WOMEN

Τα hot κορίτσια που μας έκαναν τη ζωή πατίνι

Γιατί roller girl γίνεσαι, δεν γεννιέσαι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι πατίνια, ψηλές αθλητικές κάλτσες, καυτό σορτσάκι και μια παραλία με φοίνικες.

Μπορεί η Heather Graham στο Boogie Nights να τίναξε την μπάνκα στον αέρα (βλέπε ατάκα “Δεν βγάζω ποτέ τα skates μου. Και φρόντισε να μην τελειώσεις μέσα μου”), ωστόσο υπάρχουν αρκετές ακόμη άξιες διάδοχοί της. Ιδανικό πρελούδιο σε ένα καλοκαίρι που, αν κρίνω από τον καιρό αυτές τις μέρες, αργεί πολύ ακόμη να έρθει.

Οι συνήθεις ύποπτοι

Δεν υπάρχει άντρας που να μην του δημιουργήθηκε η επιθυμία να μάθει ξανά πατίνια, ώστε να έχει κάτι κοινό μαζί της, βλέποντας τη χαμογελαστή Roller Girl πορνοστάρ που υποδύεται η Graham στο Boogie Nights (ναι, όλα τα roller girls χαμογελαστά είναι-έτσι είναι φτιαγμένα).

 

Η πρώτη δηλαδή εικόνα που έρχεται νομοτελειακά στο μυαλό μας. Με τη δεύτερη, συνήθως, να είναι το Whip It!, η ταινία δηλαδή που σκηνοθέτησε και στην οποία πρωταγωνιστεί η Drew Barrymore σχετικά με μια γυναικεία ομάδα roller derby.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πιο…εξατομικευμένα. Κάποιοι από εμάς μπορεί να θυμούνται κάποια διάσπαρτη φωτογράφηση με πατίνια σε περιοδικό. Όπως π.χ. της Kylie Minogue στην προβλήτα.

Tων παιδιών από το Superbad (Michael Cera, Jonah Hill) στην παραλία, σε τρενάκι με ένα μάτσο roller girls. Με άλλα λόγια, τον ορισμό της καλοκαιρινής ευδαιμονίας (αρκεί να μην πέσεις και φας τα μούτρα σου).

Tης υπέροχης Emma Stone στο comedy issue του GQ.

Ή της -παραδόξως ντυμένης- Pamela Anderson.

Κάποιοι άλλοι, από την άλλη, μπορεί να θυμούνται το άθλημα μέσα από βιντεοκλίπ όπως το Loca της Shakira (ναι, αν αναρωτιέσαι, το κουνάει το ίδιο εξαιρετικά και φορώντας πατίνια).

 

To Rock DJ του Robbie Williams (εκείνο που είναι στο κέντρο και γύρω του χορεύουν supermodel πάνω σε πατίνια).

 

Το πιο Sex & The City ‘Α Public Affair’ της Jessica Simpson όπου επισκέπτεται μια roller disco μαζί με τις φιλενάδες της, Christina Applegate, Eva Longoria και Christina Milian.

 

Και, πάνω από όλα, το Blow της Beyonce http://www.oneman.gr/gynaikes/hot_right_now/mia-beyonce-ison-xilies-rihanna.2083576.html που αποδεικνύει γιατί είναι δικαίως βασίλισσα του σύμπαντος (σ.σ. αν έχεις χρόνο άκου και το skateaway των dire straits-ύμνος σε μια εποχή που πέρασε).

Ενώ ειδική αναφορά οφείλει να γίνει στην Cameron Diaz η οποία, στο Sex Tape, έγινε και roller girl. Χρησιμοποίησε δηλαδή και αυτό το όπλο στην φαρέτρα της.

 

Τα sex symbol που ξέρουν από πατίνια

Τα roller blades είναι, εδώ και δεκαετίες, συνυφασμένα με την αμερικάνικη κουλτούρα. Είτε μιλάμε για ανέμελα roller girls στη παραλία, έφηβες σε roller discos, σερβιτόρες σε πατίνια (όπως η Jessica Biel στο Accidental Love) ή ματωμένες μαχήτριες σε roller derbies.

Εξ ου και δεν υπάρχει αμερικάνικο sex symbol που να μην τα έχει φορέσει. Ξεκινώντας από την υπέρτατη pin-up Betty Page στα 50s.

Και τη Marilyn Monroe στα 50’s.

Και φθάνοντας ως την Kate Upton των 00’s, που μας έδειξε τι μπορεί να κάνει καβάλα στα πατίνια στα πλαίσια μιας All American φωτογράφησης για το Γαλλικό Elle.

Με ενδιάμεση, σημαντική, στάση το 1972 όταν η Raquel Welch πρωταγωνίστησε, ως roller derby queen, στο Kansas City Bomber, με την αφίσα της ταινίας δικαίως να γράφει ‘Ό,τι πιο καυτό έχει φορέσει ποτέ πατίνια’.

Όσον αφορά τις ταινίες, εννοείται πως η μοναδική που θυμάμαι είναι το μετα-αποκαλυπτικό Rollerblade με τον James Caan (το ζοφερό μέλλον του οποίου διαδραματίζεται, θυμίζω, το 2018). Αν και υπάρχουν αρκετές ακόμη (το Xanadu με την Olivia Newton John, το Roller Boogie με την Linda Blair-από εδώ ξεπήδησε το single Hell on Wheels με την Cher και τους φορτηγατζήδες, το Unholy rollers με την Playmate Claudia Jennings και το τραγελαφικό Roller Blade με τις καλόγριες που κάνουν πατινάζ). Όλες εντελώς cult.

 

Όσον αφορά τα sex symbol αξίζει να προσθέσουμε στη λίστα την Alessandra Ambrosio που έβγαλε τα πάντα (εκτός από τη γραβάτα και τα rollerblades της) για μια φωτογράφηση της για το Lui. Ένα περιοδικό που συχνά πυκνά τιμά το άθλημα.

Καθώς επίσης την Barbara Palvin, την αγαπημένη μας δηλαδή 22χρονη Ουγγαρέζα, που τα φόρεσε επίσης καλά για μια φωτογράφηση μόδας.

Ή της insta-fitness φαινομένου Michelle Lewin, με το παρατσούκλι The Body, που τους έδωσε μια άλλη, πιο μυώδης διάσταση.

Η χρυσή εποχή που εμπνέει

Όπως είναι φανερό και από τα παραπάνω, η χρυσή εποχή των roller girls ήταν τα 70s. Όταν δηλαδή ήταν μονίμως εξώφυλλα σε περιοδικά και πρωταγωνίστριες σε διαφημίσεις. Ή έκαναν βόλτες στο πάρκο δίπλα στον Hefner (ναι, αυτός είναι που κάνει πατίνι).

Ακόμη όμως και σήμερα, συχνά πυκνά τα θυμόμαστε. Κυρίως σε φωτογραφήσεις μόδας όταν θέλουμε να δώσουμε ένα vintage στιλ.

Ή όταν τρώει μια τέτοια φλασιά ο φωτογράφος, όπως εδώ ο Terry Richardson που βλέπει λίγο διαφορετικά τη φάση με τον πύργο του Άιφελ.

Και πιο σπάνια σε εξώφυλλα, όπως αυτό της Kesha.

Ή, ακόμη καλύτερη, της δικής μας Δούκισσας Νομικού.

Ναι, το ξέρω ότι το κορίτσι μας φοράει παγοπέδιλα. Ωστόσο η μοναδική φωτό Eλληνίδας με roller skate που βρήκα είναι της Maria Menounos. Η οποία, ως politically correct, φοράει κράνος. Ένα γεγονός που μας γεμίζει θλίψη.

Δεν πειράζει, που ξέρεις, αυτό το καλοκαίρι ίσως να παίξει συνολική αναβίωση του αθλήματος. Κομπλέ με σορτσάκι, μπικίνι και αθλητική κάλτσα.