ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

Ένας all-day προορισμός με σύγχρονο, κομψό ύφος που προσαρμόζεται διακριτικά στη ροή της ημέρας. Από το πρωινό έως τα late-night cocktails, κάθε στιγμή αποκτά τον δικό της ρυθμό.

Μπαίνοντας στο λόμπι του King George, αφήνεις πίσω σου τη βοή της πλατείας Συντάγματος σαν να περνάς μέσα από αόρατη κουρτίνα. Ο κόσμος συνεχίζει να κινείται λίγα μέτρα παραπέρα, όμως εσύ βρίσκεσαι πια σε έναν χώρο που απομονώνει με λεπτότητα τον επισκέπτη, χωρίς ποτέ να τον αποκόπτει από τον παλμό της πόλης.

Τα προσεκτικά επιμελημένα έργα τέχνης, τα βαθιά χρώματα, οι γήινες υφές και τα φυτά που «αναπνέουν» σε κάθε γωνιά, δημιουργούν το αίσθημα μιας ήρεμης αγκαλιάς. Στο κέντρο όλων, το μπαρ στέκει σαν φυσικό σημείο αναφοράς – μια σκηνή εκεί όπου η καθημερινότητα της Αθήνας συναντά τη διαχρονική φιλοξενία ενός ιστορικού ξενοδοχείου.

Το Ξενοδοχείο King George παρουσιάζει με ενθουσιασμό το νέο του κόσμημα:

George, The Lobby Bar. Τοποθετημένο στο λόμπι, δίπλα από τη ρεσεψιόν και με ανεξάρτητη είσοδο για τους επισκέπτες, είναι ένας χώρος που αποπνέει κοσμοπολίτικη αύρα και που πολύ σύντομα αναμένεται να γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας.

Είναι το ιδανικό μέρος για ένα επαγγελματικό ραντεβού αλλά και για να δεις έναν φίλο για ένα μεσημεριανό διάλειμμα. Μετά το απόγευμα, το σκηνικό αλλάζει και ο χώρος σε προσκαλεί να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου.

Τον σχεδιασμό του επιμελήθηκε το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Goddard Littlefair, συνδυάζοντας τη νεοκλασική πολυτέλεια με τη σύγχρονη άνεση με την ατμόσφαιρα να σε μαγνητίζει από το πρώτο βλέμμα.

Το φως που μπαίνει από τα μεγάλα ανοίγματα, η απαλότητα των υλικών, οι αναφορές στη φύση και την ελληνική αρχιτεκτονική μετατρέπουν τον εσωτερικό χώρο σε μια οργανική προέκταση της πόλης – έναν τόπο όπου ταξιδιώτες και κάτοικοι της πόλης συναντιούνται και μοιράζονται στιγμές.

Στους τοίχους, μικρές «στάσεις» τέχνης αποκαλύπτονται διαδοχικά. Από τους κλασικούς Γιάννη Μόραλη, Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα και Σπύρο Βασιλείου, μέχρι τους σύγχρονους δημιουργούς Φίλιππο Θεοδωρίδη, Τίνα Καραγεώργη, Πέγκυ Κλιάφα, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Σοφία Πετροπούλου και τη φωτογράφο Ζέττα Αντσακλή, τα εξαίσια έργα Νέας Ελληνικής Τέχνης δημιουργούν μια εικαστική αφήγηση στον χώρο.

Το George, The Lobby Bar  λειτουργεί ως all-day προορισμός με σύγχρονο, κομψό ύφος που προσαρμόζεται διακριτικά στη ροή της ημέρας. Από το πρωινό έως τα late-night cocktails, κάθε στιγμή αποκτά τον δικό της ρυθμό.

Οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς έχουν επιμεληθεί ένα μενού που παντρεύει τις διεθνείς κλασικές επιλογές με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, δημιουργώντας μια εμπειρία που συνδέει παράδοση και σύγχρονη γαστρονομία.

Χειροποίητα αρτοποιήματα, αφράτα brioche, ζεστές πίτες και αλμυρές τάρτες συναντούν πιάτα με νοσταλγική αύρα και καθαρή ελληνική γεύση. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η τρυφερή δημιουργία «Ψωμί, Βούτυρο & Μέλι», μια επιστροφή σε πρωινά της παιδικής ηλικίας.

Το μέλι προέρχεται από τα «υιοθετημένα» μελίσσια του ξενοδοχείου στην Κερκίνη Σερρών, το βούτυρο παράγεται με γάλα ζώων που εκτρέφονται με τροφές υψηλής διατροφικής αξίας στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ τα προζυμένια καρβέλια ζυμώνονται και ψήνονται στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου. Οι μαρμελάδες, φτιάχνονται από φρούτα που συλλέγονται με το χέρι στη Λάρισα, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και επιβεβαιώνουν την προσήλωση της ομάδας στην αυθεντικότητα, τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό στα ελληνικά προϊόντα.

Τα πιάτα που συνθέτουν το πρωινό και το lunch menu ξεφεύγουν από τις κλασικές επιλογές, με προτάσεις που είναι τόσο νόστιμες όσο και θρεπτικές, όπως η κρέπα με φαγόπυρο, αυγά Florentine και φέτα Π.ΟΠ. και η σαλάτα του αγρού με νιφάδες λαχανικών, μπρόκολο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται στη λογική του zero food waste, ενώ η εμπειρία κορυφώνεται με το εντυπωσιακό trolley viennoiserie, γεμάτο ζεστά κρουασάν  (γλυκά και αλμυρά) που ετοιμάζονται καθημερινά και σερβίρονται σαν μικρή τελετουργία.

Εξαιρετικό είναι επίσης το καρπάτσιο μόσχου με γραβιέρα τρούφας και αγκινάρα Τήνου. Τα ζυμαρικά κοχύλι με κρέμα πεκορίνο και φιστικιού, με αυγοτάραχο, είναι ένα πιάτο – σήμα κατατεθέν στο μενού χάρη στη φινετσάτη γεύση του. Κάντε μία χάρη στον εαυτό σας και συνοδέψτε τον καφέ σας μετά το γεύμα με το Paris Breast, το οποίο εδώ δημιουργούν σε μία εκδοχή με κρέμα και πραλίνα φουντουκιού.

Με το που χαμηλώνουν τα φώτα, το George, The Lobby Bar μεταμορφώνεται και το επιβλητικό μπαρ κεντρίζει το βλέμμα. Η κάρτα ποτών δίνει έμφαση σε premium gin και tequila, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις του fine drinking.

Τα signature cocktails, εμπνευσμένα από τις έξι αισθήσεις και βασισμένα στη φιλοσοφία του zero waste, παρασκευάζονται tableside, πάνω στο εντυπωσιακό mobile cart. Οι επισκέπτες επιλέγουν το bitter της προτίμησής τους μέσα από μια σειρά ειδικών aromatic sprays – μια διαδραστική τελετουργία που δημιουργεί μια μικρή προσωπική στιγμή. Πίσω από κάθε ποτό υπάρχει μια ιστορία για την έμπνευση, τα υλικά, την προέλευση.

Στο πλάι, μια συλλογή κομψών bites αναβαθμίζει την εμπειρία, καθώς βρίσκει κανείς Lobster mac & cheese, beef tartare éclair, bao με γαρίδα tempura, αλλά και μια εντυπωσιακή παρουσίαση στρειδιών πάνω σε πάγο.

Το σύνολο ολοκληρώνεται από λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν την προσήλωση στην ποιότητα, από τις πορσελάνες Ecaille crème και τις χειροποίητες στολές της Zeus + Dione, όλα συνθέτουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

GEORGE, THE LOBBY BAR

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KING GEORGE