WOMEN

Tα καλύτερα κινηματογραφικά beach bodies

Αυτά είναι τα μπικινο-κορμιά που κάνουν τις οθόνες να παίρνουν φωτιά. Ειδικά όταν είναι τρισδιάστατα.

Δεν αντιλέγει κανείς ότι τα κορίτσια που έκαναν π.χ. την γυμνή υποβρύχια χορογραφία στο Piranha 3D είναι εξαίσια. Αλλά κανείς δεν θυμάται ή δεν έχει λόγο να θυμάται το όνομα τους. Εμείς αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που κάνουν τη διαφορά. Εκείνες που πραγματικά προκαλούν σοκ και δέος.

Η κληρονομιά του James Bond

Η σοκολατένια Hale Berry halle berry-die another day να αναδύεται από τη θάλασσα στο Die Another Day. Μια μεγαλειώδης σκηνή που έκοψε δικαίως την ανάσα του Bond και κάθε άλλου άντρα που την είδε. Και την ξαναείδε. Και μετά την είδε άλλη μια φορά.

 

Εξαιρετικό tribute στην original, η οποία και παραμένει αξεπέραστη. Τι εννοείς ποια; Μιλάμε φυσικά για εκείνη από το Dr No που ήθελε την -26χρονη τότε- Ελβετίδα Ursula Andress να κάνει τα τυρκουάζ νερά της Τζαμάικα να μοιάζουν ακόμη περισσότερο λαχταριστά και παραδεισένια. Εκείνη που της έδωσε το παρατσούκλι Undress και η οποία ψηφίστηκε ως η καλύτερη όλων των εποχών

 

Τρέχοντας στην καυτή άμμο

Υπάρχει κάτι πολύ…ιδιαίτερο στην εικόνα μιας γυναίκας να τρέχει (σε slow motion) προς το μέρος σου στην άμμο. Ειδικά όταν αυτή έχει κοτσιδάκια στα μαλλιά. Ειδικότερα όταν μιλάμε για την φαντασμαγορική Bo Derek της εποχής του 10.

 

Μια σκηνή που ‘σημάδεψε’ ανεξίτηλα όλους τους άντρες της συγκεκριμένης γενιάς. Συμπεριλαμβανομένου του David Hasselhoff που φρόντισε ώστε το ‘δημιουργημά’ του, το Baywatch, να είναι γεμάτο από αντίστοιχες.

 

Ενώ θα ήταν μέγιστη παράλειψή μας εδώ να μην αναφέρουμε το tribute στο Baywatch run που έκανε η Kate Upton στα πλαίσια μιας φωτογράφησης της για το GQ με τον Terry Richardson

 

Εξίσου διαχρονική έχουμε το θάρρος να θεωρήσουμε και τη σκηνή από το Charlie’s Angels που βλέπουμε την Demi Moore πρώτα να λέει τα δικά της με την Cameron Diaz και μετά να τρέχει, με το σερφάκι της στο χέρι, για να πάει στο ‘σαραβαλάκι’ της.

 

Εννοείται πως η Demi δεν δείχνει πλέον έτσι. Αλλά εμείς έτσι επιλέγουμε να την θυμόμαστε. Στα ντουζένια της.

Το ίδιο δηλαδή που κάνουμε και με την Kate Bosworth της εποχής του σερφάτου Blue Crash. Τότε δηλαδή που η καριέρα της ήταν ακόμη ανερχόμενη και εμείς ήμασταν ερωτευμένοι με το -φουλ γυμνασμένο- σώμα που είχε φτιάξει προκειμένου να υποδυθεί τον συγκεκριμένο ρόλο.

Welcome στο απέραντο γαλάζιο

To ξέρω ότι η Jessica Biel διαθέτει καλύτερο beach body από όλες σχεδόν εκεί έξω. Και δεν μιλάω μόνο για το Summer Catch (μια ταινία που κανείς δεν θυμάται). Εκεί που βγαίνει από την πισίνα στάζοντας νερό.

Ούτε για την σκηνή με τους καταρράκτες από το Stealth. Ναι, εντελώς αχρείαστη, όσον αφορά την πλοκή. Αλλά τόσο εξαίσια γυρισμένη.

 

Μιλάω συνολικά για την καριέρα της. Ότι δηλαδή η Biel είναι μια γυναίκα που, κανονικά, θα έπρεπε να εμφανίζεται μόνο με μαγιό.

Ωστόσο είναι μια άλλη Jessica, η Alba της εποχής του Into the Blue, που επιλέξαμε για κεντρική εικόνα. Ένα κορμί που αντιπροσωπεύει ιδανικά αυτό που θα θέλαμε να έχουν όλες οι γυναίκες στην περίμετρο της ξαπλώστρας μας.

 

Αν και είναι ιεροσυλία, εδώ βάζουμε και μια μικρή αναφορά για το σίκουελ, Into the Blue 2. To οποίο σαφώς και ήταν σκουπίδι. Αλλά το είδαμε γιατί έπαιζε σε αυτό η Laura Vandervoort.

Για το τέλος δεν πρόκειται να ανατρέξουμε στην ‘αρχαία’ ιστορία, μιλώντας για το 50s μπικίνι της Bardot, το δερμάτινο της Raquel Welch στο 10.000BC και το κόκκινο της Phoebe Cates στο Fast Time at Ridgemont High ή φλερτάροντας με το ανάρμοστο κάνοντας αναφορά στο DIY της Brooke Shields στο Γαλάζια Λίμνη.

Η μοναδική που δικαιούται να κλείσει τη λίστα είναι η χαμογελαστή Angelina Jolie της εποχής του -γυρισμένου και στη Σαντορίνη- Tomb Raider. Nα μια γυναίκα που, την εποχή εκείνη, πριν τα παιδιά και τα φιλανθρωπικά, θα ήθελες πολύ να δεις να σου φθάνει, καβάλα στο jet ski, στην παραλία.