ΣΙΝΕΜΑ

Κινηματογραφικό Μουντιάλ 2018: Οι προημιτελικοί

To Κινηματογραφικό Μουντιάλ του PopCode ακολουθεί τα μεγάλα φαβορί στη μάχη των προημιτελικών. Πού θα φτάσει αυτή η επέλαση της Αγγλίας;

Αυτό το καλοκαίρι στο PopCode διοργανώνουμε την απόλυτη κινηματογραφική fun διοργάνωση του καλοκαιριού, ώστε να συμπέσει απολύτως με το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ: Ένα ταυτόχρονο παγκόσμιο κύπελλο σινεμά, με την ίδια ακριβώς δομή με το ποδοσφαιρικό. Φανταστείτε ένα συνδυασμό Μουντιάλ, Eurovision και ‘X Factor’ και καταλήγετε στην διοργάνωση που σκεφτήκαμε.

Η κεντρική ιδέα: Παίρνουμε το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ που έχει μόλις ξεκινήσει, με τις ίδιες χώρες και τους ίδιους ομίλους και το ίδιο νοκ άουτ bracket, και για την κάθε χώρα διαλέγουμε μια ταινία-εκπρόσωπο από τα τελευταία 4 χρόνια, από τη μουντιαλική 4ετία.

Το πάνελ: Δημήτρης Δημητρακόπουλος (από το flix.gr), Κωστής Θεοδοσόπουλος (από το cinemagazine.gr και τις Νύχτες Πρεμιέρας), Μάρα Θεοδωροπούλου (από το popaganda.gr), και Θοδωρής Δημητρόπουλος (από το popcode.gr και το Έθνος).

Η διαδικασία: Στους νοκ άουτ γύρους, κάθε μέλος του #πάνελ ψηφίζει για νικητή στο κάθε ζευγάρι και η ταινία με τις πιο πολλές ψήφους προκρίνεται. Σε περίπτωση ισοπαλίας πάμε στα πέναλτι, όπου κάθε συντάκτης του PopCode/Oneman κρατά το ρόλο ενός ‘πέναλτι’.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Όμιλοι Α+Β
Όμιλοι Γ+Δ
Όμιλοι Ε+ΣΤ
Όμιλοι Ζ+Η
Φάση των 16

Σήμερα περνάμε στα προημιτελικά, που βάσει των διασταυρωμάτων και του επίσημου Μουντιάλ προκύπτει έτσι:

Ξεκινώντας από πάνω αριστερά, ψηφίζουμε και στα 4 νοκ άουτ ζευγάρια για να βγει η 4άδα.

ΡΩΣΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Leviathan (A1)

Mad Max: Fury Road (Γ1)

Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ‘Mad Max: Fury Road’: Σε αυτή τη σύγκρουση των δυστοπιών, ο θρύλος λέει ότι ο μαχητής του δρόμου κοίταξε το κουφάρι του κήτους και εκείνο αυτοαναφλέχθηκε.

Κωστής Θεοδοσόπουλος, ‘Leviathan’: [ed: Ο Κωστής ήταν πνιγμένος αυτή τη βδομάδα και δεν πρόλαβε να επεκταθεί πάνω στις επιλογές του, ελπίζουμε το ότι ψήφισε Ρωσία να μην είναι κάποιο είδος κρυφού μηνύματος που εγκληματικά αγνοήσαμε]

Μάρα Θεοδωροπούλου, ‘Mad Max: Fury Road’: Τhis is the greatest shoooooow.

Θοδωρής Δημητρόπουλος, ‘Mad Max: Fury Road’: Το line-up των Καννών το 2015 περιλάμβανε ‘Carol’, ‘The Assassin’, ‘The Lobster’, ‘Sicario’, ‘Our Little Sister’, ‘Mountains May Depart’, ‘Son of Saul’ και το ‘Dheepan’ που πήρε τον Φοίνικα. Καλό line-up, ε; Το ‘Mad Max: Fury Road’ που έπαιζε εκτός συναγωνισμού εκείνη τη χρονιά, ήταν καλύτερο από όλα.

Τελικό σκορ: 1-3

Προκρίνεται: ‘Mad Max: Fury Road’ (Αυστραλία)

ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ – ΑΓΓΛΙΑ

Train to Busan (ΣΤ2)

American Honey (Ζ1)

Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ‘American Honey’: Όσο τα ζόμπι αναρωτιούνται “As your shadow crosses mine / what it takes to come alive”, ουρλιάζουμε όλοι μαζί χοροπηδώντας ότι “we found love in a hopeless place”

Κωστής Θεοδοσόπουλος, ‘American Honey’: [ed: Οι σκέψεις μας με τον Κωστή. Και την Andrea Arnold.]

Μάρα Θεοδωροπούλου, ‘Train to Busan’: Μια καλή στιγμή να αποκαλύψω ότι δεν έχω δει το American Honey.

(ed: αχέμ)

Θοδωρής Δημητρόπουλος, ‘American Honey’: Λατρεύω και τα ζόμπι και τα τρένα και το Μπουσάν αλλά λατρεύω ακόμα περισσότερο όταν κοινωνικά παραπεταμένοι μιλένιαλς βρίσκουν love σε hopeless place

Τελικό σκορ: 1-3

Προκρίνεται: ‘American Honey’ (Αγγλία)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Arabian Nights (Β1)

Rams (Δ1)

Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ‘Rams’: Γιατί τόσο ισχυρή και συγκινητική ιστορία αδερφικής αγάπης με φόντο το παγωμένο τοπίο, είχαμε να δούμε από το ‘Frozen’.

Κωστής Θεοδοσόπουλος, ‘Rams’: [ed: Να κάνει μια τέτοια φωτογράφιση κι ο Grímur Hákonarson.]

Μάρα Θεοδωροπούλου, ‘Rams’:  Rams rams r-a-a-ms roma rams-rams-rams gaga ooh lala want your bad rams-rams

Θοδωρής Δημητρόπουλος, ‘Rams’: ‘Rams’, το μόνο GOAT.

Τελικό σκορ: 0-4

Προκρίνεται: ‘Rams’ (Ισλανδία)

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Force Majeure (ΣΤ1)

Embrace of the Serpent (Η1)

Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ‘Embrace of the Serpent’: Γιατί τι να καταφέρει η κρίση του male ego μπροστά στην μυστικιστική πολιτισμική κρίση ενός ολόκληρου έθνους;

Κωστής Θεοδοσόπουλος, ‘Force Majeure’: [ed: Με τον Κωστή στις Κάννες περάσαμε ώρες σε ουρές αναλύοντας τα έργα του Ruben Ostlund, κάποτε πρέπει να γραφτούν αυτά.]

Μάρα Θεοδωροπούλου, ‘Force Majeure’: Γράφτηκε από συμπανελίστα σε προηγούμενο κείμενο ότι όποιος τολμήσει να κόψει το ‘Embrace Of The Serpent’ θα φάει την κατάρα του Wilmer Valderrama. Ανυπομονώ να δω πώς θα είναι αυτό.

Θοδωρής Δημητρόπουλος, ‘Force Majeure’: Θα έγραφα κάποια επεξήγηση αλλά χειροκροτώ ακόμα το randomness του αστείου Carlos / Wilmer Valderrama.

Τελικό σκορ: 3-1

Προκρίνεται: ‘Force Majeure’ (Σουηδία)

***

NEXT UP:

Ούτε ένα ζευγάρι στα πέναλτι, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο γκολ και θέαμα. Καθαρές προκρίσεις όλων των φαβορί και φανταστικά ζευγάρια ημιτελικών έχουν σχηματιστεί, με το ένα μέρος του bracket να δίνει αγγλόφωνο ντέρμπι και το άλλο να δίνει βορειοευρωπαϊκή γιγαντομαχίας ψύχρας και ανθρώπινων σχέσεων. Όπως πάντα, ακολουθώντας χρονικά και το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ, το ποστ των ημιτελικών θα δημοσιευτεί Τρίτη-Τετάρτη.

 

Τα ζευγάρια των ημιτελικών που έχουν προκύψει:

  • Mad Max: Fury Road – American Honey
  • Rams – Force Majeure

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Όμιλοι Α+Β
Όμιλοι Γ+Δ
Όμιλοι Ε+ΣΤ
Όμιλοι Ζ+Η
Φάση των 16