ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ

Το Sweet Nolan μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα

Το ζαχαροπλαστείο του Nolanverse λειτουργεί από τις 28 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της πόλης.

Ένα ζαχαροπλαστείο ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της ομάδας του Nolanverse. Όταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το PS Luncheon, το τρίτο culinary project αυτού του γαστρονομικού σύμπαντος πήρε σάρκα και οστά, αβίαστα, κάπως αυθόρμητα άρχισε να φτιάχνει γλυκά. Το ολόκληρο basque cheesecake στη λαδόκολλα έγινε αμέσως χιτ. Ακολούθησαν τα choux, τα peanut tarts, τα cinnamon rolls, το gateau. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Sweet Nolan, ενός εργαστηρίου γλυκών, που θα φτιάχνει γλυκά ημέρας – να μυρίσει ωραία η γειτονιά.

Λιτό, αβίαστα κουλ, συνεπές, αυστηρό στην αισθητική αλλά και στο concept του. Όμως comfort, με φαγητό που δεν μπορεί και δεν θέλει να μπει σε κάποια κατηγορία. Ένα urban εστιατόριο, μικρό σε μέγεθος, που δεν προδίδει την πολυπλοκότητα και τη δουλειά που κρύβει το στήσιμό του από την αρχή έως και σήμερα. Αυτό είναι το Nolan – το ξέρουμε ήδη. Από σήμερα, γνωρίζουμε και το Sweet Nolan.

Το sweet tooth του Nolanverse είναι ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει γλυκά φρέσκα, λιχούδικα, άγλυκα, εμπνευσμένα από τις αναμνήσεις και τα ταξίδια της ομάδας του. Με ζυμάρια, λευκές κρέμες και φρούτα, που δεν θέλουν να μπουν σε κάποια κατηγορία. Mόνο στην κατηγορία Nolan. Χωρίς απαραίτητα περίτεχνα ντεκόρ ή φύλλα χρυσού, γλυκά που καμιά φορά μπορεί να μοιάζουν απλά (αλλά δεν είναι), που πάνε να καθησυχάσουν την αγωνία μας περισσότερο για τη νοστιμιά παρά για την εμφάνιση, γλυκά που θες τόσο πολύ να φας που δεν προλαβαίνεις να φωτογραφίσεις.

Μία σύγχρονη εκδοχή του αστικού ζαχαροπλαστείου

sweet nolan

Το πρότζεκτ σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις αξίες και το concept του Nolan. Και η ομάδα είχε την τύχη να συνδέσει και χωροταξικά τα δύο παιδιά της. Στον χώρο ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο άρχισε να στήνεται το ζαχαροπλαστείο. Στο εργαστήριο του Nolanverse, στο υπόγειο του PROVELEGGIOΣ, άρχισαν να δουλεύονται τα γλυκά. Δεν ήταν μια ιδέα της στιγμής ή απλώς ένα απωθημένο. Ήταν ένα τολμηρό βήμα. Να μπουν σε μια καινούρια αγορά, να κάνουν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει και να συνεχίσουν την εξέλιξή τους.

Σε έναν χώρο σχεδιασμένο από την Trail Practice, με επικεφαλής τον Μάνο Μπαμπούνη -όπως και το Nolan και ο PROVELEGGIOΣ, το Sweet Nolan είναι μία σύγχρονη εκδοχή του αστικού ζαχαροπλαστείου, με κύριο χαρακτηριστικό του τις μαρμάρινες προθήκες που οργανώνουν και υποδέχονται την κινητή βιτρίνα, δημιουργώντας εναλλαγές στο χώρο.

Οι διαδικασίες παραγωγής και συσκευασίας των γλυκών συγκεντρώνονται σε έναν ενιαίο πάγκο, ενώ μέσα από το μικρό άνοιγμα μπορείς να βλέπεις τα γλυκά σου να ετοιμάζονται. (Και το κερασάκι στην τούρτα; Ο καθρέφτης στην οροφή!) Ποια γλυκά; Τα pasteis de nata, τα basque cheesecakes, τα cookies, τα brioche, τα chocobreads, τα choux, τις tarte tatin, τις lemon tarts, τα τσουρέκια με anko paste.

  • Aπόλλωνος 6Β, Σύνταγμα
  • 210 32 40 698

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!