WOMEN

Οι Ελληνίδες που δεν φοβούνται να μας γυρίσουν την πλάτη

Γιατί το ανφάς, αν έχεις μεγάλο στήθος ή καλό φίλτρο, είναι εύκολο. Πίσω είναι, όμως, που έχει η αχλάδα την ουρά.

H πρόσφατη back power φωτογράφηση της Survivor Ειρήνης Κολιδά στο Down Town, κομπλέ με άμμο σε όλα τα σωστά σημεία, ήταν η αφορμή που ψάχναμε για να αποθεώσουμε (ξανά) εκείνες που δουλεύουν σκληρά για να κερδίσουν την εκτίμησή μας.

Για την ακρίβεια, φουλ ντισκλόσουρ φάση, που έλεγαν και στο χωριό μου, αφορμή υπήρξε και το συγκεκριμένο πρόσφατο post της ‘ναι, την βάζουμε σε όλα τα άρθρα γιατί το αξίζει’ Κατερίνας Στικούδη

Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την πρωταγωνίστρια μιας από τις πιο σέξι σχετικές λήψεις στην ιστορία των ελληνικών περιοδικών (Σόρι Κατερίνα, το ξέρω ότι η συγκεκριμένη σε χαλάει, αν και δεν θα έπρεπε-στο είπα και όταν την κάναμε).

Μια γυναίκα που δουλεύει non stop σκληρά για να μας μπορεί να γυρνάει τόσο συχνά την πλάτη (σε φωτογραφήσεις και instagram), όπως έκανε π.χ. κάποτε η Όλγα Φαρμάκη και πλέον η Αθηνά Οικονομάκου (και πάλι με άμμο, και πάλι στο εξώφυλλο του Down Town).

Μια γυναίκα που, όταν περάσουν τα χρόνια, θα βρεθεί δικαίως στο hall of fame των πιο φωτογενών ελληνικών γλουτών (δεν σου λέω απαραίτητα καλύτερων, γιατί συνήθως οι ‘τουρλωτοί’ υπερισχύουν στις συλλογικές  προτιμήσεις έναντι των γυμνασμένων) μαζί με την ‘ κι όμως, συνεχίζει ακάθεκτη στα 50 της’ Μάγκυ Χαραλαμπίδου.

Τη Γωγώ Μαστροκώστα, προφανώς στη τιμημένη λήψη με τον τιμημένο καναπέ της.

Καθώς επίσης τη Χριστίνα Κολέτσα, την Ίνα Λαζοπούλου και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια στα οποία έχουμε πολλάκις αναφερθεί.

Συμπεριλαμβανομένου των εντελώς εξαφανισμένων Κωσταντίνα Ράμπια και Χρύσα Δρακάκη.

Και της ψιλο-εξαφανισμένης Κατερίνας Σκουρλή (Μις Young 2009 και νυν φοιτήτριας marketing), που πολύ μας έχει λείψει. 

Επιστροφή στην αφορμή. Εκείνες δηλαδή τις ελάχιστες, τις θαρραλέες, τις εργατικές που τολμούν να μας γυρίσουν εντελώς την πλάτη (όπως π.χ. η Ηρώ Λεγάκη, η Έφη Κυριακου ή η Ειρήνη Παπαδοπούλου).

Εκείνες που έχουν ιδρώσει τη φανέλα όλο το χρόνο (βλέπε λιώσει στα γυμναστήρια), οπότε και έχουν το δικαίωμα να φωτογραφίζονται ή να ποστάρουν χωρίς να έχουν ανάγκη φίλτρου ή photoshop (εσένα κοιτάζω, Χριστίνα Στεφανίδη).

Εκείνες δηλαδή που δεν είναι η Λάουρα Νάργες, την οποία κατά τα άλλα συμπαθούμε φουλ.

Προσοχή. Δεν μιλάμε για μισό-γλουτιαίες λήψεις. Από το είδος που κλέβονται με ένα πονηρό χαμόγελο μια ωραία φατσούλα (βλέπε εδώ Ίνα Σιδέρη).

Ούτε για τις μακρινές στην παραλία (δηλαδή τη μεσοβέζικη λύση) όπως εδώ η Φελίσια Λαπάτη που εκπροσωπεί τον κλάδο των fitness girls.

Αλλά τις φουλ ‘γλουτιαίες’. Εκεί που τίποτα δεν μένει κρυπτόν υπό του ήλιου. Κάτι που δεν το τολμούν και πολλές (δες εδώ Μαρία Καζάριαν).

Για την ακρίβεια κάτι που το τολμούν πολύ λιγότερες -ειδικά επώνυμες- από ότι θα περίμενε κανείς.

Βέβαια, αν έχουμε φτάσει στο σημείο μέχρι και η Κατερίνα Καινούργιου να το επιχειρεί, όπως συνέβη πρόσφατα, μπορεί φέτος το καλοκαίρι τα πράγματα να είναι όντως διαφορετικά.

Λαμπρή εξαίρεση ο τιμημένος κλάδος των Ελληνίδων χορευτριών, που έχουν και συγκριτικό ανατομικό πλεονέκτημα, με πιο σημαντική εκπρόσωπο, φυσικά φυσικά, την Μαρία Νικόλ.

Kαι τα λαχταριστά νέα μας πουλέν, όπως η Σοφία Χαρμαντά, που και δικαιούται να τα έχει και δικαιούται να τα δείχνει.

Καθώς επίσης και η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, το κορίτσι του Σόμμερ, που πολύ κακώς δεν είναι ακόμη κάπου εξώφυλλο.

Τι μένει για το τέλος; Μια Αθηνά Οικονομάκου ως ορντέρβ στο καλοκαίρι που έρχεται, παραδοσιακά η καλύτερη περίοδος για να δικαιώσουν όλες οι παραπάνω την εύνοιά μας.

Μας ακούς Δήμητρα Αλεξανδράκη, που πολύ έχει ‘χαλαρώσει’ το account σου τελευταία.

Μας ακούς Αντωνία Καλλιμούκου, εσύ με το γενετικό πλεονέκτημα της μικρής μέσης και των βραζιλιάνικων γλουτών, που μας έχεις ξεχάσει τελευταία.

Και, κυριότερα, μας ακούς Αγγελίνα Ματαλιωτάκη, εσύ που έχεις το ίδιο ακριβώς πρόβλημα/ προβάδισμα με την Αντωνία. Δεν σε ξεχνάμε, μην μας ξεχνάς.