ΤΟ ΠΙΑΤΟ

Στο Comal, το Taco Berenjena θυμίζει μεξικάνικο ιμάμ

Χορτοφαγικό και καλοκαιρινό ταυτόχρονα, τα tacos με μελιτζάνα είναι το πιάτο που θέλουν όλοι στο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου.

Όλοι αγαπάμε τα tacos. Τρώγονται κάθε στιγμή της ημέρας, ταιριάζουν με όλα και είναι νόστιμα. Στο Comal, το εστιατόριο – μπαρ που άνοιξε ο Γιάννης Λουκάκος (Ψωμί & Αλάτι, Alio, Alio Pizzeria) στο Χαλάνδρι, οι μεξικάνικες γεύσεις συνδυάζονται με τα καλοφτιαγμένα cocktails, από την ομάδα του The Bar In Front of The Bar.

Το όνομα του μαγαζιού παραπέμπει στο ειδικό σκεύος όπου ψήνονται οι αρέπας και οι τορτίγιες, κάνοντας ουσιαστικά τον πρόλογο για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει.  Όπως καταλαβαίνεις, τα tacos έχουν την τιμητική τους.

Tacos

Η μεξικάνικη κουζίνα είναι αρκετά fun, καθώς είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες γεύσεις, εντάσεις και χρώματα. Τα tacos αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της και στην περίπτωση του Comal συνδυάζονται ιδανικά με κλασικά αγαπημένα cocktails, όπως η Margarita (την οποία μπορείς να κάνεις όσο spicy θέλεις).

Στο μενού βρίσκεις επιλογές με χοιρινό λαιμό, τηγανητό κοτόπουλο και γαρίδα αλλά αν θέλεις κάτι πραγματικά δροσιστικό, καλοκαιρινό και χορτοφαγικό, το Taco Berenjena είναι το πιο δυνατό πιάτο.

Μελιτζάνα μαγειρεμένη με δύο διαφορετικούς τρόπους, σάλτσα mole αμύγδαλο, τραγανό κρεμμύδι και crema μπαίνουν σε τορτίγια καλαμποκιού, συνθέτοντας tacos που παραπέμπουν σε ιμάμ. Ο πουρές μελιτζάνας περιλαμβάνει αρκετά κρεμμύδια που χαρίζουν την αψάδα τους, μυρωδικά και μία σάλσα από καπνιστή πιπεριά που ονομάζεται morita, ενώ οι υπόλοιπες μελιτζάνες ψήνονται με ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών. Όλα μαζί σε μία μπουκιά δημιουργούν μια πολυδιάστατη γεύση.

 

Για να μην έχεις άγνωστες λέξεις, η μεξικάνικη σάλτσα mole απαιτεί αρκετά συστατικά, από μπαχαρικά μέχρι ξηρούς καρπούς και αρκετό χρόνο για την παρασκευή της. Σερβίρεται πάνω από κοτόπουλο ή με enchiladas, burritos και φυσικά tacos. Η crema παραπέμπει αρκετά στη sour cream και προσθέτει την τέλεια πινελιά σε πολλά μεξικάνικα πιάτα, από tacos, tostadas και enchiladas μέχρι οτιδήποτε πικάντικο για να ρίξεις τους καυτερούς τόνους.

Ένα από τα πιο fun κομμάτια είναι ότι στο Comal μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου tacos, επιλέγοντας ανάμεσα σε λαβράκι μαριναρισμένο με adobo στη σχάρα, μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε mole poblano και πουρέ από μαύρα φασόλια, χοιρινό λαιμό με μπαχαρικά στη σχάρα.