ΓΕΥΣΗ

Στο Labros Bakery για τυρόπιτα, χωριάτικο ψωμί και σιροπιαστά γλυκά

45 χρόνια φούρναρης, ο Λάμπρος Φώτος έχει αφήσει στην επόμενη γενιά μια νόστιμη κληρονομιά.

Αν μένεις στον Γέρακα ή στις γύρω περιοχές, πιθανότατα να έχεις πιάσει ήδη στο ραντάρ σου κάποια από τα γευστικά διαμαντάκια που βρίσκονται εκεί. Όταν μιλάμε μάλιστα για περιοχές εκτός κέντρου, η φήμη των μαγαζιών δεν εξαπλώνεται τυχαία στη γειτονιά. Ανάλογη είναι και η περίπτωση του Labros Bakery and more, του φούρνου που έχει το δικό του παρασκευαστήριο και φημίζεται για το ψωμί, τα αρτοσκευάσματα και τα γλυκά του.

Πίσω από την επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση που άνοιξε στη Λεωφόρο Γέρακα το 1998 βρίσκεται ο Λάμπρος Φώτος. Αφού μπήκε στους φούρνους από 14 ετών αποφάσισε να ανοίξει το δικό του εργαστήριο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, έχοντας την εποπτεία στο καθετί καθώς ό,τι βρίσκεις στο κατάστημα είναι δικής τους παραγωγής.

Στο Labros Bakery θα προμηθευτείς το ψωμί της εβδομάδας, από το κλασικό χωριάτικο, ολικής και προζύμι μέχρι πιο ιδιαίτερες επιλογές όπως καλαμποκάλευρο με ρίγανη. Φτιάχνουν επίσης το δικό τους ψωμί σε φέτες του τοστ αλλά μπορείς πάντα να ζητήσεις να σου κόψουν το ψωμί της επιλογής σου. Δικής τους παραγωγής είναι όλα τα σφολιατοειδή, με την τυρόπιτα που ζυμώνεται καθημερινά με τη δική τους ξεχωριστή ζύμη και γέμιση φέτα – μυζήθρα, να ξεπουλάει κάθε πρωί. Αναμφίβολα θα βρείς το ιδανικό πρωινό για το χέρι, μαζί με τον ποιοτικό καφέ της εταιρείας illy που προσφέρουν.

Ξεχωρίζουν τα φρέσκα σάντουιτς με το δικό τους ψωμί, τα χειροποίητα κριτσίνια αλλά και τα τσουρέκια. Θα βρεις ατομικό με πραλίνα σοκολάτας ή σκέτο και σε μεγάλο μέγεθος βασισμένο σε οικογενειακή πολίτικη συνταγή. Τα παραπάνω συμπληρώνονται από διάφορα είδη αρτοπαρασκευασμάτων, όπως βουτήματα, κουλούρια και κεικ. Η ηπειρώτικη καταγωγή της οικογένειας δεν θα μπορούσε να αφήσει τις παραδοσιακές πίτες, με πρώτη και καλύτερη τη σπανακόπιτα. Επιλέγουν ελληνικά προϊόντα για τις συνταγές τους και
ελέγχουν κάθε στάδιο παραγωγής μέχρι να φτάσει στα χέρια μας. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει υπηρεσία delivery.

Ξεχωριστό είναι το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής όπου κι εδώ ο pastry chef φροντίζει για την ποιότητα και τη φρεσκάδα των γλυκών. Φίνες τάρτες με φράουλες και κρέμα πατισερί, τούρτες σε λαχταριστούς συνδυασμούς, τιραμισού (που ανήκει στα αγαπημένα των πελατών) και χειροποίητα παγωτίνια παρφέ σε μεγάλη ποικιλία όπως κρέμα, σοκολάτα, φράουλα και μπανάνα που δεν συναντάμε πια εύκολα. Στο τέλος της εβδομάδας κάνουν την εμφάνισή τους τα σιροπιαστά γλυκά και ταψιού, από τη σοκολατόπιτα και το γαλακτομπούρεκο μέχρι τα καταϊφάκια και σαραγλάκια που παράγονται αποκλειστικά από τον Λάμπρο Φώτο, που έχει εμπειρία 45 χρόνων στην τέχνη τους.

Το κατάστημα ανοίγει στις 6 και μισή το πρωί για όσους ξεκινούν νωρίς την ημέρα τους για να προμηθευτούν τον αγαπημένο τους καφέ και τη ζεστή τυρόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα, πίτσα, πεϊνιρλί, σπανακόπιτα, λουκουμά και πολλά άλλα. Θα το βρεις ανοιχτό μέχρι τις 21:30.

LABROS BAKERY AND MORE