ΦΑΓΗΤΟ

Ο έμπειρος ο Barbas στην ποικιλία κρεατικών φαίνεται

Ή γιατί πρέπει σύντομα να οργανώσεις 'meating' στο καινούριο στέκι της Γλυφάδας με τις υπέρτατες φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Μεγαλύτερη απόλαυση από το φαγητό, δεν έχει. Λάτρεις των ταξιδιών, του σεξ και του ύπνου, όσο και αν είμαι μαζί σας, οφείλουμε να παραδεχτούμε αμφότεροι τη μεγαλειότητα της ώρας που ενώ βρισκόμαστε σε μία ξένη χώρα δοκιμάζουμε μία τοπική λιχουδιά ή της αντίστοιχης στιγμής που after sex, πέφτουμε με τα μούτρα στα κρύα γεμιστά που βρίσκονται στο ψυγείο ή των εξίσου κλασικών λεπτών που ξυπνώντας από έναν υπέροχο ύπνο, ο μόνος λόγος για να σηκωθούμε από το κρεβάτι είναι η μυρωδιά του ψημένου ψωμιού ή (γιατί όχι;) της ομελέτας.

*Πείνασα, πείνασες, πείνασε. Πεινάσαμε. ‘Και πού σαι ακόμα’, είναι η απάντηση που έχω να σου δώσω.

 

(Σπόιλερ Αλέρτ!)

Με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη σου στη γενική ιδέα της πρώτης παραγράφου, και αφήνοντάς σου τη δυνατότητα να προσθέσεις σε κάθε μία από τις παραπάνω φαντασιώσεις το δικό σου αγαπημένο φαγητό και με εξαιρετικά υψηλή την πιθανότητα το σουβλάκι ή γενικότερα, το καλό κρέας να βρίσκεται σε υψηλή θέση στις προτιμήσεις σου, ξεκινώ με την ερώτηση: Στο Barbas έχεις φάει;

Κάπου εδώ εσύ, ευλόγως μιας και το μαγαζί έχει μόλις ένα μήνα (χοντρικά) ζωής, απαντάς σε άπταιστα αμερικάνικα: Barbas, who?

Για περισσότερη αγωνία, παρεμβάλλουμε μερικά ορεκτικά όπως τα τραγανά πιτάκια με τυρί μετσοβόνε και παστουρμά και την ψητή πατάτα να μας σπάσουν τη μύτη με ένα δυνατό άπερκατ.

Και τώρα, να ‘πέσει’ η απάντηση, παρακαλώ: ‘Hello, my name is Barbas. Barbas the meating room’.

(Στην φωτογραφία τρώμε βλέπουμε την μερίδα, ναι, τη μερίδα από τα μπιφτέκια γαλοπούλας)

Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο περιβόητος Barbas που μας συστήνεται με φωνή James Bond και ποιον έχει μπάρμπα για να φτιάχνει τόσο μεγάλες αλλά οικονομικές μερίδες; Είναι το καινούριο στέκι των νοτίων προαστίων και μία από τις καλύτερες επιλογές όσων θέλουν να φάνε καλό κρέας και χειροποίητο καλό φαγητό.

Η ομάδα του Bella Vespa έχει επιμεληθεί χώρο και μενού και έρχονται για να προσφέρουν στους κρεατόφιλους ένα στέκι που Παρασκευές και Σάββατα μπορεί να συμπληρώσει το καλύτερο μεθύσι τους (μένει ανοιχτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες). 

(Ερώτηση: Μερίδα συκωτιού σε πόσα σουβλατζίδικα έχεις παραγγείλει;)

(Άτσα ο Barbas μενού: Και σουβλάκι με ψητά λαχανικά για το κορίτσι σου που προσέχει τη διατροφή του)

Με στόχο την ποιότητα των υλικών, το μενού του Barbas έχει τα πάντα εκτός από γύρο και αυτό γιατί επιθυμία του μαγαζιού είναι οτιδήποτε προσφέρει να είναι φρέσκο και χειροποίητο.

(Και μία σαλάτα με την ‘ιταλική’ πινελιά του Βαγγέλη)

(Ντάκος για πάντα)

Στο μυαλό του Barbas ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι βρίσκονται και όλοι αυτοί που θέλουν να φάνε σουβλάκι χωρίς να ξεφτιλίσουν το θέμα διατροφή ή να απογοητεύσουν τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο.

(Εντάξει όλα αυτά αλλά μία πιτούλα να κεράσω; Έχουμε κανονική, σικάλεως, καλαμποκιού)

Παραλίγο όμως να κλείσω ξεχνώντας τον άσσο στο μανίκι του καταλόγου του Barbas που ‘ξέρει’ πώς κλείνει ένα καλό γεύμα.

(Τσιζκέικ με παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς και νότια εσείς, σούπερ σταρ)

Ξέρει ο Barbas, ξέρει.

Barbas the meating room

Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα