωνόμασταν live για το ποδόσφαιρο που παίζαμε.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά μία από τις αγαπημένες δικές μου συνήθειες όποτε εξελίσσεται μια σημαντική αθλητική βραδιά ή όταν συμβαίνει κάτι κοσμοϊστορικό στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, είναι να παρακολουθώ τον ζωντανό σχολιασμό των χρηστών των social media.

Διαβάστε περισσότερα

10 αξέχαστες τρολιές της Βικιπαίδειας

Όταν ο Πάγκαλος έβγαινε Σταρ Ελλάς και ο Μάρλεϊ σύγκρινε το λαούτο με ένα καλό τσιγάρο.

Τόσο η Wikipedia, όσο και η ελληνική της έκδοση, η Βικιπαίδεια έχουν προσφέρει τα τελευταία χρόνια πολύτιμη βοήθεια σε δημοσιογράφους, φοιτητές και μαθητές που κάνουν εργασία, παρέες που τσακώνονται για μια απάντηση στο Trivial Pursuit και ζευγάρια που ψάχνουν την ηλικία διασήμων.

Διαβάστε περισσότερα

10+1 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει ένας άνδρας λίγο πριν τα 40

Ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης αφήνει για λίγο 'Τα Νέα του Κομισάριου' (καθημερινά, 12.00-13.00 στο Ραδιόφωνο 247, στους 88.6) και συνθέτει μια λίστα απαραίτητη προς ναυτιλλομένους στα δεύτερα -άντα.

Είχα πάντα ένα όνειρο. Θυμάμαι τα παλιά life style περιοδικά που κατά καιρούς έφτιαχναν λίστες ή δεκαλόγους των καθηκόντων που πρέπει να κάνει κάποιος-α μέχρι μια ηλικία. Βεβαίως τα προαναφερόμενα καθηκοντολόγια, είχαν πάντα πολλές αποχρώσεις και κυμαίνονταν από λίστες του τύπου 'Οι δέκα τρόποι για να φλερτάρετε στο γυμναστήριο' μέχρι λίστες τύπου 'Οι 40 λόγοι για να φας κοκορέτσι στην Λίμνη Τριχωνίδας'.

Διαβάστε περισσότερα

9 πράγματα που δεν θα παραδεχτείς ποτέ στο κορίτσι σου

Ή όλα όσα δεν έχεις κάνει εσύ, αλλά ένας φίλος σου από το χωριό.

''Η ειλικρίνεια είναι η πιο υπερεκτιμημένη αρετή'', είχε αναφέρει κάποιος ενώ απαντούσε στο ερωτηματολόγιο του Προυστ. Δεν θυμάμαι ποιος, πού και πότε το είχε πει, αλλά η συγκεκριμένη ατάκα μου έμεινε, αφού μέχρι τότε θεωρούσα πως η ειλικρίνεια είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές που θα πρέπει να διαθέτει οποιοσδήποτε θέλει να πάει μπροστά στη ζωή του. Μπορεί η παραπάνω ατάκα να μην ανέτρεψε την κοσμοθεωρία μου, ωστόσο συνειδητοποίησα πως δεν διέπεται όλος ο πληθυσμός της Γης από τις ίδιες αρχές. Αντιθέτως.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.