ΜΠΑΡ

Τα μπαρ που μας έχουν λείψει: Barro Negro

Αφού δεν μπορείς να πας, φέρνουμε το αγαπημένο Barro Negro στο σπίτι σου.

H καραντίνα φτάνει προς το τέλος της, όπως και η αποχή από τα αγαπημένα μας bars. Λίγο πριν επιστρέψουμε στις μπάρες τους, ήπιαμε ένα cocktail και μιλήσαμε με τους ανθρώπους που τα απαρτίζουν. Προσπαθήσαμε με τον δικό μας τρόπο να μην ξεχάσουμε τις στιγμές που έχουμε περάσει σε αυτά αλλά και να τα στηρίξουμε. Μα πάνω από όλα προσπαθήσαμε για όλους εσάς, να φέρουμε τα bar που σας έχουν λείψει λίγο πιο κοντά σας.

Την εκκίνηση την κάναμε με το Bank Job και η συνέχεια δεν μας απομακρύνει πολύ από το κέντρο της Αθήνας. Noel, Baba Au Rum, Odori. Το αγαπάμε το κέντρο όσο αγαπάμε και τα καλά ποτά και μαγαζιά. Αυτός ο κύκλος λίγο πριν ανοίξουν τα μαγαζιά με αλλαγμένο status φυσικά, θα κλείσει με ένα μαγαζί που δεν έχει κλείσει χρόνο αλλά το αγαπάμε πολύ. Το Barro Negro. Μιλήσαμε με τον Στέλιο Παπαδόπουλο, για αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο χώρος της εστίασης αλλά και για το πως βλέπει το μέλλον. 

Η κουβέντα μας φυσικά ξεκίνησε με το πόσο έχει επηρεάσει το Barro Negro και τους ιδιοκτήτες του το κλείσιμο της εστίασης. “Η αλήθεια είναι  ότι μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ και δυστυχώς όχι με την καλή έννοια. Όλος ο κλάδος της εστίασης ζει κάτι πρωτόγνωρο και καλείται να το αντιμετωπίσει χωρίς καμία προετοιμασία ή πλάνο. Στο Barro Negro κινούμαστε με όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά βήματα με στόχο να μπορέσουμε να κρατήσουμε υγιή την επιχείρησή μας καθώς και του εργαζόμενους αυτής και να συμβαδίσουμε στη νέα αυτή εποχή. Μόνη μας ελπίδα για να καταφέρουμε να κρατήσουμε το όνειρό μας ζωντανό είναι ο κόσμος και η στήριξη που θα χρειαστούμε απ’ αυτόν, προσφέροντάς του μοναδικές εμπειρίες κάθε φορά που επιλέγει να μας επισκεφτεί”.

Πώς πέρασαν όμως αυτές τις μέρες μέχρι να ανοίξει ξανά το Barro Negro; “Αρκετά δημιουργικά θα έλεγα και σίγουρα, όπως και για πολλούς του κλάδου, ξεκούραστα. Όπως γνωρίζεις είμαστε ένα καινούργιο μαγαζί στο κέντρο της πόλης μας όπου υπάρχει και τεράστιος ανταγωνισμός. Έχουμε θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά στα πρότυπα των σύγχρονων Bar και προσπαθούμε να συμβαδίσουμε με τις παγκόσμιες τάσεις. Άρα σίγουρα δε καθησυχαζόμαστε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο”.

Ποιο ήταν η αντίδραση του κόσμου αυτές τις εβδομάδες και πώς εξέφρασε την αγάπη του για το Barro Negro; “Πολύ περισσότερο απ’ ό,τι περιμέναμε! Τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από το εξωτερικό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’αυτό. Πόσο μάλλον του ότι δεν έχουμε καν κλείσει 1 χρόνο λειτουργίας. Ανοίξαμε το μαγαζί από την προηγούμενη εβδομάδα προσφέροντας μέρος του καταλόγου μας όπως διάφορα άκρως δροσιστικά cocktails και ροφήματα ‘Take Away’.

Τηρώντας πάντα και όλους τους κανονισμούς για την ατομική φροντίδα του καταναλωτή αλλά και του προσωπικού. Επίσης να σου αποκαλύψω ότι από την Παρασκευή 22 Μαΐου και με πρόφαση της ‘’Παγκόσμιας ημέρας Paloma’’ σε συνεργασία με την Wolt θα μπορούμε να είμαστε ένα κλικ μακριά με άκρως καινοτόμες ιδέες από τους πραγματικούς φίλους του Barro Negro αλλά και τους λάτρεις της Margarita ή της Paloma. Μη ξεχνάμε ότι το Barro Negro είναι το 1ο Paloma Embassy by Three cents και αφού δεν μπορούμε να το γιορτάσουμε όλοι παρέα τουλάχιστον ας βρούμε τρόπο να το γιορτάσουμε!”.

Barro Negro

Το cocktail του Barro Negro που θα φτιάξεις σπίτι σου 

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος μας πρότεινε μια Tommy’s Margarita (την οποία μπορείς να παραγγείλεις και από το Wolt όπως είπαμε). Θα χρειαστείς 50ml Tequila Silver, 15ml Agave syrup, 30ml Freshly squeezed Lime. Βάλε όλα τα υλικά σε ένα shaker μαζί με πάγο. Σούρωσέ τα σε ένα ποτήρι Old fashion το οποίο είναι γεμάτο πάγο. Στο τέλος γαρνίρουμε με μία φέτα lime.

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα στο Barro Negro και στην εστίαση γενικότερα; “Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα, αλλά παραμένουμε θετικοί, δίνοντας πάντα το 100%, τόσο στον πελάτη μας όσο και στους συνεργάτες μας. Θεωρώ πως στις δύσκολες στιγμές φαίνονται οι φίλοι, αναπτύσσονται πολύ όμορφες συνεργασίες και οι άνθρωποι που πραγματικά σε στηρίζουν, όπου και εμείς με την σειρά μας δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Όσο για την προσαρμογή των Bar είμαι σίγουρος ότι το ‘δαιμόνιο’ των επαγγελματιών και ανθρώπων που αγαπάνε πραγματικά τη δουλειά μας δεν θα επιτρέψει την διαιώνιση της κρίσης. Βασικός εξοπλισμός, Ασφάλεια και χαμόγελο!”.

Ο κόσμος ήδη από τις πρώτες μέρες της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας άρχισε να βγαίνει μαζικά. Θα επανέλθει όμως στην παλιά συνήθεια της μαζικής εξόδου στα bars; “Ελπίζουμε πως σιγά σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στη ‘νέα’ κανονικότητα, φυσικά με κάποιες αλλαγές αλλά ναι και θα πρέπει να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι υποστηρικτές αυτού, διαφορετικά θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μία επερχόμενη κρίση που δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε ποτέ και θα έχει παράπλευρες απώλειες, τόσο στη καθημερινότητα, όσο και στις ζωές όλων μας”.

Περιμένοντας να ανοίξει το Barro Negro αλλά και όλα τα αγαπημένα μας μαγαζιά, φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι ή αράζουμε στις πλατείες. Κανείς δεν ξέρει αν η αντιμετώπισή μας προς τα bar θα είναι ίδια. Κανείς δεν ξέρει αν θα βγαίνουμε όπως βγαίναμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πια θα μπορούμε να επισκεφτούμε όλα αυτά τα bar που μας έλειψαν. Τα λέμε εκεί λοιπόν.