Feelin' Good / Panagiotis Delhas
ΓΕΥΣΗ

Στο Feelin’ Good για τέλειο Gin & Tonic και corn dog

Το μπαρ στο Κουκάκι είναι ιδανικό για μετά τη δουλειά, όταν θέλεις να πιεις ένα καλοφτιαγμένο cocktail, να μοιραστείς κάτι νόστιμο και να πάρεις τον δρόμο της επιστροφής.

Δεν σου βγάζουν όλα τα μπαρ την αίσθηση ότι μπορείς να πας κατευθείαν μετά τη δουλειά, να αποσυμπιεστείς και να χαλαρώσεις χωρίς να το παρακάνεις με το ποτό. Κι ενώ όλοι έχουμε τα στέκια μας, είναι ωραίο να δίνεις ευκαιρίες σε καινούργια μαγαζιά, που μπορεί να σε εκπλήξουν ευχάριστα. Κάτι τέτοιο συνέβη και με το Feelin’ Good στο Κουκάκι, που έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του περασμένου έτους.

Η ομάδα πίσω από το εγχείρημα είχε στο μυαλό της να στήσει ένα μοντέρνο, αμερικάνικο μπαρ και παραμένει συνεπής στη φιλοσοφία της τόσο με το κομμάτι του ποτού όσο και του φαγητού. Αξίζει να πιάσεις θέση στην μπάρα – αν πας νωρίς (ανοίγει στις 18:00) μιας και θα βρεις άνετα θέση, πριν έρθουν όσοι έχουν όρεξη για ξενύχτι.

Έχεις μπροστά σου ένα γεμάτο δίωρο για να πιεις ένα – δύο άπαιχτα ποτά, να μοιραστείς κάτι πολύ νόστιμο με την παρέα σου και να πάρεις τον δρόμο της επιστροφής. Τουλάχιστον, αυτό είναι το δικό μου ιδανικό σενάριο.

Εδώ αγαπούν τα highballs, δίνουν σημασία στο παγωμένο ποτήρι – το μαρτυρά και ο καταψύκτης βιτρίνα, και φυσικά τα premium spirits που χρησιμοποιούν για τη ροή τους, όπως επίσης και τα αναψυκτικά.

Από το ξεκίνημά του, το Feelin’ Good τίμησε σύγχρονους αμερικανούς bartenders, παρουσιάζοντας, ως tribute στην κληρονομιά τους, ένα modern classic menu με cocktails. Έτσι, με περίσσια φροντίδα και εξαιρετικά υλικά, βρίσκεις μεταξύ άλλων το διάσημο πια Espresso Martini, το Garibaldi που αγαπήθηκε ξανά και το Benton’s Old Fashioned, το οποίο εμφανίστηκε κάπου γύρω στο 2008, όταν ο μπάρμαν Don Lee πρωτοσκέφτηκε την ιδέα της έγχυσης λίπους (το fat washing trend) από μπέικον σε μπέρμπον.

Στη μικρή αλλά προσεγμένη wine list που έχει επιμεληθεί η Χρύσα Γιατρά, βρίσκεις σαμπάνια σε ποτήρι, επιλογή σε orange και κεφαλονίτικη Ρομπόλα, καθώς επίσης και κάποιες ετικέτες από τον αμερικάνικο αμπελώνα. Στις μπύρες πάλι, πρωτοστατούν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, όπως η Blame the Sun. Το bar food που έχει δημιουργήσει ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα είναι απόλυτα ταιριαστό με τα παραπάνω, τίποτα δεν είναι προκατασκευασμένο – αντιθέτως όλα φτιάχνονται από φρέσκες πρώτες ύλες στην κουζίνα του μαγαζιού.

Signature πιάτο το Chicken Waffles, τη δημιουργία του οποίου χρωστάμε στα jazz bars και το Χάρλεμ, το οποίο όπως και τα υπόλοιπα τηγανητά (bites deep fried μπρόκολου και μανιταριών) ταιριάζει ιδανικά με long drinks, ανθρακωμένα ποτά και φυσαλίδες γενικότερα. Ένα Smash με black angus και sriracha mayo επιβεβαιώνει πώς το burger είναι το απόλυτο φαγητό που θέλεις στην μπάρα και το Corn Dog με χοιρινό λουκάνικο, american cheese, πικάντικη μαγιονέζα και μουστάρδα είναι άλλο ένα american classic που θα ταιριάξει με ένα G&T.

Στο Feelin’ Good φημίζονται και για την Paloma τους που συνοδεύει ιδανικά τη Ceasar’s salad, μιας και η συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζει γενικότερα με παγωμένα cocktails που φτιάχνονται με white spirits (σκέψου ακόμα κι ένα Dry Martini). Όταν ένα μπαρ φροντίζει να είναι όλα νόστιμα και καλοφτιαγμένα χωρίς να το φωνάζει, το λες και επιτυχία.