
Twenty Five: Στο Μικρολίμανο για καλό κρέας με θέα θάλασσα
Η έννοια του "fine comfort" καθορίζει τη φιλοσοφία του steakhouse καθώς τίποτα δεν είναι στημένο. Όλα έρχονται αυθεντικά, με σκοπό να δημιουργήσουν μια εμπειρία φιλοξενίας και καλού φαγητού.
- 5 ΟΚΤ 2025
Στο Μικρολίμανο, το Twenty Five έχει καταφέρει να κερδίσει τη θέση του ως ένα από τα πιο ξεχωριστά steakhouse του Πειραιά. Η ιδέα για ένα fine comfort εστιατόριο γεννήθηκε από τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού, Alec Peters, ο οποίος θέλησε να δώσει πίσω στην Ελλάδα κάτι που να συνδυάζει την αγάπη του για τη χώρα με την κουλτούρα που κουβαλά.
Γνωρίζοντας τον Γιώργο Τσούλη από τη μαγειρική του πορεία, δημιούργησαν έναν χώρο που παντρεύει το ελληνικό με το αμερικάνικο, σε μια εμπειρία παιχνιδιάρικη αλλά και ποιοτική.
Η κουζίνα κινείται γύρω από τις εκλεκτές κοπές κρεάτων, με τον chef Βασίλη Τσούπο και την ομάδα του να εμπιστεύονται τα ελληνικά προϊόντα και να τα εντάσσουν σε ένα sharing menu, όπου η παράδοση συναντά τη δημιουργικότητα.
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα όπως η δική τους εκδοχή του Wellington, φτιαγμένο με χειροποίητη ζύμη κουρού, μοσχαρίσιο φιλέτο, πάστα μανιταριών, μοσχαρίσια γλυκάδια και σάλτσα εστραγκόν, μοσχαρίσιο ταρτάρ, λουκάνικα από ελληνικό πρόβατο με χειροποίητο μπριός, raspberry mustard και σπιτική κέτσαπ σε ζύμωση, αλλά και πιο απλά, comfort πιάτα, όπως οι πατάτες με αυγά, που έρχονται στο τραπέζι σε μια απρόσμενη εκδοχή.
Τα premium κρέατα συνδυάζονται με side dishes που συμπληρώνουν ιδανικά το σύνολο, όπως ψητά σπαράγγια, πουρέ γλυκοπατάτας ή τραγανές τηγανητές πατάτες.
Η έννοια του “fine comfort” καθορίζει τη φιλοσοφία του Twenty Five καθώς τίποτα δεν είναι στημένο. Όλα έρχονται αυθεντικά, με σκοπό να δημιουργήσουν μια εμπειρία γεμάτη καλό φαγητό και φιλοξενία.
Ο χώρος αποπνέει τη ζεστασιά ενός σαλονιού με θέα στη θάλασσα (εκεί βρίσκεται το αίθριο του εστιατορίου), ενώ η ανοιχτή κουζίνα, όπου δεσπόζει η custom made παρίγια από την Ισπανία, κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται πως συμμετέχει στην όλη διαδικασία. Τα τούβλα στη διακόσμηση, το κελάρι και η θαλπωρή που αποπνέει ο χώρος, συνθέτουν ένα περιβάλλον οικείο και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο.
Η εμπειρία στο Twenty Five δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τα cocktails του Νίκου Λάμαρη, ο οποίος δημιουργεί γαστρονομικά ποτά που ταιριάζουν με τα πιάτα, όπως το 25 Carrot με Volcan Blanco, mezcal και carrot cordial.
Η λίστα κρασιών αριθμεί 95 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, δίνοντας έμφαση στα ελληνικά ροζέ που κερδίζουν ολοένα έδαφος. Για το κλείσιμο, ο pastry chef Wojciech Roweda προσφέρει γλυκά που φτιάχνονται όλα στην κουζίνα, όπως το μαλακό μπισκότο στο μαντέμι με παγωτό φουντούκι ή το P&J toast σε νέα εκδοχή με καραμελωμένο μπριός, μαρμελάδα μύρτιλο, πραλίνα φιστικιού και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Το μενού ανανεώνεται κάθε ενάμισι με δύο μήνες, με νέα πιάτα ημέρας, κοπές όπως αρνίσια πικάνια ή προβατίνα και δημιουργίες όπως το καπνιστό τζατζίκι, κρατώντας πάντα ζωντανό το ενδιαφέρον των πελατών που επιστρέφουν. Σε συνδυασμό με το προσεγμένο αλλά φιλικό σέρβις, δημιουργείται μια αίσθηση φιλοξενίας που ταιριάζει είτε σε μια βραδιά με φίλους είτε σε οικογενειακή έξοδο.
Το Twenty Five είναι ένα εστιατόριο που καταφέρνει να προσφέρει εμπειρίες για όλα τα γούστα και όλες τις περιστάσεις. Ένα σημείο όπου η Ελλάδα και η Αμερική βρίσκουν τον πιο γευστικό τους κοινό τόπο, μέσα από πιάτα με φαντασία, ποιότητα και ζεστή ατμόσφαιρα.
TWENTY FIVE RESTAURANT
- Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο
- 2104122257
Aκολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.