ΦΑΓΗΤΟ

Ramen Lasagna, το νέο αγαπημένο φαγητό του TikTok

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή με ramen noodles που έχει γίνει ήδη μία από τις αγαπημένες στο TikTok.

Σε όλους μας αρέσει η ιδέα του να συλλέγουμε διάφορα βιβλία μαγειρικής και να δοκιμάζουμε νέες συνταγές όσο πιο συχνά μπορούμε. Δεν έχουμε όμως πάντα τον χρόνο ούτε τη διάθεση να ανατρέξουμε στις στοίβες με τα βιβλία και να τα ξεφυλλίσουμε. Εδώ μπαίνει το TikTok.

Ανάμεσα στις viral συνταγές του TikTok είναι και τα Ramen Lasagna. Το λαχταριστό αυτό φαγητό έρχεται από τον χρήστη @ramenkingivan. Όπως αφήνει να εννοηθεί και από το όνομά του, ο δημιουργός του μεταμορφώνει το ramen σε διάφορα fancy γεύματα, συμπεριλαμβανομένου και του ramen lasagna.

Ο Ivan χρησιμοποιεί δύο πακέτα από τα ramen του, τα οποία έχουν διάφορες γεύσεις. Μπορείς να κάνεις τη συνταγή με δικά σου ramen ή με ό,τι βρεις στο εμπόριο.

Πώς θα φτιάξεις τα ramen lasagna

@ramenkingivan Ramen lasagna huh? BET! Reply to @thel.g.b.ts #recipes #ramen #collegefood #cooking #diy #food #howto ♬ BOO! – Championxiii

Χτίσε τη βάση
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό πυρέξ, ο Ivan ανοίγει τα ramen και τοποθετεί μισά από τα ξερά noodles στον πάτο του σκεύους. Κρατάει τα άλλα μισά για αργότερα. Πάνω από τα ramen noodles, βάζει μια γενναία ποσότητα σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά. Στη συνέχεια, τρίβει τσένταρ πάνω από τη σάλτσα και στη συνέχεια τα καλύπτει με τα υπόλοιπα noodles.

Πρόσθεσε κι άλλο τυρί και noodles
Επαναλαμβάνει τη διαδικασία με μία ακόμα γενναία ποσότητα σάλτσας και τυριού. Δεν τελειώνει όμως εδώ. Ανοίγει ακόμα ένα πακέτο ramen, σπάει την ποσότητα στο μισό και δημιουργεί ακόμα μία στρώση. Ακολουθεί, φυσικά κι άλλη σάλτσα και τυρί. Στο τέλος, παίρνει τα noodles που έμειναν, τα σπάει με τα χέρια του και τα ρίχνει πάνω από το μείγμα.

Ψήσε τα ramen lasagna
Ο δημιουργός του φαγητού προσθέτει κι άλλο τσένταρ και στη συνέχεια τοποθετεί το σκεύος στον φούρνο. Το ψήνει στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Καλή όρεξη!