
Ξέρουμε πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο στα νότια προάστια
Detox smoothies, brunch και cocktails, χορτοφαγικές επιλογές και φαγητό στη φύση.
- 25 ΙΟΥΝ 2021
Αν αυτό το Σαββατοκύριακο δεν σε βρίσκει σε κάποιο νησί και δεν θέλεις να το περάσεις αποκλειστικά αγκαλιά με το κλιματιστικό, ξέρουμε πού θα βγεις στα Νότια προάστια. Να θυμάσαι, υπάρχει πάντα η επιλογή της βουτιάς.
Κρουασάν και smoothies
Στα τραπέζια του We Sud απολαμβάνεις επιλογές που βγαίνουν κατευθείαν από το pastry shop, όπως κρουασάν με ζυμάρια αργής ωρίμανσης, babka, cinnamon rolls και macha cakes, αλλά και υγιεινές επιλογές από τον κατάλογο του brunch όπως acai και energy bowls, smoothies, φρέσκους χυμούς και φυσικά τον specialty coffee του We Sud. Σε αυτό το νέο deli – pastry shop της Βούλας, μπορείς να φτιάξεις επίσης το δικό σου σάντουιτς με εξαιρετικές επιλογές σε τυριά και αλλαντικά και φυσικά να προμηθευτείς από το ντελικατέσεν, λιχουδιές για το σπίτι.
Βασ. Παύλου 90, Βούλα
Brunch & Cocktails
Το Mr. Fox δίνει στο brunch τη θέση που του αξίζει. Το μενού του το Mr. Fox Campari Brunch αποτελείται από αυγά, sandos, σαλάτες και pancakes και ολοκληρώνεται με μία cocktail list όπου κυριαρχούν τα Spritzes, οι επιλογές με Campari και τα DIY Bloody Mary. Σαλάτα με kale, μία φίνα εκδοχή της Ceasar, mac ‘n’ cheese και Dutch Baby με παστράμι (to share), αλμυρά pancakes, open toast με καγιανά, απάκι και ντοματίνια κονφί, Morning Burger και vegan sando είναι μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίζουν.
Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
Plant based γεύσεις
Η Γή/Yi είναι ένας vegan-raw πολυχώρος φτιαγμένος με σεβασμό και αγάπη για την «πράσινη» διατροφή που προσφέρει νόστιμες επιλογές, χωρίς λακτόζης, γλουτένη και ζάχαρη, αλλά με γλυκαντικές ύλες όπως το σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου, οι χουρμάδες, τα σύκα και οι σταφίδες. Εδώ, απολαμβάνεις χυμούς και smoothies με επιλογές από διάφορα φρούτα, λαχανικά και υπερτροφές, αλλά και milkshakes με βάση το φρέσκο γάλα αμυγδάλου που παρασκευάζεται καθημερινά στην κουζίνα του μαγαζιού.Βρίσκεις επίσης γλυκά χωρίς γαλακτοκομικά, άλευρα ή αυγά, τα οποία δεν ψήνονται σε φούρνο, αλλά αφυγραίνονται μόνο όπου χρειάζεται, σε θερμοκρασία κάτω από 46°C, ώστε να μην καταστρέφονται τα θρεπτικά τους στοιχεία και απολαμβάνεις “speciality”, οργανικό καφέ Kudu ποικιλίας Arabica, στηρίζοντας κι εσύ με τη σειρά σου το fair trade.
Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
Φαγητό σε ένα περιβόλι
Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να δημιουργηθεί χωρίς καμία παρέμβαση το Περιβόλι στη Βάρη. Αναπτύσσεται κάθε μέρα, κάθε εποχή και κάθε χρόνο, βελτιώνεται και εξελίσσεται. Εδώ, κυριολεκτικά μέσα στη φύση, απολαμβάνεις την αρμονία της φύσης, γεύεσαι απλές εποχικές γεύσεις από την κουζίνα και κάνεις τον περίπατό σου ανάμεσα σε μποστάνια, δέντρα, κότες και μία λίμνη.
Στο Farm to Fork εστιατόριο τρως πιάτα ημέρας όπως μελιτζάνες παπουτσάκια, στριφτάρια με πέστο ψητής πιπεριάς, ρόκας ή βασιλικού, φασολάκια, κολοκυθάκια αυγολέμονο και κρεατόπιτα. Το πλούσιο πρωινό περιλαμβάνει αυγά σε διάφορες εκδοχές από τις κοτούλες του Περιβολιού, αυγόφετες με καραμελωμένη μαύρη ζάχαρη και κρέμα γιαουρτιού αλλά και ένα καλάθι με προζυμένιες φέτες ψωμιού και φρυγανιές χαρουπιού, βιολογικό φυστικοβούτυρο-κακάο, σπιτική μαρμελάδα εποχής, μους αγνού βουτύρου και ελιές περιβολίσιες.
Κυρηνείας (π. Κυργίων) 15, Βάρη