© Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΓΕΥΣΗ

5 delicatessen για να γίνει πιο νόστιμο το τραπέζι των γιορτών

Ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου που λίγη πληθωρικότητα στο τραπέζι δεν βλάπτει.

Ένα Comté 36μηνης ωρίμανσης ταιριάζει υπέροχα με ένα Cabernet Sauvignon, το αυγοτάραχο αποτελεί την ιδανική πρώτη ύλη για spaghetti ή μικρά καναπεδάκια με blinis και creme fraiche και τα ντελικάτα shortbread είναι το τέλειο συνοδευτικό για το τσάι.

Ο ερχομός των γιορτών απενοχοποιεί τα πληθωρικά τραπέζια και τις υπερβολές. Αυτά τα Χριστούγεννα, η λίστα των αγορών συμπληρώνεται με deli προϊόντα που υπόσχονται να αναβαθμίσουν το γιορτινό μενού και να σε κάνουν να νιώσεις λίγο πιο ξεχωριστά. Είναι κάτι που όλοι το έχουμε ανάγκη άλλωστε. Μια βόλτα στα delicatessen της πόλης από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τα νότια και τα βόρεια προάστια της πόλης, για να κάνεις τις αγορές σου για τις φετινές γιορτές.

Nora’s Deli

Το Nora’s Deli στο Κολωνάκι, δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις, αφού από το 2013 που άνοιξε τις πόρτες του έως και σήμερα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για εκλεκτά εδέσματα. Στα ράφια του βρίσκεις προϊόντα βιολογικά, τόσο από την Ελλάδα όσο και απ’ όλο τον κόσμο.


Στις επιλογές των ημερών για τα γιορτινά τραπέζια, συγκεντρώνει προϊόντα τρούφας, σολομό και αυγοτάραχο, καθώς επίσης ιδιαίτερες σάλτσες για κρεατικά και πουλερικά, όπως σάλτσα αχλαδιού με κρασί Μοσχάτο, Picallilli και τσάτνεϊ για τα πλατό τυριών. Για όσους αγαπούν την ιεροτελεστία του τσαγιού, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βιολογικά με διάφορες γεύσεις. Ταιριάζουν ιδανικά με πανετόνε και χειροποίητα κουλουράκια.

NORA'S DELI

 

Cibo et Vino

Εξαιρετικά προϊόντα, προσεκτικά διαλεγμένα, από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που ανανεώνονται συνεχώς βρίσκεις στο Cibo et Vino. Τυριά μαλακά, ημίσκληρα, σκληρά, ήπια, με έντονη μυρωδιά από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ελβετία, Αγγλία και όχι μόνο, αλλαντικά, καπνιστό σολομό Σκωτίας κομμένο στο χέρι, χαβιάρι, αυγοτάραχο, χειροποίητα ιταλικά κριτσίνια, κρακεράκια, αλμυρά μπισκότα, παξιμάδια, σάλτσες, μαρμελάδες, chutney, ελιές και φρέσκα ζυμαρικά έρχονται στο Cibo et Vino στην καλύτερη ποιότητα.

CIBO ET VINO ATHENS

Carnicero Meat & Delicatessen

 

Στο Carnicero δεν βρίσκεις μόνο κρέατα από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες και premium επιλογές από όλο τον κόσμο, αλλά και delicatessen προϊόντα που συμπληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία. Μοναδικά αλλαντικά από την Ιταλία και την Ισπανία, τυριά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, καθώς επίσης από Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, και πιο ιδιαίτερες επιλογές όπως καπνιστό φιλέτο τόνου ή ξιφία συμπληρώνουν την γκάμα των προϊόντων.


Dressing, σάλτσες και τσάτνεϊς, βιολογικά βότανα και ζωμοί αλλά και τα λαχταριστά ψωμάκια brioche Lydia’s για burger είναι μερικά από τα προϊόντα που φιλοξενούνται στα ράφια του καταστήματος.

CARNICERO MEAT & DELICATESSEN
  • Δημ. Βασιλείου 18, Νέο Ψυχικό / Λεωφ. Κηφισίας 322, Κηφισιά
  • Website

plateaux.gr

Στο plateaux.gr το πλατό θεωρείται μια ολοκληρωμένη εμπειρία: χρειάζεται ισορροπία υφών και γεύσεων, από το γλυκό και αλμυρό μέχρι το κρεμώδες και τραγανό, με μικρές «εκπλήξεις» που δημιουργούν ενδιαφέρον.

Η αισθητική παρουσίαση είναι κεντρική· κάθε πλατό αντιμετωπίζεται σαν μικρό έργο τέχνης που αφηγείται μια ιστορία μέσα από χρώματα και υφές. Οι αγαπημένοι συνδυασμοί της ομάδας πίσω από το εγχείρημα βασίζονται σε αντιθέσεις και αναπάντεχες γευστικές «συνομιλίες», όπως πικάντικο δίπλα σε δροσερό ή ένα έντονο τυρί μαζί με μια γλυκιά πινελιά.

Το plateaux.gr διαφοροποιείται χάρη στη σύμπραξη των τριών δημιουργών: τη γαστρονομική υπογραφή του Παύλου Σφηκάκη, την αισθητική της Olivia Webb και το conceptual υπόβαθρο της Θάνιας.

Τα πέντε θεματικά grazing boxes έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα και προσφέρουν επιλογές για κάθε περίσταση. Τα υλικά είναι εξαιρετικής ποιότητας -εκλεκτά τυριά, premium αλλαντικά, χειροποίητος gravlax, φρεσκοφτιαγμένα dips και συνοδευτικά- ενώ κάθε box διαμορφώνεται μοναδικά. Το αποτέλεσμα είναι μια premium εμπειρία πιστή στη φιλοσοφία του να μοιραζόμαστε.

PLATEAUX.GR

Κρέατα Ηπείρου Μπούμπας

Με την τεχνογνωσία τεσσάρων γενεών και κρέατα από ιδιόκτητες και συνεργαζόμενες φάρμες ελευθέρας βοσκής χωρίς αντιβιοτικά, η φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι» αποτελεί τον πυρήνα των προτάσεων από την οικογένεια Μπούμπα.

Η εορταστική συλλογή περιλαμβάνει δύο κορυφαίες δημιουργίες: το επετειακό κουτί 100 χρόνων, μια πολυτελής πρόταση που τιμά την τέχνη της ωρίμανσης και περιέχει φιλέτο και rib eye ωρίμανσης και το ρολό Beef Wellington σε συσκευασία δώρου, μια εκλεπτυσμένη και πρακτική επιλογή fine-dining, έτοιμη για ψήσιμο και ειδικά σχεδιασμένη για το γιορτινό τραπέζι.

ΚΡΕΑΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑΣ