ORIGINALS

23 σχόλια κάτω από τα κείμενά μας που πρέπει να διαβάσεις ξανά

Γιατί το Ίντερνετ δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτούς που σχολιάζουν.

Όσο κι αν μας πονάει όσους γράφουμε κείμενα στο ίντερνετ, οι αναγνώστες των σχολίων κάτω από αυτά είναι πολύ περισσότεροι από τους αναγνώστες των ίδιων των κειμένων. Μεταξύ μας, κι εμείς το ίδιο κάνουμε ως αναγνώστες. 

Πώς μπορείς, άλλωστε, ν’ αντισταθείς σε σχόλιο κάτω από κείμενο με σέξι κορίτσια όπως αυτό:

Βέβαια, τα ενδιαφέροντα σχόλια δεν είναι πάντα αστεία. Και ποιος είπε ότι θέλουμε μόνο αστεία σχόλια; Υπάρχουν διάφορα πικρόχολα προς άλλους σχολιαστές, προς την ανθρωπότητα ή προς τους συντάκτες, όπως αυτό κάτω από το κείμενο για τα 15 τραγούδια που τραγουδάμε χωρίς να ξέρουμε τους στίχους:

(Combo σχόλιο που βγάζει με τη μία νοκ ουτ δύο συντάκτες)

ενώ υπάρχουν και κάποια κλασικά αγαπημένα όπως αυτό:

(Κολλάει παντού και είναι ένας σίγουρος τρόπος να εξασφαλίσεις upvotes)

Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι για να αποτρέψουμε σχόλια όπως το παραπάνω. Μία κλασική φιγούρα ανθρώπου που σχολιάζει κάτω από τα ιντερνετικά κείμενα και έχει άμεση σχέση με τις 15 κλασικές φιγούρες που παίρνουν τηλέφωνα στα αθλητικά ραδιόφωνα είναι αυτών που γνωρίζουν πράγματα -και κατά πάσα πιθανότητα ψηφίζουν ΑΝ.ΕΛ.- (βλ. κείμενο: Πόσο καλά ξέρεις την κρητική γλώσσα):

(Ε πρακτοράκια;)

Δυστυχώς, δεν έχουμε κρατήσει τα σχόλια και κάτω από τα ποσταρίσματά μας στο facebook. Όπως αυτό που μας κατηγορούσε για το Γιατί το Champions League του μπάσκετ είναι με διαφορά η πιο τρολ διοργάνωση, ότι τα παίρνουμε από τον Μπερτομέου.

Βέβαια, αν σκεφτείς πως είμαστε πρακτοράκια, τα παίρνουμε από τον Μπερτομέου και πληρωνόμαστε με βάση τα σχόλια κάτω από κάθε κείμενό μας (βλ. Γιατί οι μπασίστες πρέπει να είναι τόσο ξενέρωτοι;):

(Ατσά και η ετυμολογική προσέγγιση)

κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί γράφουμε ακόμα κείμενα. Κανείς; Τρόπος του λέγειν. Αφού ένα σχόλιο στο ‘Είναι, τελικά, επικίνδυνα τα Θρησκευτικά για την κοινωνία μας;‘, έχει την απάντηση:

και ίσως ζούμε στην εποχή του…

ή της

 

Γενικώς, έχουμε καταλάβει πως με τη θρησκεία και την πατρίδα καλό είναι να μην παίζουμε:

***

Ακολουθεί ευχάριστο διάλειμμα για τρυπάρισμα (βλ. 10 σημεία της χώρας που είναι διάσημα για ένα μόνο λόγο)

        

                               ***

Και όταν λέμε πατρίδα, εννοούμε προφανώς και τον στρατό. Το στρατό εν γένει και τη στρατιωτική θητεία συγκεκριμένα πρέπει να τη σεβόμαστε (βλ. Πως είναι να μην έχεις πάει φαντάρος):

(ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ;)

(Στο τσακ τη γλίτωσε την αλλαγή)

Και για να μην το κουράζουμε:

Τι λέγαμε για τους τύπους που βγαίνουν στα αθλητικά ραδιόφωνα; Α ναι. Ότι χωρίζονται σε κλασικές κατηγορίες. Για παράδειγμα μία τέτοια είναι αυτών που ξέρουν γιατί έχουν προσωπική εμπειρία, ”έχω παίξει μπάλα εγώ και ξέρω”. Όπως ο παρακάτω θιγμένος μπασίστας:

 

αλλά και η παρακάτω θεά που δεν έχει παίξει μπάσο, αλλά δηλώνει ότι είναι κοπέλα μπασίστα:

Μια εξίσου αγαπημένη κατηγορία είναι αυτοί που σχολιάζουν χωρίς να έχουν διαβάσει το κείμενο. Από τις καλύτερες μας (βλ. Τα μεζεδάκια στο Κικιρίκου είναι πολύ πρόστυχα’):

(Ευτυχώς, όμως, κάποιος συντάκτης του Oneman με fake account βάζει συνήθως στη θέση του τον βιαστικό σχολιαστή)

Λατρεμένα και τα σχόλια που δείχνουν πως τα κείμενά μας (βλ. Τα 11 πιο παρεξηγημένα φαγητά), κάνουν τους αναγνώστες να μας λένε τα προσωπικά τους:

(Τόσο δα μαλάκα)

και

 

ή υποδεικνύουν εύστοχα πώς ασκείται γενικά σωστά το δημοσιογραφικό λειτούργημα (βλ. Το νέο video clip του Manu Chao έχει ολόγυμνη Κλέλια Ρένεση)

ή το υποδεικνύουν συγκεκριμένα σε κάποιο συνάδελφο:

(Αυτός ο Θοδωρής δεν ξεκολλάει με τίποτα από το ‘Τόλμη και Γοητεία’)

Μην ανησυχείς το κείμενο τελειώνει για ν’ ακολουθήσουν τα σχόλια που κι εμείς περιμένουμε πώς και πώς. Μέχρι τότε πρέπει να σταθούμε στο ότι κάποια πράγματα μπορούμε να τα ανεχτούμε στις γυναίκες (βλ. Όχι άλλες γυναίκες που βρίζουν):

(Αλλά όχι να μας κάνουν και τράκα ρε φίλε)

Κομβικά σχόλια έχουν γίνει στο θέμα ‘10 πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι κάποιος είναι μαλάκας‘. Στα σχόλια που μας έκραζαν κάτω από το ποστάρισμά μας στο facebook οι μισοί είχαν profile picture ένα αυτοκίνητο (διάβασε το κείμενο και θα καταλάβεις) και μεταξύ άλλων ένας θεούλης έγραψε αυτό:

(Εστίασε στο avatar)

ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΕΤΣΙ;

Και μιας και έφτασες ως εδώ αξίζεις να διαβάσεις ένα από τα καλύτερα σχόλια που έχουν γραφτεί στην ιστορία του Oneman. Δεν έχει σημασία το κείμενο, δεν το θυμόμαστε ούτε εμείς άλλωστε.

Spoiler: Το μέγεθος του σχολίου είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος του πέους στο οποίο αναφέρεται.

Τα σχόλιά σας παρακαλώ.