© Dstudio Bcn / Unsplash
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Πού να βγεις το Σαββατοκύριακο στην Αγία Παρασκευή

Ένα παντοπωλείο γεμάτο νοστιμιές, ένα από τα καλύτερα κρητικά εστιατόρια της πόλης και cocktails στο χέρι.

Η Αγία Παρασκευή αποτελεί τον ιδανικό προορισμό αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα στέκια σου. Μαγαζιά για κάθε ώρα της ημέρας, διαχρονικές επιλογές και μικρά διαμαντάκια σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι πολύ απελευθερωτικό να αποφασίζεις ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής και τα περισσότερα μαγαζιά της γειτονιάς δε θα σε δυσκολέψουν.

Επί της Αγίου Ιωάννου συναντάς κάποια από τα πιο γνώριμα spots για καφέ και φαγητό, με πρώτο και καλύτερο το Play (Αγίου Ιωάννου 23Β), ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της περιοχής.

Το δημοφιλές Big Spoon (Αγίου Ιωάννου 65), που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω, είναι ένα μαγαζί με all day διάθεση και ενδείκνυται τόσο για καφέ και brunch μέσα στην ημέρα όσο και για cocktails και φαγητό το βράδυ.

Εκτός όμως από τα all day μαγαζιά, μπορείς να βρεις και πιο ιδιαίτερες επιλογές, ακόμα και τον Αύγουστο που πολλά μαγαζιά έχουν κλείσει λόγω διακοπών.

Για κρασί και tapas

Εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα αλλά και ξεχωριστές γεύσεις από άλλες χώρες συγκεντρώνουν τα ράφια του παντοπωλείου Πανδαισία. Εδώ, δε θα προμηθευτείς μόνο ιδιαίτερα προϊόντα για το σπίτι, αλλά μπορείς να τα δοκιμάσεις συνοδεία κρασιού.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες διοργανώνουν events γνωριμίας με τους παραγωγούς, προσκαλώντας και chefs να παρουσιάσουν τις δικές τους συνταγές με έμπνευση από τις εκλεκτές πρώτες ύλες τους.

Για cocktails στο AlcoHole Bar

Αυτό το μικροσκοπικό μπαρ στην Αγία Παρασκευή με τη χαλαρή διάθεση και τις καλές τιμές στα ποτά του, έγινε συνώνυμο του καλοκαιριού, αλλά πλέον λειτουργεί όλο τον χρόνο και σε περιμένει να αράξεις όπως κι αν είσαι. Ακόμα και με τον σκύλο σου.

Για κρητική κουζίνα στα Ρωμανάκια

Γεννημένα στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγαλωμένα με τις αξίες της κρητικής κουζίνας, τα παιδιά του Γιώργη Ρωμανάκη, ο οποίος διατηρούσε εστιατόριο στο νησί, αποφάσισαν να στήσουν το δικό τους εστιατόριο στην Αθήνα.

Εκεί, φτιάχνουν πιάτα με γνήσια κρητικά υλικά, μαγειρεμένα με μεράκι και με τον παραδοσιακό τρόπο. Βρίσκεις παραδοσιακές συνταγές, σπιτική ρακή και κρητικό κρασί σε έναν χώρο φιλόξενο και ζεστό. Από τον κλασικό ντάκο –με ελαιόλαδο παραγωγής τους– και τους χοχλιούς μέχρι το γνωστό γαμοπίλαφο της Κρήτης με ζυγούρι, στο μενού φιγουράρουν κλασικά πιάτα από τη μεγαλόνησο.