Πώς βιώνει ένας μάγειρας την καλοκαιρινή σεζόν
Τρεις μάγειρες μοιράζονται τις εμπειρίες τους για την καλοκαιρινή σεζόν, μια περίοδο που παραδοσιακά για τον υπόλοιπο κόσμο είναι συνδεδεμένη με τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες του χρόνου.
- 2 ΙΟΥΝ 2023
Τρεις μάγειρες μοιράζονται τις εμπειρίες τους για την καλοκαιρινή σεζόν, μια περίοδο που παραδοσιακά για τον υπόλοιπο κόσμο είναι συνδεδεμένη με τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες του χρόνου.
Ζητήσαμε από 8 Αθηναίους να μοιραστούν μαζί μας πού έφαγαν καλά τελευταία φορά στην πόλη και ποιο ήταν το πιάτο που ξεχώρισαν.
Μια σιροπιαστή καρυδόπιτα με φρέσκια σαντιγί, αποτελεί το γλυκό-σήμα κατατεθέν στο ζαχαροπλαστείο της οδού Χαλκίδος εδώ και 60 χρόνια.
Επιλέξαμε έξι μαγαζιά με κλασικές τυρόπιτες στην Αθήνα με σκοπό να αναδείξουμε εντελώς υποκειμενικά τις καλύτερες.
Το μαγαζί των Γιάννη Λουκάκη και Σπύρου Πεδιαδιτάκη αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ τους μήνες που έρχονται.
Περιορισμοί στην ώρα και τις κρατήσεις αποτελούν τις νέες συνθήκες σε αρκετά εστιατόρια της Αθήνας. Πόσο επηρεάζει αυτό τη διασκέδασή μας;
Στο Portofino ο Τρυφωνας Πατρινός συνεχίζει να φτιάχνει καναδέζικη πίτσα όπως ο παππούς του, με την ίδια συνταγή στο ζυμάρι και τη μυστική σάλτσα.
Ο 28χρονος μάγειρας στο Simul μάς θυμίζει πως τα μεγαλύτερα success stories βρίσκονται δίπλα μας και όχι στη μεγάλη οθόνη.
Σε αυτά τα μαγαζιά μπορείς να συνοδεύσεις τα μοναδικά πιάτα με καλοφτιαγμένα ευφάνταστα κοκτέιλ.
Τα αθηναϊκά μαγαζιά που σερβίρουν παγωτό μηχανής σε κλασικές αλλά και πιο περίτεχνες γεύσεις.
Σε αυτά τα μπαρ μπορείς να συνοδεύσεις το απεριτίφ ή το κοκτέιλ σου με νόστιμα πιάτα που απολαμβάνεις καλύτερα στο όρθιο και χωρίς μαχαιροπίρουνα.
Όλα τα μαγαζιά που πρέπει να ξέρεις για πίτσα, ασιατική κουζίνα, cocktails και κρασί, αλλά και κλασικά γλυκά, στην Κηφισιά.
Το Marili είναι η νέα άφιξη στην αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας και ξεφουρνίζει από το πρωί παραδοσιακές νοστιμιές της Γεωργίας.
Η οινική μας κουλτούρα έχει αλλάξει και η άνθιση των wine bars έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωσή της. Πλέον πίνουμε τα κρασιά μας χαλαρά και ανεπιτήδευτα σε μαγαζιά από τη μία άκρη της Αθήνας έως την άλλη.
Στη νέα εποχή της, η ελληνική κουζίνα μπορεί να εξελιχθεί και να πειραχτεί με επιτυχία και τα παρακάτω εστιατόρια το επιβεβαιώνουν.