ΛΙΣΤΕΣ

Οι 5 καλύτερες στιγμές των φετινών ριάλιτι

Καλύτερες, χειρότερες, στον υπερθετικό βαθμό είναι πάντα λεπτές οι γραμμές.

Κάθε μέρα τις 2 πρώτες βδομάδες του Ιουλίου, ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας από το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Σειρές, ταινίες, τραγούδια, κόμικς και όλα αυτά για τα οποία διαβάζετε στο PopCode. Κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό top.

***

To ‘Power of Love’ και το ‘Game of Love’ τελείωσαν. Το ‘Survivor’ τελειώνει όπου να ναι. Kαι από τη νέα σεζόν έρχεται ξανά το ‘My style rocks’, το ‘Power of Love’, το ‘Project Runaway’, το ‘Next top model’ και σίγουρα πολλά ακόμα μέχρι να εξαντληθούν πάλι όλα τα ριάλιτι πρότζεκτ και να δώσουν τη θέση τους σε κάτι άλλο παλιό που έχουμε ξαναδεί. Μπορεί να γίνει revival της μόδας με τα μεξικάνικα, ποιος ξέρει;

Υπομονή. Μέχρι να έρθει και στον τόπο μας σε όλα τα νοικοκυριά η έξυπνη σύνδεση τηλεόρασης και ίντερνετ, θα αφήνουμε αδιάφοροι την ελληνική τηλεόραση να αφήνει την τελευταία της πνοή αβοήθητη μπροστά στα μάτια μας ανακυκλώνοντας ό,τι μπορεί από το παρελθόν της και προσπαθώντας να κερδίσει την συμπάθεια του ίντερνετ και των σόσιαλ για να γίνει για λίγο επίκαιρη.

Αρκετά όμως με το diss. Εδώ είμαστε για να ξαναθυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές της.

SURVIVOR 2 – ΜΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟΣ

Πέρσι έδειξα πολλές φορές ότι έβλεπα φανατικά Survivor για ένα τρίμηνο. Φέτος δεν είδα παρά μόνο τα βάιραλ περιστατικά, που δεν ήταν και πολλά και δεν έμαθα ποτέ όλους τους παίκτες με τα ονόματά τους.

Το ‘Θες καρύδα’ συνοψίζει το τι ήταν φέτος το παιχνίδι. Μια lame αντιγραφή του περσινού χιτ. Που πάλι lame ήταν αλλά είχε μια αυθεντικότητα.

Το ‘Survivor 2’ όπως είχαμε προβλέψει πέρασε και δεν ακούμπησε την ψυχή του τηλεθεατή. Δύο όμως στιγμές κρατήσαμε από αυτό το παιχνίδι επιβίωσης. Μία είσοδο και μία έξοδο. Την έφοδο της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στην ομάδα των Διασήμων και την αποχώρηση του Μιχάλη Μουρούτσου, του Χανταμπάκη της φετινής σεζόν.

POWER OF LOVE – Η Στέλλα βγάζει τους φακούς της για τον Πάνο

“Η Στέλλα βγάζει τους φακούς της για τον Πάνο” σε μία πρόταση συνοψίζει όλο το ριάλιτι. Το ‘Power of Love’ ήταν η γιορτή της ασημαντότητας. Δεν έγινε ποτέ κανένας πραγματικά μεγάλος καυγάς, ούτε κανένας μυθιστορηματικός έρωτας. Όλα κυλούσαν απλά, καθημερινά και οι περισσότερες σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού που γίνονταν talk of the town ήταν επιπέδου “η Στέλλα έβγαλε τους φακούς της για τον Πάνο”. Αυτό το ασήμαντο, αυθεντικό τρας προσέλκυσε το κοινό.

Φυσικά και υπήρχαν οι στιγμές έντασης και οι καυγάδες που δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς για ποιο λόγο γίνονται, όπως συμβαίνει πάντα στα ριάλιτι, αλλά και στη ζωή. Πιο πρόσφατη είναι η διένεξη με τον Σωκράτη vs όλο το σπίτι, που του κόστισε και το έπαθλο, αφού βγήκε πρώτος σε ψήφους στο κοινό και τελευταίος στο σπίτι. Και πέρα από το αν άξιζε ή όχι τη νίκη, η αλήθεια είναι ότι τέτοια αδικία είχε να γίνει από τότε που η Τζούλια Αλεξανδράτου έχασε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς από τους κριτές εξ αιτίας της συμπεριφοράς της, ενώ όλος ο κόσμος υποστήριζε ότι έπρεπε να τον πάρει εκείνη. Όμως, όπως είπα, το ασήμαντο και όχι το σημαντικό αποτέλεσε το λόγο που είδαμε αυτό το ριάλιτι.

MASTERCHEF 2 – Το beef Γωγώς – Τζώρτζη

Σε μια χρονιά που έχουμε χορτάσει από diss (ψέματα ποτέ δεν χορταίνουμε το diss!) το beef Γωγώς – Τζώρτζη ήταν τόσο καλό, που άξιζε να γίνουν diss tracks και από τις δύο πλευρές.

HELL’S KITCHEN – ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ

Το ύφος “είμαι πάρα πολύ κακός και άγριος κριτής” έχει φύγει λίγο από τη μόδα. Και αν υπάρχει συνοδεύεται από έξυπνες ατάκες που ο Μποτρίνι δεν πολυδιαθέτει. Για να λειτουργήσει λοιπόν το κόνσεπτ Gordon Ramsay, ο Μποτρίνι ζούσει το δικό του ‘δωμάτιο θυμού’ βεβιασμένα σε κάθε επεισόδιο ρίχνοντας όσο πιο πολύ μπιπ και ξύλο στο φαϊ γίνεται.

Όλα καλά όμως να τα συγχωρήσουμε, αφού οι παίκτες ξέραν με τι έχουν να κάνουν. Μέχρι που μπήκε ο Μπιμπίλας και ο Μποτρίνι δεν σεβάστηκε το πρόσωπό του και δεν του είπε ούτε ένα γεια. Ο Μπιμπίλας είναι η καλύτερη στιγμή που δεν είδαμε στο σόου και αυτό δεν το συγχωρούμε.

GAME OF LOVE – ΕΙΜΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ;

Δεν είναι ότι δεν έχουμε δει χειρότερα πράγματα από το ‘Game of Love’ στην τηλεόραση. Όταν πρωτοξεκίνησε, η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση ήταν σαν το ίντερνετ. Μπορούσες να βρεις τα πάντα. Και πάρα πολύ καλά πράγματα και πάρα πολύ κακά πράγματα. Ακόμη και το αθώο ‘Κωνσταντίνου και Ελένης’ είχε βρισιές και μία σκηνή με τόπλες στριπτίζ που έπαιζε κανονικά τα μεσημέρια. Απλά από τότε που άρχισε να λογοκρίνεται λόγω των προστίμων, τα χουμε ξεχάσει. Παράλληλα επειδή πια δεν βγαίνει και τίποτα καλό για να εξισορροπήσει το κακό -όπως συμβαίνει στο ίντερνετ- το κακό μας φαίνεται ακόμα χειρότερο.

Το ‘Game of Love’ δεν ήταν κακό μόνο και μόνο επειδή ήταν τρας. Ήταν κακό επειδή το προσπαθούσε πολύ. Και το τρας θέλει μια αυθεντικότητα και έναν αυθορμητισμό για να είναι καλό. Η πιο λοιπόν αυθεντική τρας του στιγμή ήταν το ξέσπασμα της Σντέλλας Ντακ.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ranking: Οι πιο αντιπαθητικοί παίκτες του MasterChef
Τα χειρότερα πιάτα του φετινού MasterChef
Γιατί έχουν πετύχει τόσο οι εκπομπές μαγειρικής τελικά
Προσπάθησα να δω ένα ολόκληρο επεισόδιο Power of Love 
9 φορές που το τουρκικό Power of Love ισοπέδωσε το δικό μας
Είδα Game of Love και ένιωσα όπως ο Κάκαλος μετά τον Χλαπάτσα