
Φαρίν Μουά: Ένα νέο micro bakery στο Περιστέρι με φοβερά ψωμιά και σάντουιτς
Ο Φίλιππος Αλεξίου έρχεται με περίσσια καλή διάθεση για ζυμώματα και συνταγές που θα αλλάζουν ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά και την εποχή.
- 15 ΙΟΥΛ 2025
Με μία πρώτη σκέψη, θα έλεγε κανείς ότι το Περιστέρι τα έχει όλα: μαγαζιά που έχουν επενδύσει στον ποιοτικό καφέ, all day προτάσεις, μεζεδοπωλεία, bar, street food, ποιοτικό παγωτό και τα καλύτερα κοκάκια που θα βρεις στην πόλη.
Οι κάτοικοι έχουν τα στέκια τους – δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι φίλοι μου δεν ξεκουνιούνται εύκολα από την περιοχή. Και φαίνεται ότι πάντα υπάρχει χώρος για κάτι καινούργιο, όπως ισχύει, άλλωστε, στην αθηναϊκή εστίαση. Μαγαζιά ανοίγουν, κλείνουν, αλλάζουν χέρια, με αποτέλεσμα να συζητάμε πάντα για κάτι καινούργιο.
Ως άνθρωπος που αγαπώ τον καφέ, τις ζύμες και, γενικά, την ιεροτελεστία του πρωινού γεύματος – χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να περιμένω το Σαββατοκύριακο – η άφιξη του Φαρίν Μουά μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Αρχικά, πρόκειται για έναν χώρο καθαρό στο μάτι, πολύ φωτεινό, με ωραίες λεπτομέρειες, που τώρα το καλοκαίρι είναι μια όαση δροσιάς στο εσωτερικό του.
Επίσης, σημαντικό είναι ότι το εργαστήριο όπου γίνονται όλες οι παρασκευές βρίσκεται στο ισόγειο και είναι, με τη σειρά του, περιτριγυρισμένο από μεγάλες τζαμαρίες. Τρίτο και πιο ελκυστικό είναι τα καρβέλια και όλα τα υπόλοιπα αλμυρά και γλυκά που βρίσκουν τη θέση τους στις βιτρίνες. Οι κωδικοί είναι μετρημένοι για αρχή, αλλά από τον Σεπτέμβριο θα εμπλουτιστούν, καθώς υπάρχει ελευθερία για δημιουργικότητα.
Εδώ έρχεται ο Φίλιππος Αλεξίου (Line, Walk In) με περίσσια καλή διάθεση για ζυμώματα και συνταγές που θα αλλάζουν ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά και την εποχή. Οτιδήποτε σχετίζεται με ζύμες φτιάχνεται μέσα στην κουζίνα, ενώ δίνεται βάση στην ανακύκλωση των υλικών.
Προς το παρόν, το Φαρίν Μουά ανοίγει νωρίς το πρωί, για να προμηθευτείς φρεσκοψημένο ψωμί (προζυμένιο, πολύσπορο, ελιόψωμο με σκόρδο και ρίγανη, σοκολατένιο με χαρούπι), φοκάτσια και σάντουιτς (δοκίμασε το μπριός), καθώς και πίτα ημέρας.
Στα γλυκά, βρίσκεις μπισκότα, ντόνατς, μπράουνι, babka, διάφορα κέικ αλλά και μπολ με γκρανόλα. Μερικές επιλογές σε σαλάτες ολοκληρώνουν τις προτάσεις για φαγητό. Τώρα που είναι αρχή, το μαγαζί κλείνει στις 16:30, αλλά το Σάββατο το ωράριο επεκτείνεται έως τις 19:30, για ένα ποτήρι κρασί ή Aperol με τυράκια και cicchetti.
Γιατί έχουν νόημα αυτές οι αφίξεις; Γιατί όταν οι άνθρωποι καταφέρνουν και μένουν πιστοί στο αρχικό τους όραμα, εμείς, ως καταναλωτές, έχουμε περισσότερες επιλογές για να διαλέξουμε. Είτε αυτό σημαίνει ένα καλό ψωμί, είτε ένα φρέσκο σάντουιτς με ποιοτικά υλικά, είτε ένα κέικ χωρίς διογκωτικά και έτοιμα μείγματα. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό για να μιλάμε για ώρες. Είναι σημαντικό, όμως, όταν φτιάχνεται με αγάπη και συνέπεια στην ποιότητα και τη γεύση.
ΦΑΡΙΝ ΜΟΥΑ
- Ερυθραίας 2, Περιστέρι
- 2105754553
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.