Etrusco
THE BIG BLUE SUMMER

Etrusco: Η κερκυραϊκή κουζίνα δοσμένη με μοναδικό τρόπο από τον Έκτορα Μποτρίνι

Έχοντας ως βάση την παράδοση και αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα της γενέτειράς του, ο Έκτορας Μποτρίνι δε σταματά να εξελίσσει την τέχνη της μαγειρικής, παρουσιάζοντας κάθε φορά, μοναδικά πιάτα.

Το πάθος για τη γαστρονομία και τη μαγειρική αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος μέσα από το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα προσφέρει μια μοναδική, γαστριμαργική εμπειρία στους επισκέπτες του.

Έχοντας ως βάση την παράδοση και αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα της γενέτειράς του, ο διακεκριμένος chef  και ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου ελληνικού εστιατορίου δε σταματά να εξελίσσει την τέχνη της μαγειρικής, παρουσιάζοντας μοναδικά πιάτα, κάθε φορά.

Το εστιατόριο Etrusco βρίσκεται στην Κάτω Κορακιάνα με κατεύθυνση προς τη Δασιά. Περιβάλλεται από ένα όμορφο καταπράσινο κτήμα, με τους κήπους να χαρίζουν στον Έκτορα Μποτρίνι τις βιολογικές πρώτες ύλες του. Λαχανικά, λουλούδια και φρούτα δίνουν γεύση και ομορφιά στα πιάτα του. Η εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα υλικά τον βοήθησε να αναπτύξει μια γαστρονομική φιλοσοφία εμπνευσμένη από τη φύση, δημιουργώντας φίνες και λεπτές γεύσεις, που πατούν στην κερκυραϊκή κουζίνα.

Η φιλοσοφία του Etrusco είναι να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη, σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό που αποπνέει οικειότητα και συνάμα μια αληθινή πολυτέλεια. Την πολυτέλεια της τροφής που συλλέγεται με προσοχή και της δημιουργίας γύρω από αυτή.

Οι ρίζες του εστιατορίου Etrusco βασίζονται σε μια οικογενειακή παράδοση. Η ιστορία του ξεκινά το 1992 όταν ο Etrusco Botrini, με καταγωγή από οικογένεια που είχε παράδοση στα εστιατόρια στην Τοσκάνη και καταξιωμένος chef στο Club Mediterranee για πολλά χρόνια, αποφασίζει να εγκατασταθεί στη γενέτειρα της γυναίκας του την Κέρκυρα και να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο.

Φέτος το καλοκαίρι μπορείς να βρεθείς στον προορισμό σου με την άνεση και την ασφάλεια της AEGEAN. Επίλεξε έναν από τους 160 προορισμούς της αγαπημένης αεροπορικής εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάνε την κράτησή σου και απόλαυσε το ταξίδι και τις διακοπές σου!

Μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, ο Έκτορας Μποτρίνι, γιος του Etrusco, διένυσε μια μεγάλη επαγγελματική πορεία σε όλο τον κόσμο, πριν αναλάβει, το 2000, τα ηνία από τον πατέρα του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Etrusco άρχισε να λαμβάνει διακρίσεις και να μπαίνει σε οδηγούς γευσιγνωσίας, με αποκορύφωμα τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το έτος 2007-2008.

Οι γευστικές μνήμες δεν ξεθωριάζουν ποτέ, και ο chef έχει το πεδίο ελεύθερο για να πειραματιστεί με την κερκυραϊκή κουζίνα, άλλοτε με μικρές πινελιές κι άλλοτε με συνταγές – σήμα κατατεθέν της νησιώτικης κουζίνας.

Εκτός από το μενού που παρουσιάζει ο chef, με πιάτα όπως αυτό του αστακού με τα κερκυραϊκά σπετσιέρικο ή το δικό του καρπάτσιο ξιφία με κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα, μπορεί να ετοιμαστεί – κατόπιν προ-παραγγελίας και συνεννόησης ένα πιο προσωπικό μενού, με «εμβληματικά» πιάτα από παλαιότερες περιόδους του εστιατορίου.

Η wine list συγκεντρώνει ετικέτες κρασιών από όλη την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση από τους Π.Ο.Π οίνους της Σαντορίνης και των νησιών του Ιονίου μέχρι επιλεγμένες δουλειές από τη Μακεδονία. Δε λείπουν φυσικά οι προτάσεις του γαλλικού, ιταλικού και νεοκοσμίτικου αμπελώνα, με διαφορετικές προτάσεις σε terroir, καθώς επίσης και οι εκλεκτές σαμπάνιες.