UNSPLASH
ΓΕΥΣΗ

Πού θα βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο στα Νότια Προάστια

Από τη Γλυφάδα μέχρι τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, τα παρακάτω μαγαζιά γίνονται ιδανικοί προορισμοί για το καλοκαίρι.

Καλοκαίρι και νότια προάστια πάνε μαζί. Από τη Γλυφάδα με τις καφετέριες και τα μπαρ της μέχρι τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, που χαρακτηρίζονται από μία πιο χαλαρή διάθεση, έχεις αρκετές επιλογές για τις εξόδους σου.

Στα νότια μπορείς επίσης να συνδυάσεις μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό. Αφήνοντας πίσω τη Γλυφάδα, δύο διαδοχικές παραλίες σε περιμένουν στο Μεγάλο Καβούρι, με ελεύθερο και οργανωμένο τμήμα, ενώ στη συνέχεια, τα μαγειρευτά του Λουιζίδη είναι βάλσαμο.

Στα Λιμανάκια, τα βράχια σχηματίζουν στην ακτογραμμή μικρούς φυσικούς κολπίσκους, που είναι ιδανικοί για βουτιές. Μετά από εκεί, έφυγες για ένα καταπράσινο Περιβόλι που σε κάνει να νιώθεις σαν να κάνεις διακοπές.

Για plant based γεύσεις στη Γή

Η Γή/Yi είναι ένας vegan-raw πολυχώρος φτιαγμένος με σεβασμό και αγάπη για την «πράσινη» διατροφή που προσφέρει νόστιμες επιλογές, χωρίς λακτόζης, γλουτένη και ζάχαρη, αλλά με γλυκαντικές ύλες όπως το σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου, οι χουρμάδες, τα σύκα και οι σταφίδες.

Εδώ, απολαμβάνεις χυμούς και smoothies με επιλογές από διάφορα φρούτα, λαχανικά και υπερτροφές, αλλά και milkshakes με βάση το φρέσκο γάλα αμυγδάλου που παρασκευάζεται καθημερινά στην κουζίνα του μαγαζιού.

Βρίσκεις επίσης γλυκά χωρίς γαλακτοκομικά, άλευρα ή αυγά και απολαμβάνεις “speciality”, οργανικό καφέ Kudu ποικιλίας Arabica, στηρίζοντας κι εσύ με τη σειρά σου το fair trade.

Για κρασί και σνακ στο Wesud

Στα τραπέζια του Wesud απολαμβάνεις επιλογές που βγαίνουν κατευθείαν από το pastry shop, όπως κρουασάν με ζυμάρια αργής ωρίμανσης, babka, cinnamon rolls και macha cakes. Κι ενώ υπάρχουν αρκετές προτάσεις για πρωινό και brunch, το deli – pastry shop της Βούλας δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο κρασί.

Η αγάπη των ιδιοκτητών γύρω από αυτό έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας κάβας με περισσότερες από χίλιες διαφορετικές ετικέτες από τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα. Δεν έχεις παρά να φτιάξεις το δικό σου σάντουιτς με εξαιρετικές επιλογές σε τυριά και αλλαντικά για να συνοδεύσεις το κρασί σου.

Για μαγειρευτά και μεζέδες στον Λουιζίδη

Άρρηκτα συνδεδεμένο με τα μαγειρευτά και τη Βουλιαγμένη είναι το όνομα του Λουιζίδη. Βρίσκεις παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, από λαδερά και όσπρια μέχρι κοκκινιστό και κεφτέδες, μεζεδάκια για το ούζο και το κρασί αλλά και πιο πειραγμένα πιάτα.

Για φαγητό σε ένα Περιβόλι

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να δημιουργηθεί χωρίς καμία παρέμβαση το Περιβόλι στη Βάρη. Αναπτύσσεται κάθε μέρα, κάθε εποχή και κάθε χρόνο, βελτιώνεται και εξελίσσεται. Εδώ, κυριολεκτικά μέσα στη φύση, απολαμβάνεις την αρμονία της φύσης, γεύεσαι απλές εποχικές γεύσεις από την κουζίνα και κάνεις τον περίπατό σου ανάμεσα σε μποστάνια, δέντρα, κότες και μία λίμνη.

Στο Farm to Fork εστιατόριο τρως πιάτα ημέρας όπως μελιτζάνες παπουτσάκια, στριφτάρια με πέστο ψητής πιπεριάς, ρόκας ή βασιλικού, φασολάκια, κολοκυθάκια αυγολέμονο και κρεατόπιτα. Το πλούσιο πρωινό περιλαμβάνει αυγά σε διάφορες εκδοχές από τις κοτούλες του Περιβολιού, αυγόφετες με καραμελωμένη μαύρη ζάχαρη και κρέμα γιαουρτιού αλλά και ένα καλάθι με προζυμένιες φέτες ψωμιού και φρυγανιές χαρουπιού, βιολογικό φυστικοβούτυρο-κακάο, σπιτική μαρμελάδα εποχής, μους αγνού βουτύρου και ελιές περιβολίσιες.