© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΠΟΛΗ

Τίποτα δεν είναι πιο Δευτέρα πρωί από το νέο ρεκόρ κίνησης που σημειώθηκε στη Συγγρού

Στο «κόκκινο» ήταν η Λεωφόρος Συγγρού και σχεδόν όλη η Αθήνα για να ξεκινήσει δυναμικά η εβδομάδα.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με ρεκόρ, καθώς μια μέρα μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας, οι δρόμοι της πόλης γέμισαν με αυτοκίνητα. Η κατάσταση στις κεντρικές αρτηρίες ήταν για αρκετή ώρα απαγορευτική, ενώ στη Λεωφόρο Συγγρού, σύμφωνα με τον σύμβουλο οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής, Κίμωνα Λογοθέτη, συνέβη και ένα ιστορικό -αρνητικό- ρεκόρ.

Όλες οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης στο «κόκκινο»

© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Για όσο διήρκησε η βροχόπτωση υπήρξε τεράστιο μποτιλιάρισμα και στην έξοδο της Λεωφόρου Αθηνών όπως επίσης και τα δύο ρεύματα της Αθηνών – Λαμίας βρέθηκαν στο «κόκκινο». Με καθυστερήσεις γινόταν και η κυκλοφορία των οχημάτων στη Θηβών, την Πέτρου Ράλλη, την Αλεξάνδρας, τη Μεσογείων και την Κατεχάκη, στο ρεύμα από Ηλιούπολη και φυσικά ενισχύθηκε και η συνηθισμένη κίνηση και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, από τον Φάρο του Ψυχικού ως την Αθήνα.

Στο κέντρο της πόλης τα πράγματα όμως δεν ήταν καλύτερα. Τα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν μέχρι τις 10 το πρωί και στην άνοδο της Βασ. Σοφίας, στη Βασ. Κωνσταντίνου, στη Βασ. Αμαλίας, στη Λεωφόρο Γαλατσίου και τη Λεωφόρο Βεΐκου με τη Λεωφόρο Συγγρού να σπάει κάθε ρεκόρ κίνησης και τις ουρές των οχημάτων να φτάνουν τα 6 χιλιόμετρα. Το στενάχωρο αυτό ρεκόρ επιβεβαίωσε και ο Κίμων Λογοθέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τι ανέφερε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής

«Είναι ένας δρόμος ελευθέρας ροής 6,2 χλμ συνολικά και έχει κίνηση σε όλο του το μήκος, δηλαδή η κίνηση ξεκινάει από το ΦΙΞ και φτάνει μέχρι το Φαληρικό Δέλτα και τα αυτοκίνητα στο ανοδικό ρεύμα κινούνται λίγο παραπάνω από την ταχύτητα βαδίσματος κι αυτό συνιστά ιστορικό ρεκόρ. Χωρίς απρόοπτα πέρα από το ψιλόβροχο, η κυκλοφορία διεξάγεται σημειωτόν από του ΦΙΞ μέχρι το Φαληρικό Δέλτα, ενώ ο χάρτης είναι κατακόκκινος σε αυτό το πολύ δύσκολο πρωινό» ανέφερε ο Κίμων Λογοθέτης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Μάλιστα, πρόσθεσε πως αντίστοιχη εικόνα είχε παρουσιάσει ξανά η λεωφόρος Συγγρού όταν είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα ο Barack Obama, που ουσιαστικά ήταν κλειστή.