outnow.ch
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

16:8, η δίαιτα που άφησε μισό τον Chris Hemsworth στο In the Heart of the Sea

Ο personal trainer του ηθοποιού αποκάλυψε, χρόνια μετά, πώς τελικά ο μυώδης Thor ξεφούσκωσε σε τρομακτικό βαθμό για τις ανάγκες του ρόλου του στην κινηματογραφική μεταφορά του Μόμπι Ντικ.

Μυώδη μπράτσα, μυώδη πόδια, μυώδης γενικότερα. Ο Chris Hemsworth είναι ένας από τους πιο fit ηθοποιούς του σύγχρονου Χόλιγουντ που έχουν φτιάξει το δικό τους club -μέλη του είναι επίσης ο Rock, ο Vin Diesel, ο Jason Statham και πολλοί ακόμα- στην κινηματογραφική βιομηχανία. 

Να φανταστείς ότι θα υποδυθεί τον Hulk Hogan, στη νέα αυτοβιογραφική ταινία του διάσημου Αμερικανού παλαιστή, και οι αναρτήσεις που κάνει στο Instagram επιβεβαιώνουν ότι ο άνθρωπος έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης. Απλά αδιανόητα.

Ο προπονητής του πάντως, Luke Zocchi, σε παλαιότερη συνέντευξή του όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με το αν οι μυς του Hemsworth είναι φυσικοί ή έχουν φουσκώσει με τη βοήθεια ουσιών, είχε απαντήσει: «Ειλικρινά, ο Chris δεν έχει πάρει ποτέ στεροειδή. Μπορεί ο κόσμος να μην το πιστεύει, αλλά σας ορκίζομαι ότι είναι τόσο προσεκτικός με την υγεία του, που δεν θα την έθετε ποτέ σε κίνδυνο». Γι΄ αυτό το τελευταίο, διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις. 

Από γίγαντας Thor, σκελετωμένος φαλαινοθήρας

Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του ως Thor στη μεγάλη οθόνη και μόλις δύο μετά το δεύτερο φιλμ του franchise για τον σκανδιναβό Θεό, ο 38χρονος σήμερα Αυστραλός παρέδωσε το In The Heart Of The Sea, την κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού Μόμπι Ντικ του Herman Melville. Υποδύθηκε τον κεντρικό ήρωα, τον φαλαινοθήρα Owen Chase και ήταν πραγματικά αγνώριστος. 

Η σωματική του μεταμόρφωση ήταν εξωπραγματική, καθώς για τις ανάγκες του ρόλου χρειάστηκε να ξεφουσκώσει σε τέτοιο βαθμό που το σώμα του στέγνωσε, έμεινε μισός, σχεδόν σκελετωμένος. 

Η φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο Instagram εκείνη την εποχή είχε προκαλέσει χαμό, μιας και η φιγούρα του έμοιαζε ασθενική. 

Η δίαιτα που άφησε μισό τον Chris Hemsworth

Μία εξαετία αργότερα, ο Luke Zocchi αποκάλυψε μιλώντας στο Insider πώς έχασε τελικά τότε ο Hemsworth όλα αυτά τα κιλά – λέγεται ότι είχε πέσει 30 κιλά κάτω στη ζυγαριά.

Αφού χαρακτήρισε την όλη διαδικασία μία μεγάλη πρόκληση -επικίνδυνη θα συμπληρώναμε-, ανέφερε ότι ακολούθησε τη δίαιτα 16:8, λαμβάνοντας γύρω στις μόλις 500 θερμίδες την ημέρα: «Έκανε νηστεία 16 ώρες την ημέρα και έτρωγε μέσα στις υπόλοιπες 8».

Η δίαιτα 16:8 αποτελεί ένα είδος διαλειμματικής νηστείας (intermittent fasting), που όπως εξήγησε ο γυμναστής του ηθοποιού επιτρέπεται η κατανάλωση τροφών για 8 ώρες, ενώ τις υπόλοιπες 16 ώρες, εκείνες της νηστείας δηλαδής, επιτρέπεται μόνο η κατανάλωση νερού και ποτών χωρίς θερμίδες, για παράδειγμα σκέτο τσάι ή καφές, χωρίς ζάχαρη, γάλα ή μέλι.

Κι αν στην περίπτωση του Chris Hemsworth υπήρχε περιορισμός στις θερμίδες, στην πραγματικότητα η απώλεια βάρους είναι δυνατή χωρίς περιορισμό στην πρόσληψή τους ή αποκλεισμό διατροφικών ομάδων, αρκεί η κατανάλωση φαγητού να περιορίζεται στις συγκεκριμένες 8 ώρες της ημέρας. Αυτό τουλάχιστον είχε αποδείξει ύστερα από έρευνα το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Σικάγο των ΗΠΑ.