GAME OF THRONES

Στην πρεμιέρα του ‘Game of Thrones’ θα ζήσουμε δυνατές επιστροφές και μία ηχηρή απουσία

Τόσο ελπιδοφόρες όλες, όσο και ανησυχητικές.

Το ‘Game of Thrones’ επιστρέφει με την 8η και τελευταία σεζόν του στις 14 Απριλίου. Αυτό το ξέρεις. Όπως θα έχεις ίσως πάρει είδηση και ότι φέτος, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές τουλάχιστον, το HBO έχει κάνει κάνει καλή δουλειά με την προστασία των σετ, των σεναρίων και των γενικότερων πληροφοριών που κάθε χρόνο διαρρέουν με τη σέσουλα.

Επειδή όμως και καλοθελητές υπάρχουν πάντα και τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα, όλο και κάτι παίρνει το αυτί μας. Αν θες να τα πάρει και το δικό σου αυτί, σταματάς εδώ.

Ακολουθούν spoilers.

Το ίδιο το HBO, λοιπόν, μας έκανε τη χάρη να λικάρει καταλάθος τη λίστα του καστ που θα συμμετέχει στην πρεμιέρα του 8ου κύκλου.

Τσέκαρέ την αμέσως μετά και συνέχισε παρακάτω για να τη σχολιάσουμε:

– screencap από το Winter Is Coming –

Τίτλο του επεισοδίου μπορεί να μην έχουμε ακόμη, έχουμε όμως διάρκεια (1 ώρα!) και όλους όσους θα δούμε στο ποδαρικό της τελευταίας σεζόν. Πριν περάσουμε σ’ αυτούς που θα δούμε όμως, θα κάνουμε μία μικρή παρατήρηση.

Δεν υπάρχει πουθενά στη λίστα το όνομα του Vladimir Furdik, του ηθοποιού που κρύβεται κάτω από δύο τόνους μέικαπ για να υποδυθεί τον Night King. Αυτό σημαίνει πως η σεζόν δεν θα ξεκινήσει ακριβώς από εκεί που μας άφησε, με τον Night King καβάλα στον Viserion δηλαδή. Δεν με ενθουσιάζει ως προοπτική πρέπει να πω.

Πέρσι ήταν μάλλον η τελευταία χρονιά που η σειρά είχε την ευκαιρία να πάρει λίγο παραπάνω τον χρόνο της για να αναπτύξει το build-up της φετινής σεζόν, αλλά επέλεξε – κακώς – να πατήσει γκάζι. Ίσως αφού μπήκε που μπήκε σε αυτή τη λογική θα ήταν καλύτερο να είχε συνεχίσει κι έτσι, ειδικά από τη στιγμή που έχει μπροστά της 6 μόλις επεισόδια. Από την άλλη δεν έχουμε δει ακόμη την πρεμιέρα, οπότε ας μη βγάζουμε πρόωρα συμπεράσματα. Ειδικά γνωρίζοντας από τον ίδιον τον Furdik ότι το 3ο επεισόδιο μας επιφυλάσσει τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία της τηλεόρασης.

Μία ακόμη παρατήρηση είναι τα ονόματα των Kristofer Hivju και Richard Dormer που παίζουν τον Tormund και τον Beric Dondarrion αντίστοιχα. Ήμασταν σίγουροι ότι δεν θα είχαν πεθάνει εκτός οθόνης από το καταπλάκωμα του Τείχους, αλλά είναι πια και επιβεβαιωμένο.

Θα σταθώ όμως περισσότερο στην επιστροφή των Lino Facioli ως Robin Arryn και Tobias Menzies ως Edmure Tully. Ο Menzies, μετά την ανοδική πορεία του τα τελευταία χρόνια με το ‘Outlander’, το ‘The Terror’ και το αποκορύφωμα που έρχεται σύντομα με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην 3η σεζόν του ‘The Crown’, ήταν αρχικά ανάμεσα στους ηθοποιούς που είχε δηλώσει σχετικά νωρίς ότι μάλλον δεν θα λάμβαναν μέρος στον τελευταίο κύκλο του ‘GoT’.

Τελικά ξέκλεψε λίγο χρόνο και θα κάνει το πέρασμά του από τη σειρά, αν και φαντάζομαι ότι ο ρόλος του λόγω υποχρεώσεων δεν θα καλύψει μεγάλο εύρος επεισοδίων. Παρ’ όλα αυτά όμως ίσως γίνει μεγάλος σε στρατηγική σημασία ως αρχηγός του Οίκου Tully. Την τελευταία φορά που τον είδαμε, αναγκάστηκε να παραδώσει το Riverrun μετά τις απειλές του Jaime για τη ζωή της οικογένειάς του και αιχμαλωτίστηκε από τους Lannister. Μάλλον ήρθε η ώρα για τους Tully να σηκώσουν κεφάλι.

Ο Robin Arryn, τώρα, είναι το ενοχλητικό ξαδερφάκι των Stark, γιος της διαταραγμένης αδερφής της Catelyn, Lysa. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι, είχε φάει και μια αρκετά γεμάτη μπάτσα από τη Sansa στις μαύρες μέρες της.

Στην 6η σεζόν λοιπόν, ο Littlefinger τον είχε επισκεφτεί για να τον πείσει να διαθέσει τους Knights of the Vale στη Μάχη των Μπάσταρδων. Ο μικρός, αγνοώντας ότι ο Littlefinger του έφαγε τη μάνα και έχοντάς τον ως πατρική φιγούρα, αποδέχτηκε με τα πολλά την πρόταση του Baelish και ξελάσπωσε το Winterfell από τις δυνάμεις των Bolton. Με τον Littlefinger να έχει δολοφονηθεί πια από την εντολή της Sansa και το χέρι της Arya, ο μικρός θα πρέπει να παραμείνει ενεργά με το μέρος των Stark.

Εικάζω πως σε πρώτη φάση θα ήταν καλό να ενημερωθεί για τον θάνατο της μητέρας του. Αρκεί να πιστέψει τις ξαδέρφες του και όχι τη στρεβλή εικόνα που έχει για τον Littlefinger. Δεν θέλω επίσης να εικάσω πως θα πέσει στο τραπέζι κάποια πρόταση συμμαχίας μέσω γάμου. Robin, συγγενείς σου είναι, το Vale ήταν πάντα δίπλα τους, ας το δούμε ψύχραιμα το πράγμα.

 

Η συνέχεια την Κυριακή 14 Απριλίου από το Novacinema1HD, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, ταυτόχρονα με την Αμερική και με υπότιτλους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξέρουμε τα τελευταία λόγια του Ned Stark και επισήμως
Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Ξέρουμε πού διαδραματίζεται η 1η σκηνή της πρεμιέρας (και εγκρίνουμε)
Έχουμε το πρώτο μεγάλο σπόιλερ του 8ου κύκλου ‘Game of Thrones’
Ο στρατός των White Walkers μόλις έγινε ακόμη πιο δυνατός