Smokey Joes
ΠΟΛΗ

Στο Smokey Joe’s μαθαίνεις την τέχνη του μπάρμπεκιου

Καπνίσματα 15 ωρών σε BBQ Smoker Grill, μαρινάδες που απαιτούν μία ημέρα ξεκούρασης για το κρέας και χειροποίητα ψωμάκια μπριός είναι μόνο μερικά από όσα συνθέτουν τη low and slow φιλοσοφία του μαγαζιού.

Το low and slow είναι η καλύτερη μέθοδος για κοπές όπως μπρίσκετ, χοιρινό μπούτι, και αυτά τα κομμάτια του κρέατος που χρειάζονται ώρες θερμότητας προκειμένου να γίνουν τρυφερά και νόστιμα. Αυτή η μέθοδος και η φιλοσοφία είναι και η ουσία του μπάρμπεκιου στο Τέξας – ότι δηλαδή μία πιο σκληρή και συχνά πιο φθηνή κοπή μπορεί να μετατραπεί σε κάτι για το οποίο αξίζει να περιμένει κανείς.

Μιλώντας για καπνίσματα 15 ωρών, για μαρινάδες που απαιτούν μία ημέρα ξεκούρασης και για χειροποίητα ψωμάκια μπριός, σάλτσες και σος, αμέσως καταλαβαίνει κανείς πώς το μπάρμπεκιου δεν είναι απλή υπόθεση. Για τον Genci, εμπνευστή και ιδιοκτήτη του Smokey Joe’s στα Μελίσσια είναι σχεδόν όλη του η ζωή.

Έχοντας ταξιδέψει στην Αμερική και εντρυφήσει στη φιλοσοφία του low and slow, ο Genci έστησε ένα μαγαζί όπου καπνίζει ο ίδιος τα κρέατα του, αφού πρώτα τα μαρινάρει, και που όλα φτιάχνονται από το μηδέν. Yπάρχουν τρία καπνιστήρια στον χώρο για τα επιλεγμένα κρέατα, με ξύλο hickory, μηλιάς και κερασιάς, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Εδώ, φτιάχνεται και το παστράμι, σύμφωνα με την τυπική διαδικασία που πρέπει να ξεπεράσει τις δέκα ημέρες προκειμένου να ωριμάσει.

Στο Smokey Joe’s ζεις μια αυθεντική εμπειρία μπάρμπεκιου, αφού επιλέγονται μόνο αμερικάνικα black angus για να καπνιστούν για 15 ώρες σε BBQ Smoker Grill. Για τις σπιτικές συνταγές, χρησιμοποιούνται τα καλύτερα προϊόντα και όλα είναι χειροποίητα, από το βουτυρένιο και αφράτο brioche bun του burger και το μπέικον μέχρι τη διάσημη BBQ sauce.

Από το μενού ξεχωρίζει το Black Angus Brisket Αμερικής που συνοδεύεται από chimichurri σως και τη γαρνιτούρα που θα επιλέξεις (σαλάτα coleslaw ή πατάτες φούρνου baby με μυρωδικά), τα Spare Ribs με τηγανητές πατάτες country με μυρωδικά και BBQ sauce και το Pork Belly για τους λάτρεις του τραγανού και ζουμερού χοιρινού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι επιλογές σε burger, αφού βρίσκεις από το πάντα αγαπημένο Cheeseburger μέχρι με τηγανητό κοτόπουλο και σιγοκαπνισμένο pulled pork για 14 ώρες. Για τους πιο δυνατούς παίκτες, υπάρχει το Premium All in 1 Burger με κρέατα pork neck, pulled pork, pork belly, brisket, αυγό μελάτο, τετραπλό cheddar, πράσινη σαλάτα, μαγιονέζα, σπιτική bourbon glaze και relish σος μέσα σε αφράτο bun.

Το μενού ολοκληρώνεται με επιλογές σε brunch, όπως η ομελέτα BBQ και Western, με τα pancakes να πρωταγωνιστούν σε διαφορετικές εκδοχές. Όλα τα παραπάνω, έρχονται και σπίτι σου με delivery ενώ αν θέλεις να κάνεις κράτηση για φαγητό στο κατάστημα, μπορείς να την πραγματοποιήσεις online.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!