ΓΕΥΣΗ

4 διακεκριμένες μαγείρισσες από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας έρχονται στη Hytra

Μαζί τους φέρνουν τις περίφημες συνταγές τους και τις αγνές πρώτες ύλες από τους τόπους τους, για να δημιουργήσουν ισάριθμα ειδικά μενού με τον chef του αθηναϊκού εστιατορίου.

Η κολομπαρόπιτα, παραδοσιακή συνταγή της Χαλκιδικής, τα γιαπράκια – κλασικός μεζές της Μακεδονίας και το μπουρανί, μία εβρίτικη χορτόπιτα, είναι μερικά από τα πιάτα που θα μαγειρέψει η Γιώτα Κουφαδάκη τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Hytra Restaurant & Bar, μαζί με τον chef του εστιατορίου Γιώργο Φελεμέγκα. Η μαγείρισσα από την Μπουκαδούρα στη Νικήτη Χαλκιδικής είναι η πρώτη που φιλοξενείται στην κουζίνα του αθηναϊκού εστιατορίου στο πλαίσιο τεσσάρων ξεχωριστών βραδιών γεύσης.

Τέσσερις γυναίκες της γεύσης από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, που αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους στην εγχώρια γαστρονομική σκηνή και τα εστιατόριά τους αποτελούν προορισμό για ξένους επισκέπτες έρχονται αυτόν τον χειμώνα στο επί 14 συνεχόμενα χρόνια βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο. Μετά τη Γιώτα Κουφαδάκη, ακολουθούν οι Τασία Κουφοπούλου από το Απόμερο της Καρδίτσας (4/12), η Νικολέτα Δελατόλλα Φώσκολου από την Τήνο (15/1/2024) και η Λένα Λεντάρη από το Πανόραμα Ασκύφου Χανίων (29/1/2024).

Hytra Γιώτα Κουφαδάκη

Μαζί τους φέρνουν τις περίφημες συνταγές τους και τις αγνές πρώτες ύλες από τους τόπους τους, για να δημιουργήσουν ισάριθμα ειδικά μενού με τον Γιώργο Φελεμέγκα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ στην ίδια κουζίνα με τις τέσσερις εξαιρετικές μαγείρισσες του τόπου μας. Στο HYTRA επενδύουμε σταθερά στις ελληνικές γεύσεις, χρησιμοποιούμε υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και, με έναν συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών, δημιουργούμε τα βραβευμένα πιάτα μας. Προσωπικά, έχω μάθει και συνεχίζω να μαθαίνω πολλά από τους μάγειρες και τις μαγείρισσες της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι μαζί με τις τέσσερις κυρίες, θα παρουσιάσουμε προτάσεις που θα ενθουσιάσουν», λέει ο chef.

Στο Απόμερο Καρδίτσας, η Τασία Κουφοπούλου παραδίδει μαθήματα παραδοσιακής κουζίνας, μαγειρεύοντας τοπικά φαγητά στον ξυλόφουρνο – από μπατζίνα μέχρι αρνί γεμιστό – και συνδυάζοντας τα πιάτα με κρασιά από οινοποιούς της Θεσσαλίας. Στην Τήνο, η Νικολέτα Δελατόλλα Φώσκολου ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την παραδοσιακή μαγειρική του νησιού ενώ η Λένα Λεντάρη θα φέρει μία γεύση από την κρητική κουζίνα στην Αθήνα.

Η γαστρονομική του ταυτότητα του Hytra έχει αναπτυχθεί με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων. Η επικείμενη σύμπραξη με τις τέσσερις μαγείρισσες είναι μία υπενθύμιση ότι χρειάζεται γνώση και αγάπη για τις βάσεις τις ελληνικής κουζίνας προκειμένου να εξελιχθεί και να παρουσιαστεί στην πιο υψηλή εκτέλεσή της.