ΓΕΥΣΗ

Τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν στην πόλη για να υποδεχτείς το νέο έτος

Πού στρώνονται τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια για ρεβεγιόν στην Αθήνα, για διαφορετικά στυλ και budget.

Γιορτινή διάθεση, χαρούμενη ατμόσφαιρα, στολισμένα τραπέζια, νόστιμο φαγητό και ξεχωριστά κρασιά συνθέτουν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Τα εστιατόρια της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους και σε περιμένουν να γιορτάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Συγκεντρώνουμε προτάσεις για κάθε στυλ και budget, από κλασικές επιλογές μέχρι νέες αφίξεις.

Με ένα μενού που ξεκινάει με τη signature ταραμοσαλάτα του εστιατορίου και πιο ιδιαίτερες επιλογές όπως η σούπα κολοκύθας με κυανό τυρί και chorizo και η καραβίδα ταρτάρ με πιπεριά, κόλιανδρο και τζίντζερ, σε υποδέχεται στο γιορτινό ρεβεγιόν το Βασίλαινας (Βρασίδα 13, Αθήνα). Σφυρίδα και ριζότο σελινόριζας, χοιρινό Ibérico και ραγού μανιταριών και Mont Blanc για το τέλος, μαζί με mignardises και βασιλόπιτα ολοκληρώνουν το μενού (115€ / άτομο, wine pairing: 45€ / άτομο).

Στην Cookoovaya (Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα), ο Περικλής Κοσκινάς έχει θέσει εδώ και χρόνια τις βάσεις για την ελληνική κουζίνα, αναδεικνύοντας τόσο συνταγές από τον τόπο του την Κέρκυρα όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Για το εορταστικό μενού της Πρωτοχρονιάς (130€ / άτομο), ο chef και η ομάδα του προτείνουν πιάτα όπως σαλάτα καραβίδα, χειροποίητα ζυμαρικά casarecce, βοδινό φιλέτο και τάρτα μελομακάρονο.

Στο Monzù (Λ. Κηφισίας 317Β), ένα παλιό αρχοντικό στην Κηφισιάς από τα τέλη του 19ου αιώνα, το γευστικό ταξίδι εμπνέεται από την απλότητα και τη νοστιμιά της ιταλικής κουζίνας. Φρέσκα ζυμαρικά, ριζότο, ναπολιτάνικη πίτσα, καλό κρασί και aperitivi είναι τα συστατικά που συνθέτουν την επιτυχημένη συνταγή του. Για το μενού της Πρωτοχρονιάς (120€ / άτομο), ο chef Γιάννης Λιόκας προτείνει μεταξύ άλλων, ταρτάρ μοσχάρι και ελάφι με κρέμα παστινάκι και ψητά παντζάρια, μαζί με τα απαραίτητα γλυκίσματα για το τέλος.

Με πιο fusion διάθεση που περιλαμβάνει ωραία μουσική και funky vibes, ο Άνταμ Κοντοβάς και η ομάδα του στο Ex Machina (Εμπεδοκλέους 34, Αθήνα), προτείνουν ένα μενού (90€ / άτομο + 40€ wine pairing) όπου η αρχή γίνεται με σούπα από καπνιστά μύδια με jamon και φρέσκα μυρωδικά, συνεχίζεται με μακαρονάδα αστακού και φιλέτο από μαύρο βουδί Νάξου για να ολοκληρωθεί με μία γκαλέτ ντε ρουά σοκολάτα, αμύγδαλο και παγωτό μέλι.

Στο Nyx Japanese Fusion Gastrobar (Ακαδημίας 38 & Ομήρου, Αθήναθα απολαύσεις εκπληκτική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και το ξεχωριστό μενού πέντε πιάτων που σχεδίασε ο chef Δημήτρης Κότσαλης. Cocktails και μουσική από τον resident Dj θα δώσουν στη βραδιά τον τόνο που χρειάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα rooftops (210€ / άτομο) της πόλης.

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία έχει ετοιμάσει στο NEW Hotel (Φιλελλήνων 16, Αθήνα) ο Executive Chef Μπάμπης Κουντούρης με πιάτα όπως αστακός στα κάρβουνα, μοσχαρίσια πλευρά με πιπερόριζα και σάλτσα bordelaise και γλυκό Mont Blanc με μπισκότο σαμπλέ, κάστανο και βανίλια να φιγουράρουν στο μενού (260€ / άτομο) της Πρωτοχρονιάς. Η βραδιά ξεκινάει με welcome drink και καλωσορίσματα του chef και ντύνεται μουσικά με live Dj set.

Γιορτινό μεσημεριανό τραπέζι την τελευταία ημέρα του χρόνου στρώνει η Γειτονιά στην Κυψέλη, προτείνοντας πιάτα που έχουν συνδεθεί με τα οικογενειακά τραπέζια, όπως γεμιστή γαλοπούλα, αρνί και κατσίκι με πατάτες και λαχανοντολμάδες. Ανοιχτά θα είναι και οι Σεϋχέλλες στο Μεταξουργείο για μεσημεριανές κρατήσεις, με ένα comfort μενού που περιλαμβάνει κλασικές σπεσιαλιτέ τους, όπως οι παπαρδέλες με καβουρμά.