
Το Τζένεραλ στη Θεσσαλονίκη αναβιώνει τις παλιές γεύσεις της πόλης
Μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο αέρος, αμυγδαλωτά, αγνό παγωτό, σπιτικό σοκολατούχο γάλα, τρίγωνα Θεσσαλονίκης και κρέμες στο νέο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Ergon.
- 8 ΣΕΠ 2025
Η Θεσσαλονίκη έχει τις δικές της γλυκές ιστορίες, κρυμμένες σε βιτρίνες ζαχαροπλαστείων, σε ταψιά με σιρόπια και σε μπουγάτσες που ξυπνούν μνήμες. Σε αυτή την παράδοση έρχεται να δώσει νέα πνοή η οικογένεια Ergon, με το άνοιγμα του Τζένεραλ, ενός ζαχαροπλαστείου που ξανασυστήνει τη γλυκιά κληρονομιά της πόλης με φρέσκια ματιά.
Το ζαχαροπλαστείο είναι μια σύγχρονη εκδοχή της παλιάς Θεσσαλονίκης. Η ατμόσφαιρά του ταξιδεύει τους επισκέπτες στη νοσταλγία των 70s, τότε που τα ζαχαροπλαστεία δεν ήταν απλώς καταστήματα, αλλά τόποι συνάντησης, κοινωνικότητας και τελετουργίας.
Από εκείνο το κουτί γλυκά που έπαιρνες μαζί για το σπίτι, μέχρι τη συνήθεια να μαζεύεσαι με φίλους μετά το θέατρο για «κάτι γλυκό», όλα αυτά αναβιώνουν στη σημερινή Παύλου Μελά μέσα από τον χώρο που σχεδίασε το ERGON Atelier.
Πίσω από τη βιτρίνα, οι κλασικές γεύσεις της πόλης αναβιώνουν. Μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο αέρος, που ανοίγεται καθημερινά και γεμίζεται με φέτα ή γλυκιά κρέμα, γλυκά ταψιού που σε κάνουν να θες «κι άλλο κομμάτι», βελούδινες κρέμες με πλούσια υφή, σπιτικό παγωτό από φρέσκο γάλα και φρούτα εποχής, σπιτικό σοκολατούχο γάλα, τρίγωνα Θεσσαλονίκης και αμυγδαλωτά από 100% αμύγδαλο.
Όλα ετοιμάζονται καθημερινά στο ανοιχτό εργαστήριο, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, με την υπογραφή του Pastry Chef Μάρτιν Κίταν και την επιμέλεια του Culinary Director της Ergon, Παναγιώτη Ξάνθη.
Το Τζένεραλ δεν απευθύνεται μόνο σε όσους αγαπούν τα γλυκά· είναι ένας χώρος που μας καλεί να ξαναθυμηθούμε τη χαρά της συνάντησης. Να απολαύσεις μια μπουγάτσα με τον καφέ της Κυριακής, να κάνεις στάση για μια μπάλα παγωτό μετά τη βόλτα, να πάρεις ένα κουτί γλυκά για το οικογενειακό τραπέζι.
Είναι οικείο και ταυτόχρονα καινούριο. Αποτίει φόρο τιμής στα γλυκά που μεγάλωσαν γενιές, ενώ τα φέρνει πιο κοντά στο παρόν με έναν τρόπο φρέσκο και ζεστό. Κι έτσι, το ραντεβού για γλυκό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανανεώνεται στο Τζένεραλ.
ΤΖΕΝΕΡΑΛ
- Παύλου Μελά 44, Θεσσαλονίκη
- Ανοιχτά καθημερινά από τις 08:00 ως τις 00:00.
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.