ΓΕΥΣΗ

Πού βγαίνουμε μετά τον Μαραθώνιο

Μερικές φρέσκιες διευθύνσεις στην Αθήνα για να συνδυάσεις τη βόλτα σου με καφέ, φαγητό και κρασί.

Αφιερωμένη στο ευ ζην είναι η Κυριακή 9 Νοεμβρίου καθώς θα διεξαχθεί ο 42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών, από τις 09.00 το πρωί έως το απόγευμα. Με εκκίνηση από τον Μαραθώνα, η διαδρομή είναι: Λ. Μαραθώνος – είσοδος στον Τύμβο (αριστερό ρεύμα) – έξοδος από Τύμβο (δεξιό ρεύμα) – Λ. Μαραθώνος – ανισόπεδος κόμβος Σταυρού – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – κόμβος Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες 08.00 έως 10.10 θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. από Λ. Βασ. Αμαλίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο και 10.20- 10.50, θα διεξαχθούν Αγώνες Δρόμου 1.200 μέτρων Παιδιών και Special Olympics κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μία ημέρα πριν, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες 17.00 έως 20.40, θα διεξαχθούν δύο διαδοχικοί Αγώνες Δρόμου (5 χλμ. & 5km Universities Night Run) από Λ. Βασ. Αμαλίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο.

Δεδομένου ότι ισχύουν ήδη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καλύτερα να προτιμήσεις μετακινήσεις με τα πόδια, το ποδήλατο ή τα ΜΜΜ. Όπως κι αν επιλέξεις να κινηθείς, συγκεντρώσαμε μερικές φρέσκιες διευθύνσεις στην Αθήνα για να συνδυάσεις τη βόλτα σου με καφέ, φαγητό και κρασί.

Koμu

Komu

Ο Παύλος Σφηκάκης, σεφ και ιδρυτής της Pepper & Sugar, ήθελε πάντα να έχει ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Όταν βρήκε τον χώρο τον περασμένο Μάρτιο, προέκυψε αμέσως το koμu από το «δικό μου», ένα καλαίσθητο μαγαζί (με τη βοήθεια των Olivia Webb και Ιουλία Κοτσιφάκη) για όλες τις ώρες, χωρίς περιορισμούς.

Θα ξεκινήσεις την ημέρα σου με μια ωραία Βραζιλία από τη Wisecup και δημιουργώντας το δικό σου brunch board: ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες συνταγές αλλά επιλεγμένα είδη – ψωμιά, αυγά, πρωτεϊνες και γλυκά – κι έτσι χτίζεις τον δίσκο σου.

Δίνουν βήμα στους μικρούς, επιλεγμένους παραγωγούς και όλα φτιάχνονται από την ομάδα τους. Το ψωμί χωρίς γλουτένη έρχεται από το Chamomile και το κουλούρι Θεσσαλονίκης από φούρνο με τον οποίο συνεργάζεται ο σεφ. Τα cocktails έχει δημιουργήσει ο καλός του φίλος Μάρκος Πρίφτης από το Ham on Rye.

Οφλάιν

Οφλάιν

Νέο σημείο συνάντησης στο Περιστέρι, που ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ Area 51, που σερβίρεται με συνέπεια και φροντίδα. Στη βιτρίνα φιγουράρουν χειροποίητες φοκάτσιες με προσούτο ή παστράμι, αφράτα bagels, αλλά και γλυκές επιλογές, όπως pistachio roll, cinnamon roll, φρεσκοψημένα κρουασάν και red velvet cake, όλα φτιαγμένα καθημερινά στο χώρο. Το απόγευμα φέρνει spritz και δροσερά cocktails, στο πιάτο, pizza slices και μικρά tapas, φτιαγμένα με φρέσκα υλικά και την ίδια απλότητα που χαρακτηρίζει όλο το μενού.

Bronco

Από το πρωί, ο κήπος γεμίζει με φωνές, μυρωδιά καφέ και αυγά που ψήνονται για το brunch: scrambled eggs, καγιανά, american breakfast, και club sandwich για τους πιο κλασικούς. Το Bronco επέστρεψε στη Νέα Ερυθραία, στη δική του πλατεία και αναδεικνύεται σε σημείο συνάντησης στα Βόρεια Προάστια για όλες τις ημέρες.

Όσο περνάει η ώρα, η παρέα μπορεί να μοιραστεί πλατό με τυριά και αλλαντικά, ποικιλία με λουκάνικα, Tex-Mex επιλογές και tacos. Για όσους δεν μοιράζονται, το Bronco burger AC/DC παραμένει στον κατάλογο, ως φόρος τιμής στην ιστορία του μαγαζιού.

BRONCO

Deka

Ένας χώρος που σε κερδίζει με την αισθητική του, τα έργα τέχνης στους τοίχους, και τις δέκα προσεγμένες γευστικές επιλογές του σεφ Μάριου Χασούρα. Στο ποτήρι, το κρασί έχει τον πρώτο λόγο με δέκα ελληνικές και διεθνείς επιλογές, ενώ τα δέκα cocktails ακολουθούν τη ροή μιας βραδιάς που ξεκινά ήρεμα και κορυφώνεται με live DJ sets από τις 8. Το Deka είναι ένα νέο στέκι στο Κολωνάκι που ήρθε να συνδυάσει την τέχνη με τη διασκέδαση και να δώσει νέα πνοή στην Πλουτάρχου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

DEKA

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις