FITNESS

Η υπερπροπόνηση του Jason Momoa για τον Aquaman

Γίνεται να προσθέσεις όγκο σε ένα ήδη μυώδες κορμί; Γίνεται, αλλά θέλει πόνο.

Σε λίγες μέρες βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της σεζόν. Η Justice League, το αντίπαλο δέος των Avengers. Εκεί θα συναντήσουμε για πρώτη φορά πολλoύς ήρωες της DC μαζί, όπως ο Batman, o Superman, η Wonder Woman, o Cyborg, o Flash και o Aquaman. Οι τρεις πρώτοι έχουν ‘ξανασυναντηθεί’ κινηματογραφικά, οι υπόλοιποι συμπληρώνουν μια assembly που φιλοδοξεί να κοιτάξει στα μάτια τις στρατιές της Marvel.

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies) on

 

Τον Aquaman τον υποδύεται ο Jason Momoa, γνωστός από το Game of Thrones, το τηλεοπτικό Baywatch και τον κινηματογραφικό Conan. Όπως θα θυμάσαι (δεν γίνεται να το ξεχάσεις), ο Momoa διέθετε ανέκαθεν ένα καλογυμνασμένο σώμα. Για τον ρόλο του Aquaman χρειάστηκε να προσθέσει όγκο και να βελτιώσει τη γράμμωσή του. Δύσκολη υπόθεση, ακόμα και για κάποιον με τη δική του σωματική υποδομή.

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies) on

Ο Momoa έπρεπε να γυμνάζεται 2 ώρες την ημέρα για 6 ημέρες την εβδομάδα. Η προπόνηση του κατά βάση λειτουργικές ασκήσεις με πολλά κιλά. Ο ίδιος έγραφε στο Instagram “Είμαι έτοιμος να τα σηκώσω όλα, να φτάσω στα όρια μου και να τα ξεπεράσω. Πρέπει να ματώσεις για την τέχνη σου”. Αυτά τα λόγια αποδεικνύουν το πόσο σκληρή και επίπονη ήταν η προπόνηση που ακολούθησε.

Το πρόγραμμα της προπόνησης

Σε κάθε άσκηση ακολουθούσε την μέθοδο της πυραμίδας. Ξεκινούσε με 10 επαναλήψεις και μετά κατέβαινε στις 9,8,7 μέχρι τη μία. Στη συνέχεια έκανε το αντίστροφο: ξεκινούσε με μία και ανέβαινε ως τις 10 επαναλήψεις. Φυσικά και είχε ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, με πολύ κρέας και λαχανικά αλλά και μια βασική διαφορά από τα συνηθισμένα διατροφικά προγράμματα: την μπίρα. Όπως το εξήγησε ο ίδιος: “Φάε όσο πιο στεγνά και υγιεινά μπορείς και άσε τις έξτρα θερμίδες που πρέπει να πάρεις για την μπίρα”.

Παρακάτω, μπορείς να δεις τις βασικές ασκήσεις που έκανε καθημερινά:

Άσκηση #1: Έλξεις

 

Άσκηση #2: Renegade Bear Crawl

 

Άσκηση #3: Κωπηλατική με ένα χέρι

 

Άσκηση #4: Πλάγιες εκτάσεις ώμων

Άσκηση #5: Αναρρίχηση

 

Άσκηση #6: Στρατιωτικές πιέσεις

 

Άσκηση #7: Τράβηγμα ελκήθρου

Άσκηση #8: Άρσεις Θανάτου