iStock
ΓΕΥΣΗ

5 ιδιαίτερα γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι

Γλυκά εκλεπτυσμένα, φτιαγμένα με σύγχρονες τεχνικές και ποιοτικά υλικά, διεκδικούν τον χώρο τους δίπλα στα κλασικά.

Το τσουρέκι είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού και μετά ακολουθούν τα κλασικά γλυκά, όπως γαλακτομπούρεκο, προφιτερόλ και μιλφέιγ. Κι ενώ όλοι αγαπούν τις διαχρονικές αξίες, υπάρχει πάντα χώρος για το καινούργιο.

Τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κάνουν αυτό το έξτρα μίλι και προτείνουν ιδιαίτερες δημιουργίες, που πιθανότατα να μην έχουμε δοκιμάσει ξανά. Γλυκά εκλεπτυσμένα, φτιαγμένα με σύγχρονες τεχνικές και ποιοτικά υλικά διεκδικούν τον χώρο τους δίπλα στα κλασικά.

Το κλασικό τσουρέκι δίνει έμπνευση στους pastry chefs να πειραματιστούν με διαφορετικές συνταγές. Έτσι, ο Κρίτων Πουλής συνδυάζει την παράδοση με την αγαπημένη τάρτα της Brigitte Bardot, ενώ ο Marco Mure προτείνει την ιταλική Colomba. Το μιλφέιγ εκσυγχρονίζεται, το βάσκικο cheesecake προτείνεται με φρούτα του πάθους και η Βενετία δανείζει λίγη από την αίγλη της σε μία τάρτα.

Τάρτα Venezia του Le Greche

Πολύχρωμη σαν την Βενετία των εξωτικών προορισμών που έφερε στην Ευρώπη πλήθος από αρώματα, γεύσεις και πρώτες ύλες της Ανατολής. Βάση μπισκότο πορτοκάλι με γέμιση ξερά σύκα, κολοκυθόσπορο, ξερά βερίκοκα, φιστίκια Αιγίνης, σταφίδες κορινθιακές και φουντούκια, με επίγευση αλμυρής καραμέλας.

 

Colomba Pasquale του La Mole

Το τσουρέκι των Ιταλών φτιάχνεται με μία ζύμη που ωριμάζει για πολλές ώρες και παίρνει σχήμα περιστεριού, που συμβολίζει το άγιο πνεύμα και την ανάσταση. Στο ζαχαροπλαστείο La Mole, ο Marco Mure φτιάχνει και φέτος τη δική του Colomba Pasquale, η οποία διεκδικεί επάξια τη θέση της στο πασχαλινό τραπέζι.

Τσουρέκι à la tropezienne του Bon Bon Fait Maison

Το τσουρέκι a la tropezienne του Bon Bon Fait Maison.
Το τσουρέκι a la tropezienne του Bon Bon Fait Maison.

Το Τσουρέκι a la tropezienne είναι έμπνευση του chef Κρίτων Πουλή, από το γαλλικό γλυκό τάρτα tropezienne που είναι και το αγαπημένο της Brigitte Bardot. Πρόκειται για τσουρέκι γεμιστό με μια ανάλαφρη κρέμα βανίλιας στην οποία έχει προστεθεί τυρί μασκαρπόνε. Διατηρείται για τρεις ημέρες στο ψυγείο και κόβεται παγωμένο με κοφτερό μαχαίρι για να βγουν σωστά τα κομμάτια.

*Απαραίτητη η παραγγελία τηλεφωνικά ενώ μπορείς να το προμηθευτείς μέσω delivery app.

Basque Cheesecake με passion fruit στο Poulette Pastry

Το επιδόρπιο της Κυριακής του Πάσχα είναι ένα ανάλαφρο βάσκικο cheesecake που κλέβει τις εντυπώσεις. Στο Poulette Pastry φτιάχνεται με passion fruit ή φραμπουάζ ως topping και υπόσχεται το τέλειο closure μετά το φαγητό.

*Απαραίτητη η τηλεφωνική παραγγελία.

Millefeuile του Madame Fraise

Μια διαφορετική, πιο σύγχρονη εκδοχή του μιλφέιγ προτείνει το Madame Fraise. Το ghost pastry shop της πόλης φτιάχνει το κλασικό γαλλικό γλυκό με σανιγί βανίλιας Μαδαγασκάρης, πραλίνα πεκάν και καραμελωμένη σφολιάτα. Το αποτέλεσμα; Ένα φινετσάτο επιδόρπιο που ταιριάζει ιδανικά στο πασχαλινό τραπέζι.

*Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας μέσω IG με παραλαβή από το παρασκευαστήριο ή μέσω delivery app.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!