OPINIONS

Να τι συμβαίνει στο μυαλό ενός απλού, καθημερινού φασίστα

Ένας πρωινός διάλογος σ' ένα τρόλεϊ μπορεί να φανερώσει ολόκληρη την κοσμοθεωρία ενός ακροδεξιού.

Το περιστατικό, το οποίο περιγράφω παρακάτω συνέβη τον περασμένο Απρίλη. Χωρίς συγκεκριμένο λόγο, αντί να το δημοσιεύσω στο Oneman, περιορίστηκα στο να το ποστάρω στο Facebook. Ίσως να είχα μια μικρή ελπίδα πως η υπόθεση με τους φασίστες θα ξέφτιζε στην πορεία του χρόνου και πως δεν υπήρχε λόγος να τη διαφημίζουμε με οποιοδήποτε τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Άκης Τσοχατζόπουλος, το όπιο του λαού

Όταν οι ένοχοι παραείναι πολλοί για να τιμωρηθούν, την πληρώνει πάντα ο περισσότερο απρόσεκτος.

Αν πεις ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στη φυλακή για τις μίζες στα εξοπλιστικά είναι σαν να ισχυρίζεσαι ότι ο Αντόνιο Κόντε βρισκόταν στην πιο καίρια θέση μέσα στην περιοχή, γι' αυτό και ισοφάρισε τον Ολυμπιακό στον προημιτελικό του Champions League το 1999. Ισχύουν και τα δύο, αλλά δεν είναι οι βασικοί λόγοι.

Διαβάστε περισσότερα

Περίμενα κι εγώ (δυόμισι ώρες) στην ουρά για την ATH.ENA Card

Τι είναι 150 λεπτά μπροστά στην αιωνιότητα της νέας εποχής στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Κατ' αρχάς, πολλά.

Είχα πλάνο. Θα πήγαινα να βγάλω την αθίνακαρντ -θα τη γράφω έτσι, γιατί ο σωστός τρόπος είναι για γέλια- στο μετρό του Νέου Κόσμου, μετά τη δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα

Είσαι σίγουρος ότι δεν μ' έχεις παρενοχλήσει σεξουαλικά;

Μία δημοσιογράφος αναρωτιέται: κατά πόσο είσαι σίγουρος πως δεν ευθύνεσαι εσύ για κάποιο από τα #metoo που κυκλοφορούν εκεί έξω;

Πριν ενάμιση χρόνο, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας είχα γράψει για το Oneman ένα άρθρο με τον ειρωνικό τίτλο 'Μα αφού έχουμε ισότητα'. Τα σχόλια που έλαβα θα ήταν ένας καλός λόγος για να αναζητήσω μία διαφορετική στέγη, ίσως από αυτές με το αποκαλούμενο ως 'γυναικείο περιεχόμενο' για τις σημερινές μου σκέψεις. Από την άλλη, ακριβώς αυτά τα σχόλια με κάνουν να πιστεύω πως το αγαπημένο μου site είναι το ιδανικότερο για να με φιλοξενήσει και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα

Ντελιβεράς, ένας κασκαντέρ με παπάκι

Τα παιδιά που ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να πάρουν φιλοδώρημα δέκα λεπτών ή και καθόλου. Μια πονεμένη ιστορία που βγάζει θλίψη.

Το παλιό αθλητικό του παπούτσι, βρεγμένο και βρώμικο, κόντεψε να διαλυθεί από την κλωτσιά που έριξε στο μηχανάκι, που αν είχε στόμα, θα βλαστημούσε για τα όσα υπέφερε. Από το στόμα του έβγαιναν βρισιές, που σφύριζαν σαν φίδια που επιτίθενται. Φόρεσε το κράνος του που έσταζε από τη βροχή, έβαλε τα γάντια του, καβάλησε θυμωμένος το μηχανάκι κι έφυγε σαν σίφουνας, στρίβοντας σαν καρτούν στη γωνία.

Διαβάστε περισσότερα

Mes que un pais: Αποδομώντας την Καταλονία

Η οσμή εμφυλίου που αναδύεται σε αυτόν τον 'κάτι περισσότερο από έναν τόπο' απλώθηκε πλέον σε όλη την Ευρώπη.

Mes que un pais κατά το mes que un club για το καμάρι της περιοχής που εγκολπώνει όλες τις παθογένειες ενός ολόκληρου πληθυσμού που βρίθει ακραίων εθνικιστικών χαρακτηριστικών. Αυτονομία, γλώσσα, αυτοδιαχείριση, αποστροφή – που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και τα όρια του μίσους – για τη Μαδρίτη και την κεντρική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί κάποιοι μπήκαν να κάνουν μπάνιο στο πετρέλαιο

Οι Έλληνες αδυνατούν να αντισταθούν στη διαχρονική γοητεία του απαγορευμένου από τον καιρό του Αδάμ και της Εύας.

Το παλιό παλτό του Χρήστου Δάντη δεν θα ήταν ποτέ παλιό αν αυτός ο τρελαμένος ο Αδάμ δεν είχε παρασυρθεί από την αχόρταγη Εύα και δεν είχε φάει εκείνον τον απαγορευμένο καρπό, ένα μήλο που τελικά ήταν άγουρο και ξινό.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Ε, όχι και τσόντα σε VHS!

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ήταν εκεί στις 11. Η κοπέλα που του άνοιξε, γύρω στα είκοσι πέντε, γλυκιά και ιδιαίτερα ευγενική, τον πέρασε στο σαλονάκι αναμονής όπου εργάζονταν άλλα δύο κορίτσια παρόμοιας ηλικίας και κοψιάς.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.