ΓΕΥΣΗ

Στο Grill Spot στην Καλλιθέα για τυλιχτό με κοντοσούβλι

Καλαμάκια, χωριάτικο λουκάνικο, φρεσκοζυμωμένο μπιφτέκι, πανσέτα, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, κοτόπουλο σχάρας, μπριζολάκια και γουρουνοπούλα καταφτάνουν στο τραπέζι σου σε μερίδες με πίτα και πατάτες, ενώ μπορείς επίσης να φτιάξεις τυλιχτό ή σάντουιτς με αρκετά από τα κρεατικά.

Στην αναζήτηση για το καλό σουβλάκι, θα πρέπει να παρακάμψεις την πορεία σου αρκετές φορές ώστε να ανακαλύψεις τα μαγαζιά της γειτονιάς, αυτά που προσπαθούν να σταθούν με την ποιότητα και το μεράκι τους. Κάπως έτσι, θα βρεθείς στην Καλλιθέα. Εκεί, στην περιοχή που κατοικεί και δραστηριοποιείται ο Γιώργος Νικολαϊδης, επέλεξε να τολμήσει στον χώρο της εστίασης και να ανοίξει ένα ψητοπωλείο για μερακλήδες.

Με καταγωγή από τον Πόντο, ο ίδιος κουβαλάει μια μεγάλη γαστρονομική κληρονομιά η οποία δεν του επιτρέπει να παρεκκλίνει της γεύσης και της ποιότητας. Με αυτή τη φιλοσοφία άνοιξε το Grill Spot, που σήμερα σβήνει το πρώτο του κεράκι και κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας. Εκεί, σε έναν πεντακάθαρο χώρο, όπου τους τοίχους στολίζουν κάδρα με ατάκες σπουδαίων προσωπικοτήτων, γύρω από το φαγητό, και στοιχεία από την πατρίδα του (βλέπε την ποντιακή λύρα και τα κέρατα για το σερβίρισμα του κρασιού), έχει στηθεί μια ψησταριά με κάρβουνο και σούβλες.

Η βάση για οτιδήποτε φτιάχνεται στο μαγαζί είναι η πρώτη ύλη. Καθημερινά, καταφτάνουν στο κατάστημα προμηθευτές με μικρές ποσότητες προκειμένου να είναι όλα φρέσκα. Κατάψυξη για τα κρέατα δεν υπάρχει, παρά μόνο για τα ποτήρια της μπύρας. Το κοκορέτσι είναι χειροποίητο και ειδική παραγγελία για τα Σάββατα, η προβατίνα έρχεται από το Μενίδι. Η φέτα είναι Καραλής, οι πίτες Αλέξακης και τα αφράτα ψωμάκια για το σάντουιτς ζυμώνονται σε φούρνο της Γλυφάδας.

grill spot

Το κοντοσούβλι – χοιρινό και κοτόπουλο – είναι το σήμα κατατεθέν του Grill Spot, καθώς μπορείς να το πάρεις με το κιλό αλλά και σε τυλιχτό. Καλαμάκια, χωριάτικο λουκάνικο, φρεσκοζυμωμένο μπιφτέκι, πανσέτα, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, κοτόπουλο σχάρας, μπριζολάκια και γουρουνοπούλα καταφτάνουν στο τραπέζι σου σε μερίδες με πίτα και πατάτες, ενώ μπορείς επίσης να φτιάξεις τυλιχτό ή σάντουιτς με αρκετά από τα κρεατικά.

Σπεσιαλιτέ είναι το σασλίκ, μια ποντιακή συνταγή με χοιρινό κρέας που μαρινάρεται και ψήνεται σε μεταλλική βέργα για να το απολαύσεις με χειροποίητο σατσιμπέλι, την πιο ωραία σάλτσα ντομάτας που έχεις δοκιμάσει.

saslik santouits - grill spot

Εξαιρετικές είναι και οι σαλάτες, όπως αυτή με το ψητό χαλούμι και μία ποικιλία πράσινων λαχανικών, με αποξηραμένα φρούτα και πιπεριά Φλωρίνης, ενώ από τα ορεκτικά αξίζει να δοκιμάσεις τη σπιτική τυροκαυτερή και την ψητή φέτα με ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι. Τα Σάββατα, το μενού εμπλουτίζεται με κοκορέτσι και γουρουνοπούλα – αλλά αν έχει όρεξη η παρέα μπορείς να το παραγγείλεις και μια οποιαδήποτε άλλη μέρα.

Το Grill Spot συνδυάζει ένα ψητοπωλείο για τους μερακλήδες κρεατοφάγους αλλά την ίδια στιγμή εξυπηρετεί την ανάγκη για γρήγορο και ποιοτικό φαγητό. Σκέψου ένα τυλιχτό με λουκάνικο ή ένα σάντουιτς με σασλίκ. Αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σου είναι σε κοντινή περίμετρο, μπορείς να παραγγείλεις σε πιο προνομιακές τιμές, εύκολα μέσω της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το κατάστημα.