OPINIONS

Δεν ελπίζω τίποτα, είδα τι έγραψαν στο Facebook του Καζαντζάκη

Ο σπουδαίος Νίκος Καζαντζάκης μιλάει αποκλειστικά στο Oneman και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο και ευχαριστεί τους εκατοντάδες που του έστειλαν ευχές για τη γιορτή του.

Μια παιχνιδιάρικη ηλιαχτίδα, απ’ αυτές τις ατίθασες, τρύπωσε από τη γρίλια του παράθυρού του και τον έκανε να μορφάσει. Διόρθωσε με μια κουρασμένη κίνηση τα γυαλιά του και έστρωσε τα πυκνά φρύδια του, την ώρα που ρούφηξε τον καπνό του, ένα περίεργο μείγμα πικραμύγδαλου αγορασμένο από τη Βιέννη.

Διαβάστε περισσότερα

Στον πόλεμο κατά της Μποφίλιου δεν υπάρχουν νικητές

Μερικές σκέψεις για ακόμη ένα θέμα που απέκτησε μεγαλύτερη βαρύτητα απ' όση αξίζει.

Ζούμε σε μια τοξική εποχή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Κάθε λέξη που εκτοξεύεται εντός της δημόσιας σφαίρας, μπορεί να (παρ)ερμηνευθεί σαν ανοιχτή πρόσκληση σε μονομαχία. Κάθε ατάκα η οποία δεν ταιριάζει με τις πεποιθήσεις μας, αποτελεί αυτόματα casus belli, σ’ έναν πόλεμο που γίνεται πάντα και αυστηρά επί προσωπικού.

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα τι κάνουμε με το έργο του Louis C.K;

Μερικές σκέψεις με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον κωμικό.

Ας ξεκινήσουμε την κουβέντα για τον Louis C.K., παραθέτοντας τα γεγονότα. Είναι κάπως δύσκολο να το πω αυτό, αλλά για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την κατάσταση στην αμερικανική κωμωδία, τα νέα για τον Louis CK δεν ήταν και τεράστια έκπληξη. Υπήρχαν καιρό φήμες για την παραβατική σεξουαλικά συμπεριφορά του C.K.

Διαβάστε περισσότερα

Τι έκανα, αλήθεια, όσο σπούδαζα;

Ένας δημοσιογράφος αναρωτιέται γιατί άφησε τόσο χρόνο να περάσει μέχρι να πάρει τη ζωή στα χέρια του.

Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους στη ζωή μου που νιώθω ότι πραγματικά τους πονάει που δεν γεννήθηκαν οι Lionel Messi, οι Elon Musk, οι Evgeni Plushenko αυτού του πλανήτη. Τους πληγώνει που στα 20 ή τα 30 τους δεν είναι δισεκατομμυριούχοι ή οι καλύτεροι στον κόσμο σε κάτι. Ευτυχώς, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που στεναχωριέται για εκείνα που δεν έζησε ή δεν έκανε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κοιτάξω πίσω λίγο επικριτικά σε όσα έχω καταφέρει πράγματι να κάνω.

Διαβάστε περισσότερα

Ο άνθρωπος είναι δολοφόνος, όχι η φύση

Όταν χτίζεις τα ποτάμια και τα ρέματα, όταν το Κράτος κλείνει το μάτι στην αυθαιρεσία, όταν την παροτρύνει με σλόγκαν τύπου 'αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις', απλώς θα μαζεύεις νεκρούς.

Το σλόγκαν από το μακρινό 1983 -ένα από τα χιλιάδες που έμαθαν οι απανταχού Έλληνες- μοιάζει ανατριχιαστικό 34 χρόνια μετά, τώρα που ακόμα ψάχνουν νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Διαβάστε περισσότερα

Όχι μία ακόμα φαντασίωση: Η Σπυροπούλου καθηγήτρια σε λύκειο

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης δεν πρόκειται να ξανακάνουν κοπάνα.

Θα υπάρξει τίμια και ειλικρινής προσπάθεια να μην υπαχθεί το κείμενο σε υλικό που θα δημιουργήσει κάποιου είδους ακράτεια. Μοιάζει πολύ δύσκολο. Η εξοικείωση με την εικόνα προφανώς προφυλάσσει από αδιακρισίες και μύχιες σκέψεις, οι οποίες στο παρόν λογίζονται ως προσβλητικές -και μάλλον δικαίως, παρά την αίσθηση ότι και στην απόλυτη ισονομία και έμφυλη ισότητα πάλι αναγκαστικά θα υπήρχαν 100 περισσευούμενα γραμμάρια στη ζυγαριά που ουδείς γνωρίζει από πού προκύπτουν.

Διαβάστε περισσότερα

Τρία επίκαιρα ερωτήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Μερικές σκέψεις για τον 'Λουκά' της 17 Νοέμβρη με αφορμή την αγαπημένη του επέτειο.

Πώς να ξύπνησε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσα στο γκρίζο τοπίο του κελιού του; Γιατί είναι δεδομένο ότι αυτή η μέρα του δημιουργεί συνειρμούς. Ξημέρωσε 17 Νοέμβρη, όπως το όνομα της οργάνωσης στην οποία ήταν το πρώτο πιστόλι.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Οι άνθρωποι; Δεν ξέρω αν με ενδιαφέρουν πια

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ζωγράφιζα από μικρή. Είχα χέρι, λέγανε οι δασκάλες στους γονείς μου. Εκείνοι γελούσαν. Μάλλον, η μητέρα μου γελούσε. Ο πατέρας μου ούτε που το άκουγε.

Gift Calendar 2017
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.